Ýyi akþamlar...
Düzeltme seviyesinin nerede biteceðinin bir önemi varsa o konuda da bir çalýþma yapmak gerekir. Fakat Sisteme uyan birisi için buna gerek olmadýðýný düþünüyorum!
Aþaðýda 2 tane grafik mevcut. Bu grafikleri az önce sitemizde de Graflkler Sayfasýnda "ÖZEL" sütununa altýna sabit olarak ekledim.
Þimdi ilk grafik Linear:
- Bize diyor ki: Ýþ bitti artýk gidebilirsin.
Bu grafiði ben daha detaylý olarak bir kaç defa yayýnlamýþtým. Hatýrlayanlar bilirler. Üstelik ilk yaýnladýðýmda daha o zamanlar 70bin seviyesinde idik...
- Diðer grafik ise diyor ki: Daha nereye gidiyorsun; yeni baþladýk!
Bu grafiði de ayný anda paylaþmýþtým. Üstelik zaman analizleri ve Elliot Sayýmlarý da vardý. Þimdi kafa karýþtýrmamak adýna sadeleþtirdim...
Düzeltme içinde olduðumuzu ilk grafikten rahatça söyleyebiliyorum. Aslýnda düzeltme orada baþlamadý, çok daha önceden baþladý. Fakat bu düzeltme bizim alýþýk olduðumuz düzeltmelere pek benzemiyor. O nedenle kafalar karýþabilir. Nerede baþladý derseniz 110bin seviyesi diyeceðim...
Çok fazla düþüþ olacaðýný sanmýyorum. Bunun için olaðanüstü bir durum olmasý gerekir. Böyle bir durum olmadýðý sürece 110bin seviyesi benim için düzeltmenin biteceði seviyedir. Eðer olaðanüstü bir hal olursa bu durumda 102bin seviyesine kadar yolumuz var! ÝnþaAllah böyle bir durum olmaz!!! Geleceði bilmemiz mümkün deðil. Varsayýmlarda bulunabiliyoruz ve benim varsayýmým bu þekilde...
ÝnþaAllah durumu açýklayabilmiþimdir...
2. grafik bize çok uzun vade hedefleri de gösteriyor. O hedefleri þimdi söylersem birileri bana küfreder. Ýlk hedefi yazdým: 143.000 olarak. Zamana göre elbette birkaç bin puan oynayabilir. Diðerlerini zamaný gelince yazarým...
![]()

Yer Ýmleri