Originally Posted by
NKN
irketimiz Yönetim Kurulu'nun 12.10.2022 (bugün) tarihli Kararý'nda özetle;
1) Þirketimizin doðrudan baðlý ortaklýðý Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Þ.'nin ("Çelik Halat") 41.500.000 Türk Lirasý ödenmiþ sermayesinde Þirketimizin sahip olduðu % 69,83 oranýndaki, toplam 28.980.815,63 Türk Lirasý itibari deðerde 28.980.815,63 adet payýn;
- % 75 oranýna isabet eden kýsmýnýn, Sermaye Piyasasý Mevzuatý bakýmýndan Þirketimiz ile yönetim, denetim veya sermaye bakýmýndan iliþkisi bulunmayan Artaþ Ýnþaat Sanayi ve Ticaret A.Þ.'ye ve
- % 25 oranýna isabet eden kýsmýnýn ise, Sermaye Piyasasý Mevzuatý bakýmýndan Þirketimiz ile yönetim, denetim veya sermaye bakýmýndan iliþkisi bulunmayan Betatrans Lojistik Ýnþaat Sanayi ve Ticaret A.Þ.'ye ("Alýcýlar")
yapýlan pazarlýklar neticesinde toplamda 27.000.000,- AVRO bedel (""Satýþ Bedeli"") ve ‘Pay Devir Sözleþmesi' üzerinde mutabýk kalýnan diðer koþullar ile satýlmasýna ("Ýþlem"),
2) Söz konusu Ýþlem'in koþullarý ve taraflarýnýn hak ve yükümlülüklerine iliþkin Pay Devir Sözleþmesi'nin tüm hükümleri, ekleri ile Pay Devir Sözleþmesi tahtýnda yer alan Pay Devir Sözleþmesi veya Ýþlem uyarýnca imzalanmasý öngörülen veya bunlarla baðlantýlý tüm sözleþme veya protokollerin (tüm belgeler birlikte "Sözleþmeler" olarak anýlacaktýr) kabulüne ve Þirketimiz ile Alýcýlar arasýnda akdedilmesine,
3) Ýþlem'in, Alýcýlar tarafýndan Rekabet Kurumu'na yapýlacak bildirim de dâhil olmak ve fakat bunlarla sýnýrlý olmamak üzere, Sözleþmelerde belirtilen tüm kapanýþ koþullarýnýn yerine getirildiðinin anlaþýlmasý durumunda tamamlanmasýna,
4) Çelik Halat sermayesindeki paylara iliþkin satýþ ve devir iþleminin;
- Söz konusu paylarýn; Þirketimizin kamuya açýklanmýþ son finansal tablolarý olan 30.06.2022 tarihli finansal tablolarýna göre deðerinin varlýk (aktif) toplamýna oranýnýn % 0,8024 olmasý,
- Ýþbu Yönetim Kurulu Karar tarihinden bir önceki gün olan 11/10/2022 tarihinde saat 15:30'da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý tarafýndan açýklanan alýþ ve satýþ kurunun ortalamasý üzerinden hesaplanan toplam Satýþ Bedeli'nin; iþbu Yönetim Kurulu Karar tarihinden önceki altý aylýk günlük düzeltilmiþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn aritmetik ortalamasý baz alýnarak hesaplanan Þirketimiz deðerine oranýnýn % 4,3496 olmasý ve ayrýca
- Ýþleme konu mal varlýðýndan elde edilen gelirin, sürdürülen faaliyetler dönem net karý/zararýna etki eden tüm gelir kalemlerinin toplamýna oranýnýn % 0,1143 olmasý
sebepleriyle, Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-23.3 sayýlý "Önemli Nitelikteki Ýþlemler ve Ayrýlma Hakký Tebliði"nin ilgili hükümleri kapsamýnda "önemli nitelikte iþlem" mahiyetinde olmadýðýndan Þirketimiz pay sahipleri açýsýndan "ayrýlma hakký"nýn doðmadýðýna,
karar verilmiþ olup söz konusu Karar'a istinaden Þirketimiz ile Alýcýlar arasýnda 12.10.2022 tarihli ‘Pay Devir Sözleþmesi' akdedilmiþtir. Mezkur Sözleþmeye istinaden, 36.066.100 Türk Lirasý tutarýndaki ön ödeme 12.10.2022 tarihi itibarýyla Þirketimiz hesaplarýna intikal etmiþtir.
Pay devrine iliþkin önemi haiz hususlar; Sermaye Piyasasý Kurulu'nun II-15.1 sayýlý ‘Özel Durumlar Tebliði' hükümleri kapsamýnda süreç içerisinde özel durum açýklamalarýna ayrýca konu edilecektir.
Kamuoyuna ve pay sahiplerine saygýlarýmýzla duyurulur.
Yer Ýmleri