Originally Posted by
T/A
Ben Mustafa KOÇ 'u ara ara hatýrlarým ve üzülürüm...
....
...
...
Hiç
Hiç ama hiç aklýmdan çýkarmýyorum. Her daim aklýmda tutmaya gayret ediyorum. Hayata bakýþ açýmý deðiþtiren en önemli olaylardan biridir benim için.
Öyle ya da böyle bireysel anlamda konuþuyorum. Bir þekilde sofraya koyacak bir dilim ekmek bulabilirim diye düþünürüm hep. Ya bu imkana sahip olamayanlar. Dün hanýmla markete gitme fýrsatým oldu. Bir süredir dýþarýya markete falan çýkmýyordum . Ama oradaki fiyatlarý görünce aklým gitti. Hele süt fiyatlarý inanýlmaz yerlere gelmiþ pandemi dönemi süresince bu marketlerin serbest rekabet yüzünden akýlalmaz rakamlarda ürünler sattýðýný farkettim. Hayat gerçekten inanýlmaz pahalý oldu. Bu çok önemli bir konu aslýnda. Hatýrladýðým kadarýyla ünlü bir siyasetçi "iktidarý sadece tencere güçleri devirebilir" demiþti. Çok önemli bir cümle . Dilerim 15 Temmuz da kalkýþma ile baþaramadýklarý iþi tencere güçleri ile yapmayý planlamamýþtýr bu dengesizler. Yoksa bizi çok ama çok zor günler bekler ufukta.
Geçen gün arkadaþým sordu ne durumdasýn diye . iyiyim dedim. Sonra bi an düþündüm. Biz 25 dolara TUPRS alýrken onlar bize sattýlar ve dolar aldýlar. Þimdi o dolarlarý %50 hadi çok oldu % 40 arttý. Geri gelip o aldýklarý dolarlarý yine bize satýyorlar 7.50 den. Bu sefer gidip 25 dolara sattýklarý TUPRS ý 10 dolardan satýn alýyorlar. Ne kadar zaman geçti üzerinden 1 sene oldu olmadý. Vay canýna bee. ! tek kurþun atmadan adamlar bizim olan fabrikayý bedavaya getirdiler. Ha bu arada o dolarýn basým maliyeti 0.10 cent deðil.
Adamlar topsuz tüfeksiz tek kurþun atmadan ekonomik olarak bizim topraklarýmýzdaki fabrikalara sahip oluyorlar. buna kimse de dur diyemiyor.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Yer Ýmleri