Originally Posted by
shangil
Bir sey soracagim yanitlarsiniz sevinirim
Turkiye borsasinda alis satis fiyati varya, Orada alici satici sayisi ve baska bilgilerde varmi acaba? (benim hesabim yok o yuzden bakamiyorum bilmiyorum). yani alis satis fiyati foreks gibimi? satis fiyatina ani zamanda alirken aliyormu yoksa sira varmi?
tesekkurler
Alýþ satýþ için siz emir verdiðinizde sýraya girersiniz...
O nedenle sýra vardýr... Buna pasif iþlem deniyor...
Fakat aktif iþlem yapýp anlýk fiyattan alým satým yapabilirsiniz... Buna aktif iþlem deniyor...
Aslýnda foreksde de sýra var ama aracý kurumlar havuz oluþturduklarý için biz onlarý göremiyoruz. Onlarýn belirlediði fiyattan iþlem yapýlýyor. O nedenle bazý seviyeler iþlemsiz geçiyor. Çünkü o anda fiyat ani hareket ettiyse foreks aracý kurum iþlem yapmayýp o kademeleri atlýyor ve sizin iþlem boþa düþüyor...
Borsada bu daha resmi oluyor. Her satana bir alan lâzým. Ya da tam tersi her alana bir satan bu da sýrayla oluyor....
Elbette sýralamanýn deðiþtiði þartlar olabiliyor. Bunlar bize söylenmiyor ama sanýrým büyükler bunlarý bildiði için iþlemlerinde bizden öncelikli oluyorlar..
Sorunuzdan anladýðýma göre cevap vermeye çalýþtým. Umarým istediðiniz cevabý bulabilmiþsinizdir?
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Yer Ýmleri