"Bir saniyesine bile hakim olamadýðýnýz hükmedemediðiniz bir hayat için fýrýldak olmanýn alemi yok" diyebilecek kadar engin bir öngörüye sahip olan rahmetli bir siyasi parti liderimiz aslýnda karþý karþýya olduðumuz güçlerin gücünün farkýnda idi belki. Kendisinin düþüncelerine ve parti fikirlerine çok sýcak bakmasam da aslýnda ayný bayraða ve ayný amaca hizmet ettiðimize inanýyorum. Bu sebeple belki de rahmetli benden, sizden bir fatiha bekliyor. Tüm vefat etmiþ büyüklerimize ve bizim gözümüzün açýlmasýna vesile olan sevgili üstadým T/A babanýzýn ruhuna bir fatihayý bekliyorlar.
Niye böyle bir giriþ yaptým bizim konumuzla ne alakasý var diyebilirsiniz. Öyleyse konuya þurdan bakalým. Aþaðýda o meþhur The Economist dergisinin 2020 kapaðýný gözönüne alýn derim :

Resimde IN2020 bölümünde 2020 nin ilk iki rakamý yani 20 rakamý sadece kýrmýzý dikkat ederseniz diðer 20 yeþil. Sanki biri bizlere bir mesaj veriyor. yýlýn ilk yarýsý kýrmýzý geri kalaný yani sanki Haziran ayýndan sonra ortalýk yani 2020 yeþillenecek diyor.
Öyleyse bize verilen bu ipucundan devamla önümüzdeki günlerin, geçirdiðimiz OCAK-ÞUBAT_MART aylarýnýn devamý gibi olacaðý fikri bende hakim.
Bunu daha önce "analiz" konusu hakkýnda fikrimi beyan ettiðimi düþünerek deðerlendirmenizi rica edeceðim.
Ancak þunu aklýmýzdan çýkartmamakta fayda var.

Originally Posted by
T/A
...
Sözün özü:
- Birileri ciddi satýþ yapýyor ve çýkýyor.
- 2020 zirvesi yeteri kadar yüksek olmadýðý için bu düþüþte fiyatlar çok çok ucuz kaldý. Çünkü zaten çok yükselmemiþti...
- Eðer ve eðer bu ayý (Mart) kanalýn altýnda kapatmaz isek, bunun bize olumlu yönde etki edeceðini,
- Yok eðer bu þekilde kanalýn altýnda kapatýrsak;
- En iyimser tahminle 6xbin seviyelerinin çok yakýn olduðunu, ek kötü senaryoya göre ise, 50bin 'li seviyelerin üst seviyelerine kadar sarkabileceðimizi gösteriyor. Muhtemelen 55bin ve yukarýsý...
Þunun þurasýnda 2 iþ günü kaldý. Eðer yarýndan itibâren güzel bir haber gelip de 96bin seviyelerine atak olmazsa;
- Hepimize geçmiþ olsun...
Benim ek tesellim:
- Yükseliþler çok fazla olmadýðý için düþüþlerin de çok fazla olmamasý gerektiði düþüncem...
ÝnþaAllah buralar dip seviyelerdir...
Bekleyip göreceðiz...
Buraya kadar ki düþüncelerinize katýlýyorum.
Ancak öyle bir þey olmalý ki, burasý tamam iþte yýkýldýðý herþeyin bittiði an diyeceðimiz bir an olmalý. Daha sonumuzun geldiðini düþünmememin sebebi sadece yukarýdaki resim deðil.
Bu COVID19 salgýnýyla birlikte baþlayan ekonomik çalkantýlarýn ardýndan ÇÝN e baktýðýmýzda aslýnda ARALIK sonu OCAK baþý gibi baþlayan proje aslýnda kartondan aslan olan AMERÝKA ve AVRUPA ekonomilerinin borsa deðerlerinden anlaþýlabiliyor. Bir an için düþünün:
Olacaklarý siz biliyorsunuz. Elinizde dünyayý satýn alabilecek kadar nakit paranýz var. Birden almak istediðiniz varlýklar varolan deðerlerinin yarýsýna ve bazýlarý 3/1 oranýna gelmiþ. siz olsanýz ne yaparsýnýz?
Son düzenleme : selimtogrul; 29-03-2020 saat: 21:29.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri