Originally Posted by
selimtogrul
Aþaðýdaki yazýlar bir önceki hisse.net sitesinden, yine ayný forum ve baþlýk altýnda Sevgili T/A tarafýndan kaleme alýnmýþ, kendime notlar olarak arþivde duran bilgilerdir: tüm haklarý sevgili üstad T/A ya aittir. (ona göre)
#1235 nolu gönderi --- 06-11-2016
Originally Posted by alacakaranlýk
Merhaba T/A
Eline saðlýk çok güzel bir çalýþma olmuþ,sorum þu bu son düþüs dalgasýnda senin aylýk grafikte belirttiðin 70.426 yý delmeleri þuan oluþmuþ günlük,haftalýklarýn sat konumunda olmasý üzerine aylýðýnda sat konumuna düþmesi demek deðilmi macd negatif bölge inmesine az kaldý en son 2008 yýlýnda negatif bölgeye inmiþti aylýkta buda senin grafikte uzunca bir süre beklediðin 5 nolu dalganýn gelmemesi demek olmazmý,sadece bir soru yanlýþ anlama dostum çalýþman çok güzel
Teþekkür ederim...
Yanlýþ anlaþýlacak bir durum yok. Ben ill^da benim dediðim gibi olacak diye birþey de söylemiyorum. Çalýþmalarýmýn sonuçlarýný paylaþýyorum. Þu an gördüðüm bu þekilde. Olur olmaz hiçbirþey diyemem.
Deðiþik bakýþ açýlarýný görmek hepimizin için çok olumlu. Farklý senaryolarý bilmek karar verirken bize referans olup, yol gösterebilirler. Herþey istiþare ile daha güzel neticelenir...
Ben bu yaptýðým çalýþma ile yapýlan tuzaklarýn nasýl iþlediðini ve nasýl ve neden tuzaklara düþtüðümüzü göstermeye çalýþtým. Birçok Elliot sayan kiþinin ve benim de daha önce olmasýný beklediðim þekilde olacaðýný sanarak hata yaptýðýmý sandýðým kýsmý gözler önüne sermek istedim. Sizden sonra bir arkadaþ ta benzer bir soru sormuþ. Ona cevap verirken de sayýmlarýn dayanaðýný elimdden geldiðince yazmaya çalýþacaðým.
Sizin için XU100 grafiðini hem Aylýk hem de üzerlerine MACD ve RSI eklenmiþ olarak paylaþýyorum. Göreceðiniz üzere Aylýk olarak zaten 7Aydýr SAT/ALMA konumu devam ediyor. Yani geçen haftaki düþüþler yeni bir SAT sinyali üretmeyecek. Zaten 7 ay önce bu sinyal üretilmiþ durumda. Göstergelerin konumuna bakýnca da düþüþün sona ermek üzere olduðu kanaati bende aðýr basýyor. Ýþte bahsettiðim tuzaklara güzel bir örnek olmuþ. MACD kýracak diye beklenirken aniden güçlü bir alým gelmesi tuzaðýn en güzeli olacaktýr. Eðer Sistem olmasaydý sizin gibi düþünebilirdim ama 7 ay önce SAT veren bir sistem varken aþaðý kýrmasýný beklemek bana pek doðru gelmiyor.
Bu hafta sonu güzel fikir alýþveriþi ile geçti. Umarým faydalý geçiyordur. Yapmayý düþündüðüm önemli çalýþmalarý erteleyip sizlerle paylaþým yapmayý ve detaylý açýklamalarda bulunmayý seçtim. Burasý herkesin fikrini paylaþabileceði bir sayfa. Dediðim gibi ben de fikirlerimi deðiþtirebiliyorum. Katýlým beni memnun ediyor.
Abi eline saðlýk , Yükseliþ sayan Elliottçu görmek güzel ,
Benim aklýmdan geçene benzer ama azýcýk farklý,
2003'e kadar sýkýþan yapýnýn patlamasýyla
2003-2007 arasý 1. Dalga
2007-2009 arasý 2. Dalga
2009-2013 bence 3. Dalga oldu bitti, çünkü þu anda yaþadýðýmýz 3. Dalganýn iç düzeltmesi olmak için fazla kompleks sanki,
O Yüzden 2013 sonrasý bence 4. Dalga, 2 Çok basit bir yapýda ilerlediði için 4'ün Karýþýk olmasý da çok mantýklý geliyor bana,
Çok yakýnda 5 baþlayacak ve 2020 sonuna kadar 120 bine gidip finansal piyasalar çökecek sanki.
ABD de 2000'de baþkanlýk Cumhuriyetçilere geçti piyasa çöktü, 2008'de demokratlara geçti piyasa çöktü, þimdi 2020'de yine Cumhuriyetçilere geçerse (hillary bunu kazanýp 2020'de kaybediyor yani) o zaman hep beraber çökeriz diye düþünüyorum.
20 binden 120 bine çýkacak endeksin düzeltmesi de 70 bine olur o senaryoda
#1238 nolu gönderi --- tarih ayný
Originally Posted by econfin
Abi eline saðlýk , Yükseliþ sayan Elliottçu görmek güzel ,
Benim aklýmdan geçene benzer ama azýcýk farklý,
2003'e kadar sýkýþan yapýnýn patlamasýyla
2003-2007 arasý 1. Dalga
2007-2009 arasý 2. Dalga
2009-2013 bence 3. Dalga oldu bitti, çünkü þu anda yaþadýðýmýz 3. Dalganýn iç düzeltmesi olmak için fazla kompleks sanki,
O Yüzden 2013 sonrasý bence 4. Dalga, 2 Çok basit bir yapýda ilerlediði için 4'ün Karýþýk olmasý da çok mantýklý geliyor bana,
Çok yakýnda 5 baþlayacak ve 2020 sonuna kadar 120 bine gidip finansal piyasalar çökecek sanki.
ABD de 2000'de baþkanlýk Cumhuriyetçilere geçti piyasa çöktü, 2008'de demokratlara geçti piyasa çöktü, þimdi 2020'de yine Cumhuriyetçilere geçerse (hillary bunu kazanýp 2020'de kaybediyor yani) o zaman hep beraber çökeriz diye düþünüyorum.
20 binden 120 bine çýkacak endeksin düzeltmesi de 70 bine olur o senaryoda
Teþekkür ederim...
Elliot sayýmlarý hiçbir zaman biribirini tutmaz. Nedeni ise çok basit. Her an þekil deðiþtiriyor ve oluþumun büyük çoðunluðu tamamlanmadan da ortaya net resim çýkmýyor olmasýndandýr.
Senin sayýmla benimkisi arasýnda çok az bir fark var. Netice ayný ama güzergahta ufak tefek ayrýlýklar var. Yaklþaýk 120.000 Endeks için hemfikiriz. Sýkýntý, içerisinde bulunduðumuz dalga ve ondan sonraki dalgalarýn þeklinde. Hedef için sorun yok.
Daha cuma gününe kadar ben de size çok benzer bir senaryo üzerinde duruyordum. Durumu 13 Haziram 2016 tarihinde paylaþmýþtým. Arþivden paylaþtýðým grafiði aþaðýya alýyorum. Aslýnda dün bunu da paylaþsam daha iyi olacaktý ama bulmak için üþendiðimi itiraf etmeliyim.!
Sizim sayýmlarýnýzla yine birebir örtüþmese de temelde sizin þu anda bahsettiðiniz yolun aynýsýdýr. Sadece hedefe benim verdiðim sayým kodlarý daha farklý oluyordu. Cuma günü biryerlerde bir yanlýþ olduðunu hep hissettiðim halde bulamadýðým yanlýþý bulma yolunda adým attým. Bu sayým netice olarak bizi 120binlere götürecek ama yol bu olmamalýydý. Araþtýrýnca dünkü sonuca ulaþtým ve paylaþma gereði hissettim.
2020 senesi için de hemfikir olmamýz güzel. Görünüþte "hedef ayný olduktan sonra detayýn ne önemi var" gibi görülebilir. Fakat maalesef öyle olmuyor. Arada devasa adýmlar var. Ben arada 105bin seviyesinden ciddi bir düþüþ bekleyip soluðu 60-70bin seviyesinde alacaðýmýzý öngörmekle %50 'lik bir düþüþten bahsetmiþ oluyorum. Sizin sayýmý geçerli sayarsak bu düþüþ olmayacak ve 120bin seviyesine kadar ciddi düþüþ olmadan devam etmeli. Benim senaryo tutarsa buna hangi yürek dayanýr!!!
Ben ileride "demiþtim!" demek için yazmýyorum! Tuzaklarý göstermek için yazýyorum. Böyle bir ihtimal var ve benim son edindiðim ve vardýðým sonuç da bu þekilde kendisini ortaya koyuor.
Ben çok süper bir Elliot sayýmcýsý deðilim. Fakat bu konuda çalýþmalar yapýyorum. Çoðu zaman sayým numaralandýrmalarýnda Zamaný göz ardý ederek hatalý kodlamalar yaptýðým da oluyor. (1) yerine 1 yazabiliyorum. O kadar detaya giremiyorum. Bazý þeyleri akýlda tutmakta zorlanýyorum ve çabuk unutuyorum. Bu nedenle de genelde Elliot kitaplarýnda þikayet edilen ve sayýmlarýn hatalarý olduðu durumlarýn ve nedenlerinin açýklanamadýðý durumlar üzerine çalýþýyorum. Týpký þu anda içerisinde olduðumuz durum gibi...
Genelde 2 'li ZigZag ve 3 'li ZigZag neden oluþur hep muamma olarak durur. Ayýrýca neden bazý düzeltmeler zirveyi aþarak A dalgasýný oluþturur gibi nedeni henüz anlaþýlamamýþ konular üzerinde çalýþýyorum. Bir yere kadar da ilerlele elde ettim. Bu ilerlemenin ve bulgularýn neticesinde son yorumumu gerçekleþtirdim. Olayý tamamen çözmek belki mümkün deðil ama inþaAllah ilerleme kaydederim ve sonuçlarý sizlerle de paylaþýrým...
Bu bahsettiðim konularýn olmasýný beklediðim senaryoda gerçekleþme durumunun söz konusu olduðunu gördünüz sanýrým. 105bin 'de eski zirve aþýlacak ama akabinde yine düþüþ gelecek. Düþüþü ben düz bir çizgi olarak çizdim ama bu elbette böyle dosdoðru bir þekilde ilerlemeyecek. Bunun þekline zaman içerisinde karar vereceðiz. Fakat düþeceði seviyeyi belirtmek adýna bu þekilde gösterdim. Eðer ben haklý çýkarsan Elliot için yeni bulgular elde etmiþ olacaðýmý þahsým adýna söyleyebilirim. Herþeyi zamana býrakalým ve bekleyelim...
Dünkü resmi de tekrar paylaþarak her 2 grafiðin ayný anda görünmesine imkan saðlamak istiyorum... Grafiklerin ilki Logaritmik, diðeri iseLinear gösterimdir. Görüntü farklýlýðý kafalarý karýþtýrmasýn diye belirtme gereði hissettim... Meraklýsý için 3. grafik olarak da son paylaþýmýnLogaritmik halini paylaþýyorum
Originally Posted by ctugrul
Sayýn T/A, 1235 nolu gönderinizi ve bu gönderinize temel teþkil eden analizinin olduðu gönderiyi dikkate aldýðýmda þunlarý anlýyorum,
1- Þu an içinde bulunduðumuz düþüþ muhtemelen sona erecektir.
2- Ancak belki yanýltma amacý ile bir miktar daha düþüþ yaratýlma ihtimali vardýr.
3- Bu düþüþün sona ermesinin ardýndan, 105.000leri hedefleyen bir yükseliþ olabilir
4- Bu yükseliþin ardýndan 62.000 civarlarýna tekabül eden bir düþüþ yaþanabilir.
5- Bu düþüþü takiben 120.000'lere doðru bir yükseliþ yaþanabilir.
Muhtemel zamanlamalar grafikte mevcut olduðundan buna deðinmedim.
Anladýklarým doðru mudur, teyit verebilir misiniz?
Teþekkür ederim.
Ýnsanlar artýk iletiþim kurmakta çok zorlanýyor ve bu nedenle de bilgi alýþveriþi ve istiþare diye birþey kalmadý. Ýnsan karþýsýndakini dinlemeyi unutmuþ Eleþtiriler de dozunu aþmýþ durumda. Bizim bu sayfada böyle þeylerin olmayacaðýný ve karþýlýklý hoþgörünün ve her türlü fikrin dayanaðý olduðu sürece ve edebince tartþýlabileceðini ümit ediyorum. Þu ana kadar bu seviyeyi korumayý elbirliði ile baþardýk. Umarým bundan sonra da devam edebiliriz...
Lüzümsuz pohpohlamalar ve karþýyý aþaðýlamak bana ters geliyor. Her ikisi de yanlýþ. Hep birlikte nice daha güzel günlere...
Sorunuza gelince:
- Yapmýþ olduðunuz tesbit tamamen doðru. Benim þu anki beklentim bu yönde.
- Doðruluðunu anlamaya zaten çok az bir zaman kaldý. Böyle çok uzun vade analizlerde 1-2bin puan hata ve 1-2 Ay hata göz ardý edilmelidir....
- Az önce yayýnladýðým son yazýyý da okursanýz durum daha da netleþecektir...
Yer Ýmleri