Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 274/1078 ÝlkÝlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 2,185 - 2,192 arasý.

Konu: Sistem Takibi...

Alýntý Originally Posted by Don Kiþot Yazýyý Oku
    Ýyi akþamlar. Sohbetiniz tatlý olsun.

Kulaklarým çýnlayýnca uðrayayým dedim.

teknik-analiz.com hayýrlý uðurlu olsun.

Klavye baþýndaa harflere odaklanan insanlarýn bu tire iþareti nerede diye ararken
    size bol bol dua edeceklerinden emin olabilirsiniz.

Hep antin-kuntin iþler peþindeyiz. Günlük kelimesini terk edip OHLC kýsaltmasýný
    tercih ediyor, uðramýþken açýða satýþ iþlemlerinin dökümüne de bakýn diyor,
    grafikleri günlük veriler ve sinyaller bölümüne ekleyip sitenin yükünü arttýrýyor;
    bu da yetmezmiþ gibi bir de hacim deðiþikliklerini rakamlara döküyoruz. Köþenin
    ziyaretçileri yakýnda SPK Lisanslama Sýnavýna baþvurursa hiç þaþýrmayacaðým.

Hiç takas verileriyle kafanýzý yormayýn. Yatýrým Finansman 10 Ocak tarihinde
    2018 Hisse Senetleri Stratejisi adýnda yýllýk bir rapor hazýrlamýþ. Raporun Temettü
    Görümü baþlýklý 17 nci sayfasýnda 2018 yýlýnda temettü verimi yüksek beklenen
    þirketler sýralamasýnda BOLUC 1 nci, ADANA 2 nci, CIMSA 5 nci, MRDIN 7 nci
    AKCNS 9 ncu sýrada yer alýyor. Geçen hafta çimento hisselerinde görünen
    hareketliliði bu raporun tetiklediði kanýsýndayým.

https://www.yf.com.tr/media/report/2...-01-2018-09-30

MS Office Excel Türkçe versiyonda hücreler sanýrým rakam yerine harf dizilerinden
    oluþan kelimelere göre ayarlanmýþ. O nedenle 3.1 rakamý karþýmýza 3 Ocak, 12.11
    rakamý karþýmýza 12 Kasým olarak çýkýyor. Boþ bir tablo açýlýr, çalýþýlacak alan
    iþaretlenip metin bölümleri rakama çevrilirse sorun çözülür diye düþünüyorum.
    Ýyi akþamlar Üstadým...

Site ismi konusunda eldeki imkanlar bu kadar diyebiliriz. Zaten kimse klavyeden girmiyor. Linkin üzerine týklayýp öylece istediði sayfaya gidiyor... Yine de yazmak isteyen olursa o kadar zahmete katlansýn. En azýndan hesap makinesi kullanan birisi yerini biliyordur...

Türkçe ve Ýngilizce ortaya karýþýk oluyor. Fark etmenizi bekliyordum. Yine farkýna vardýnýz.. Tebrikler...

Türkçe programlama sýrasýnda sorun çýkartýyor. "ü,ý,ö,ç,þ,ð" harfleri olmadýðýndan kodlama sýrasýnda kazara bu harfleri kullanýnca oluþan hatayý bulmak bazen çok zor oluyor. O nedenle yýllardýr böyle karýþýk yapýyorum. Fakat ekran dökümlarinde mümkün mertebe Türkçe kullanmaya gayret ediyorum. Bazen kodlamaya baðlý olarak bu deðiþiklik de zor oluyor veya olmuyor. Artýk hoþgörünüze sýðýnýyorum... Eðer imkaný varsa OHLC kýsaltmasýný deðiþtirmeye çalýþacaðým...

Yaptýðým eklemelerin siteye çok fazla bir yükü yok. Ben yeni nesil programcýlar gibi herþeyi ayrý ayrý ve yeniden yazmýyorum. Eski usul ve tasarruflu davranýyorum. Var olan birþeyi yeniden kullanýyorum. Sonuçta bu da çok avantaj saðlýyor... Bunca yazdýðým sayfanýn ve onca iþlevin dökümünü size yollasam inanamazsýnýz. Hepsi bu kadar mý? diye þaþar kalýrsýnýz....

Hem bu þekilde daha iþlevsel olmamýþ mý? Grafikler sayfasýnýn yükünün bir kýsmýný Veriler sayfasý üzerine almýþ oldu. Þimdi kimisi Grafiklere Grafikler sayfasý üzerinden bakarken, kimisi Veriler sayfasý üzerinden grafiklere ulaþabilecek. Her biri ayrý sayfa olduðu için bu da yükü azaltacaktýr...

Ben daha çok fazla þey eklemeyi düþünürken sizin bu mealdeki düþünceniz beni endiþeye sevk etti. Daha fazla bilgi daha fazla detay daha iyi deðil mi? Burayý anlayamadým. Artýk yaþlanmaya baþladýkça anlayýþým da azalýyor, kusura bakmayýn...

Benim takasa aklým pek ermiyor. Saðolsun sayýn @lutfu001 arkadaþým elinden geldiðince yardýmcý olmaya çalýþýyor. Eksik olmasýn... Açýða satýþ iþi tamamdýr. Artýk onu düzenli olarak yayýnlayabiliyorum. BÝr de Yabancý ORanlarýný bulabilirsem sorun kalmayacak. Takas iþine zaten giremem; girsem de çýkamam...!!!

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýstanbul
    Gönderi
    1,945
    Mirim,

Her yaptýðýnýz çalýþmayý takdirle izliyorum. Ýþinizi ibadet eder gibi yapýyorsunuz.
    Gün sýrasý kendine gelen ev hanýmý gibi aman þunun tuzu, bunun tadý eksik
    olmasýn diye sürekli titizleniyorsunuz. Zaten bu heyecaný taþýmasanýz böyle
    mükemmel sonuçlar da ortaya çýkmazdý. Saðolsun takipçileriniz de ellerinize
    saðlýk demeyi ihmal etmiyor. Bunu duymak da sizi mutlu ediyor.

Siz benim kritiklerime aldýrýþ etmeyin. Hak bildiðiniz yoldan þaþmayýn. Ýyisi,
    doðrusu, güzeli ne ise öyle devam edin. Takipçileriniz sizin öncülüðünüzde
    yeni ufuklara yelken açacak, yeni bilgiler keþfedecek, bu yolculuktan keyif
    alacaktýr. Nasýlsa siz kendinize deniz feneri rolü biçmiþsiniz. Denizde, zifiri
    karanlýkta seyreden gemilerin yolunu aydýnlattýkça mutlu olacaksýnýz.
    Dalgasýz denizler, hayýrlý seyirler diliyorum.

Gelmiþken bir fýkra anlatmadan gitmem. Vaktinde namý-þaný dört bir yana
    yayýlan bir kaptan varmýþ. Her sefer öncesinde kamarasýna iner, kilitli bir
    sandýðý açar, ondan sonra köprüüstüne çýkýp Vira Bismillah dermiþ. Gel zaman,
    git zaman bu kaptan hakkýn rahmetine kavuþmuþ. Tayfalar kaptaný defnedince
    kamarasýndaki sandýða koþturmuþ. Koca sandýðý açtýklarýnda tek bir pusula
    çýkmýþ. Pusulanýn üzerinde de "Sað taraf sancak, sol taraf iskele" yazýyormuþ.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doðru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eðri olsam yay gibi elde tutarlar beni

3. Sn. T/A takas iþinden bende pek anlamýyorum sadece gördüklerime aklýmca yorum yapýyorum keþke bilen biri banada öðretse, ama þu var internette gördüklerim sadece büyük yada kurumsal hisseler için uygun geldi bana,

Yani nette yazan en basit bilgi kademe analizinde iþlemler alýþtan gerçeklemiþse kaðýt artar (kaðýt toplanýyor diyenlerde var)...... satýþtan gerçekleþmiþse kaðýt düþer ( kaðýt daðýtýlýyor diyenlerde var) ama gerçek dünya bu kadar kolay deðil, adamlar kendi satýþlarýný alabiliyor yada kendi alýþlarýna satýþ yapabiliyor...

Yada hisseleri farklý kurumlardan nasýl sürekli çevirdiklerini görünce, kademeleri nasýl dizayn ettiklerini görünce, resmen aklýma biz yel deðirmenleri ile savaþan Don Kiþotlarýz diyesim geliyor )
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Üstad n'apýyorsun sen allaþkýna.
    Gece gece dellendircen, þimdi gelip hepimize basýcak fýrçayý
    dedim mi
    dedim
    biz hakettik. bize müstehak

Alýntý Originally Posted by lutfu001 Yazýyý Oku
    Yada hisseleri farklý kurumlardan nasýl sürekli çevirdiklerini görünce, kademeleri nasýl dizayn ettiklerini görünce, resmen aklýma biz yel deðirmenleri ile savaþan Don Kiþotlarýz diyesim geliyor )
    deme bence

Alýntý Originally Posted by lutfu001 Yazýyý Oku
    Sn. T/A takas iþinden bende pek anlamýyorum sadece gördüklerime aklýmca yorum yapýyorum keþke bilen biri banada öðretse, ama þu var internette gördüklerim sadece büyük yada kurumsal hisseler için uygun geldi bana,

Yani nette yazan en basit bilgi kademe analizinde iþlemler alýþtan gerçeklemiþse kaðýt artar (kaðýt toplanýyor diyenlerde var)...... satýþtan gerçekleþmiþse kaðýt düþer ( kaðýt daðýtýlýyor diyenlerde var) ama gerçek dünya bu kadar kolay deðil, adamlar kendi satýþlarýný alabiliyor yada kendi alýþlarýna satýþ yapabiliyor...

aynen sayýn lutfu001,

takas ve kademe analizine ben de epey kafa yordum. bir sürü yazý okudum.

vardýðým sonuç sizin belirttiðiniz hususlar ile örtüþüyor.

eðer þirket borsa ünü iyi kurumsal bir þirketse, tahta yapýcý/patron oyunlarý yoksa, ilk beþ alýcý kurumdaki takaslarýn diðer kýsmýndaki takaslardan fazla olmasý, alýcý tarafýndaki takaslarýn (özellikle ilk beþ alýcý kurumun yaptýðý), satýcý tarafýndan çoksa, bunlar iyiye iþarettir.

ancak, tahta oyunlarýnýn olduðu þirketlerdeki takaslarý, nasýl görmemizi istiyorlarsa öyle ayarlýyorlar. yabancý alýyormuþ gibi gösterip, virmanla satýþ yapabiliyorlar, ya da tahtadaki aðýrlýðý olan kurumun satýþ yaptýðýný gösterip, baþka kurumdan toplayýp, sonra virman ile lotlarý hokus pokus yapabiliyorlar.

o nedenle, takas-kademe analizine çok güvenmemek, sadece yan bir bilgi olarak göz atmak gerekir diye düþünüyorum. özellikle kýsa vade takaslar yanýltabilir, aylýk takaslar daha güvenilir fikir verebilir.

hayýrlý geceler...

6. Ýþte ben )

Aslýnda piyasa ile yada hisse ile inatlaþmamak lazým ama yapamýyorum...
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

7.  Alýntý Originally Posted by mühendis ankara Yazýyý Oku
    aynen sayýn lutfu001,

takas ve kademe analizine ben de epey kafa yordum. bir sürü yazý okudum.

vardýðým sonuç sizin belirttiðiniz hususlar ile örtüþüyor.

eðer þirket borsa ünü iyi kurumsal bir þirketse, tahta yapýcý/patron oyunlarý yoksa, ilk beþ alýcý kurumdaki takaslarýn diðer kýsmýndaki takaslardan fazla olmasý, alýcý tarafýndaki takaslarýn (özellikle ilk beþ alýcý kurumun yaptýðý), satýcý tarafýndan çoksa, bunlar iyiye iþarettir.

ancak, tahta oyunlarýnýn olduðu þirketlerdeki takaslarý, nasýl görmemizi istiyorlarsa öyle ayarlýyorlar. yabancý alýyormuþ gibi gösterip, virmanla satýþ yapabiliyorlar, ya da tahtadaki aðýrlýðý olan kurumun satýþ yaptýðýný gösterip, baþka kurumdan toplayýp, sonra virman ile lotlarý hokus pokus yapabiliyorlar.

o nedenle, takas-kademe analizine çok güvenmemek, sadece yan bir bilgi olarak göz atmak gerekir diye düþünüyorum. özellikle kýsa vade takaslar yanýltabilir, aylýk takaslar daha güvenilir fikir verebilir.

hayýrlý geceler...
    Her kelimesine katýlýyorum Sn. Mühendis, ben bu alan-satana ve kademeye ilk bakmaya baþladýðýmda tecrübeli bir abim saðolsun bunlar zaman kaybý hiçbir önemi yok demiþti, ama ben merakýmý yenemiyorum hala bakýyorum, tabi bu abimin söyledikleri %100 doðru, en iyisi saðlam ve beklentisi olan kaðýt almak, birde kurumsal olacak dürüst olacak ama 3 lira 5 lira pahalý olacak onu alacaksýn yoksa ucuz etin suyu hep kara oluyor...

Alýntý Originally Posted by Don Kiþot Yazýyý Oku
    Mirim,

Her yaptýðýnýz çalýþmayý takdirle izliyorum. Ýþinizi ibadet eder gibi yapýyorsunuz.
    Gün sýrasý kendine gelen ev hanýmý gibi aman þunun tuzu, bunun tadý eksik
    olmasýn diye sürekli titizleniyorsunuz. Zaten bu heyecaný taþýmasanýz böyle
    mükemmel sonuçlar da ortaya çýkmazdý. Saðolsun takipçileriniz de ellerinize
    saðlýk demeyi ihmal etmiyor. Bunu duymak da sizi mutlu ediyor.

Siz benim kritiklerime aldýrýþ etmeyin. Hak bildiðiniz yoldan þaþmayýn. Ýyisi,
    doðrusu, güzeli ne ise öyle devam edin. Takipçileriniz sizin öncülüðünüzde
    yeni ufuklara yelken açacak, yeni bilgiler keþfedecek, bu yolculuktan keyif
    alacaktýr. Nasýlsa siz kendinize deniz feneri rolü biçmiþsiniz. Denizde, zifiri
    karanlýkta seyreden gemilerin yolunu aydýnlattýkça mutlu olacaksýnýz.
    Dalgasýz denizler, hayýrlý seyirler diliyorum.

Gelmiþken bir fýkra anlatmadan gitmem. Vaktinde namý-þaný dört bir yana
    yayýlan bir kaptan varmýþ. Her sefer öncesinde kamarasýna iner, kilitli bir
    sandýðý açar, ondan sonra köprüüstüne çýkýp Vira Bismillah dermiþ. Gel zaman,
    git zaman bu kaptan hakkýn rahmetine kavuþmuþ. Tayfalar kaptaný defnedince
    kamarasýndaki sandýða koþturmuþ. Koca sandýðý açtýklarýnda tek bir pusula
    çýkmýþ. Pusulanýn üzerinde de "Sað taraf sancak, sol taraf iskele" yazýyormuþ.
    Üstadým...

Hayýrlý olsun diyelim...

Benim yaptýklarýmdan gerçek anlamda faydalanan olduðunu sanmýyorum!!! Nedenini de biliyorum ve bu nedenleri ortadan kaldýrmaya gayret ediyorum. Bu sitenin bana hiçbir faydasý yok. Faydasýna olanlar varsa ne mutlu onlara da bana da...

Bir yola çýktým tek baþýma. Don Kiþot misali...

Þimdi yelkenlerimiz rüzgar almaya baþladý. Gemi yol almaya baþladý. Saðýmýzý solumuzu karýþtýrmzsak yolumuzu buluruz. Bunun sonuçlarýný en kýsa sürede maddi ve manevî kâr olarak hep birlikte göreceðiz...

Siz bizim büyüðümüzsünüz ve yanýmýzda deðeriniz çok fazla. Sizin her türlü düþünceniz bizim için rehberdir. Kesinlikle yanlýþ anlamayýz. Siz yazdýkça bizler memnun oluyoruz. Özellikle de ben...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

Sayfa 274/1078 ÝlkÝlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •