Sayýn T/A Emekleriniz için çok teþekkür ederiz.
Saðlýklý mutlu günler dilerim.![]()
Sayýn T/A Emekleriniz için çok teþekkür ederiz.
Saðlýklý mutlu günler dilerim.![]()
Ben teþekkür ederim...
Bugün biraz araþtýrma imkaným oldu ve sizin sorunuzun cevabýný buldum...
Haftalýk grafikleri hafta sonu güncelliyorum ama Günlük grafikleri hergün güncelliyorum. Bu nedenle tablolar da otomatik olarak oluþuyor.
Yani Tablolar ayný anda tüm dönemleri aktif olarak gösteriyor.
Bu durumda tam da sizin bahsettiðiniz tarihte yani 12 'sinde grafik üzerinde de iþaretlediðim gibi Haftalýk grafikte deðiþiklikler olmuþ ama grafik yüklenmediði için deðiþiklik görünemediðinden durum fark edilmiyor...
Þöyle ki;
- Ayýn 10 'una kadar Haftalýk bazda grafik ALMA konumunda idi.
- Fakat 11 'inde gelen yükseliþ ile Haftalýk konum deðiþtirmiþ ve AL durumuna geçmiþ. Bunu zaten Tablodan görebiliyoruz. Ýlk AL verdiði gün sayýlmadýðý için burada "0" Gün göreceðiz...
- Yine 12 'sinde de oluþan bar hâlen haftalýðýn konumunu AL 'da tutuyor. Çünkü ayný haftanýn içindeyiz ve kapanýþ o ana kadar ki son. Dolayýsýyla 12 'si... Yine burada da "0" göreceðiz haliyle...
- Fakat 13 'ünde gelen düþüþ yönlü Bar ile haftalýk için son deðer bu defa bu bar olduðundan AL için yeterli þartlarý saðlayamadýðýndan tekrar haftalýkta Yeþil bar olmaktan çýkmýþ ve kýrmýzý bar olmuþtur. Hal böyle olunca da daha önceden de kýrmýzý barlar devam ettiði için bunlarýn toplamýný bize bildiriyor. Yani son bar o ana kadarki haftalýðýn son deðeri olmuþ oluyor.
- Günlük 'de ise þartlar hep yeþil olmaya devam ettiðinden deðiþen bir þey yok ve günler artmaya devam ediyor...
Sizin de sorduðunuz gibi
Görüldüðü üzere her günün kapanýþý o haftanýn son deðeri olarak kabul edildiðinden deðiþmiþ oluyor.1-Haftalýkta yönler hergün deðiþebiliyormu?
Her günün etkisi tek tek görülebilsin diye zamanýnda böyle kodlamýþým. Hafta sonunu bekleyip karar vermemiþim. Bilemiyorum hangi durum doðru?!
Zaten hafta sonu geldiðinde ve kapanýþ netleþtiðinde en kesin durum kendini belli ediyor olacak. Lâkin ben iþlem yaparken Haftalýk 'taki ve ayný zamanda Aylýk 'taki deðiþimleri hemen bildirerek sizlere daha fazla yardýmcý olacaðýmý düþünmüþtüm...
Umarým sorunuza net olarak bu defa cevap verebilmiþimdir...
![]()
Son düzenleme : T/A; 16-09-2019 saat: 20:49.
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Iyi akþamlar Sn. T/A
Titiz çalýþmalarýnýza teþekkürler. Ziyadesiyle istifade ediyoruz.
Saglýklý günler dilerim.
Hurmetler.
Emekleriniz için tekrar çok teþekkür ederiz sayýn T/A
benim datalar konusunda hiç bir bilgim yok, sizin gibi deðerli paylaþýmcýlarýn bilgilerinden faydalanmaya çalýþýyorum.
Doðru olan hangisidir bilemiyorum, ben kendi fikrimi söylüyorum.
Haftalýk için konuþuyorum,
her gün sonu o haftanýn son günü gibi algýlanmasý olabilir.veya cuma günü hafta sonu algýlanmalýdýr.
fakat haftalýkta yeþil AL oku sonrasýndaki gün ya AL devam etmeli (0)yada SAT a dönüþmeli.AL dan sonraki gün BEKLE ye dönüþmesi,hele 3 bardýr BEKLE de olmasý çok yanýltýcý olmuþ oluyor.(bence)
saygýlar
Bu iþ biraz Nasrettin Hoca 'nýn durumuna benziyor...
Sen de haklýsýn...
Lâkin Haftalýk grafiðe bakýldýðý zaman sizin bahsettiðiniz gibi yaptýðýmýzda 2 hafta SAT/ALMA konumunda iken, hafta içi gelen gelip geçici bir sinyal ile AL konumuna ve akabinde AL devam etmesi (TUT konuma geçmesi zaten mümkün deðil, çünkü ayný hafta içerisinde olduðumuzdan hep AL verecek ve "0" gün görünecektir...) haftalýk bazda pek geçerli ve tutarlý bir durum olmayacaktýr.
Zaten hafta sonu grafiðe bakýldýðý zaman aradaki AL/TUT hiç görünmeyecek bile.
Bu durumda çýkar yol bulunamýyor...!!!
En saðlamý grafiklere bakmak... Baktýnýz bir problem var, hemen grafiðe baþvurun. Orada tüm dönemleri inceleyip durumu net olarak görebilirsiniz...
Sevgili Üstadým hayýrlý akþamlar,
Bugünkü agresif hareket yüzünü bir nebze olsun güldürmüþtür umarým. Ortalýkta hikayesi dolaþmaya baþladý bile. Grup etkinleþmeye baþladý.
Bu arada sitedeki grafikler üzerinde trendler gördüm. Destek takibi için mi yapmýþtýn abi onlarý
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Hayýrlý akþamlar Selim...
MRDIN 'den yüzümün gülmesi için daha çoook yükselmesi gerekir. Malum yýllardýr ben bekledim, o düþtü...!!!
ÝnþaAllah güzel günler de gelecektir...
Grafik üzerindeki Trend Çizgilerini bir yerde gördüm ve test etmek için grafik üzerine ekledim. Otomatik olarak çiziliyor. Bir süre takip edelim. Ýþimize yarýyorsa bu þekilde devam edelim. "Ýþe yaramýyor, dahasý kafa karýþtýrýyor" derseniz, yeniden silebilirim...
Yer Ýmleri