Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,49 Mn 13,09 / 13,09
30,16 9.99% 1,83 Mr 28,14 / 30,16
25,32 9.99% 65,20 Mn 22,70 / 25,32
21,46 9.99% 988,99 Mn 20,00 / 21,46
136,70 9.98% 210,02 Mn 127,20 / 136,70
1.053,00 -10% 5,01 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 979,05 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 37,71 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 402,42 Mn 12,48 / 12,79
3,33 -8.52% 237,37 Mn 3,29 / 3,49
309,00 -1.75% 14,00 Mr 305,25 / 311,50
3,16 -1.25% 11,38 Mr 3,08 / 3,22
278,25 5.4% 10,72 Mr 260,00 / 280,75
421,50 -0.94% 8,91 Mr 418,25 / 431,00
119,00 -1.9% 7,75 Mr 114,00 / 125,10
18,94 1.77% 591,80 Mn 18,36 / 19,08
73,25 -0.61% 6,69 Mr 72,85 / 74,05
278,25 5.4% 10,72 Mr 260,00 / 280,75
739,50 1.72% 3,13 Mr 720,50 / 743,50
96,05 -1.13% 486,93 Mn 94,25 / 96,75
111,00 -1.16% 208,30 Mn 110,80 / 112,40
31,28 1.16% 100,69 Mn 30,10 / 31,66
10,58 3.52% 559,79 Mn 10,12 / 10,70
82,30 -1.02% 387,96 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 156/1078 ÝlkÝlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,241 - 1,248 arasý.

Konu: Sistem Takibi...

Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Aslýna bakarsanýz trade etmekten daha, hemde daha zor bu... Hergün elinizin altýndaki paranýn artmayýp aksine aklýnýzdan geçen hissenin yanýnýzdan geçip gitmesi adamý sinir harbine sokar. Adam tansiyon hastasý olur , þeker hastasý olur. sonrada o paraya yiyemeden yanlýþ anlamayýn ama toprak olur.
    Ben 80 'li yýllardan bu yana babamla birlikte bu piyasanýn içindeyim. Denemediðim yöntem ve strateji kalmadý. Sonuçta varabildiðim netice:

- Eðer üretim yapan ve piyasada ihtiyaç olan bir ürünü üreten bir tesise (aniden parlayýp sönen sektörler deðil) uygun fiyatlara yakýn alýma geçilerek yatýrým yapýlýrsa; kriz dönemleri bile olsa sonuçta hisse gerçek deðerine ulaþýyor.

- Belki diðer hisseler giderken sizinki geride kalabilir ama bir müddet sonra öndekiler arkadakileri beklemek zorunda kalýyor ve hatta arkadan gelenler öndekileri geçebiliyor....

Yýllarca TRKCM yatýrým yaptý ve fiyatý yataya yakýn seyretti. 2011 - 2016 yýllarý arasýnda 1.00 - 2.00 civarýnda dolanýp durdu. Fakat bu sene 3.92 seviyesini þimdilik gördü ve 1.0 'dan alan birisi parasýný 4 'e katlamýþ oldu. 6 yýlda 4 katý, hiç fena deðil...

Ama "ben bunun meyvesini erken yemek istiyorum" diyorsanýz; strese ve çalýþmaya müsaitseniz elbette en iyi yol Trade etmektir. Daha önce de dediðim gibi para az olunca Trade çok kolay ama para belirli bir seviyeye ulaþýnca birçok hisseye sýðamaz olursunuz. Sizin aldýðýnýzý anladýklarý an eðer hissenin sahibi varsa bunu size yedirmemek için herþeyi yapar. Tecrübeyle sabittir. Buna dayanmak hiç de öyle kolay deðildir.

Forumdan bir arkadaþ bana AFYON hakkýnda sorduðunda ona görüþümü ve benim zarara raðmen beklediðimi yazdým. Fakat yazan arkadaþým her kademe düþüþünde heyecana kapýlýyordu. Ne yaptý bilemiyorum ama eðer satmadýysa bugün güzel kazanmýþ olmasý gerekiyor...

Bir hissenin beklentisi ve hikayesi varsa korkmamak lâzým. Kriz olsa bile en fazla 2 sene sürer. Sonrasýnda 1 senede fazlasýyla toparlar... MRDIN için 2008 krizi sonrasýna bakýlabilir. Gerçi tüm hisseler için bir toparlanma oldu ama en baþta MRDIN gitmiþti. 1 yýlda tam 5 misli yükselmiþti...

Hissenin hikayesi ve beklentisi çok önemli... En gereksiz hisse bile adam olabiliyor...

Parayý yiyebilmek Allah 'ýn izni ile oluyor. Öyle kiþiler var ki; servet içinde yüzerler ama Allah kýsmet etmez yiyemezler. Gününü mirascýlarý görür!!! Kimisinin de birþeyi yoktur ama var olandan iyi yaþar. Bunlar kýsmet iþi. Elbette birþeyler elde edebilmek için o yolun þartlarýný yerine getirmek gerekir. Hiçbirþey durup dururken olmuyor maalesef...

Babam bizim buralarda bir zamanlar efsaneydi. Çok þey bildiðinden deðildi ama bildiðini iyi bilirdi. O zamanlar bilgisayar bile yokken o herþeyi aklýnda tutardý. Adamýn bir stratejisi vardý ve o dönemlerde hep iþe yarardý. Tek bilmediði döngüsel hareketlerdi. Bunu da kendince bir þekilde aþýyordu. Buna çözümü o zamanlarda "Mevsimsellik" ile bulmuþtu kendince. O Elliot bilmezdi; adýný bile duymamýþtýr ama hep kazanýyordu. Taa ki 2000 'li yýllara kadar. Orada bir çuvalladý bir daha tam tutturamaz oldu. Yine de kör topal gitti. Sonunda 2008 krizinde iyi mal topladý ama benim yaptýðým hesaba güvenmediði için elindeki mallarý MRDIN dahil %100 primle sattý ve o son iþlemi oldu diyebilirim. O günden sonra hep "borsa düþecek" diye bekledi ama o düþmedi. 93bin oldu. Sonra babam yaþlýlýktan aklýnda tutamaz ve hata yapar oldu ve iþi býraktý.

Eðer 2008 krizinde aldýklarýný satmamýþ olsaydý ve benim daha fazla al uyarýlarýma kulak vermiþ olsaydý; þimdi ciddi anlamda bir servet olacaktý... Fakat kýsmet olmayýnca olmuyor!!!

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

Tabi bu arada bizim sistem devreye giriyor.. siz sanýrým adeti arttýrmak maksadýyla pek trade etmiyorsunuz.. öyle anladým deðil mi
    Tam öyle deðil...

Benim elimdekiler ile trade etmek mümkün olmuyor. Sistem ne diyor : AL ya da SAT ... Sinyal olmadýðý zaman TUT veya BEKLE...

AL sinyali geldiðinde parçalý alým yok. SAT geldiðinde de parçalý satým yok. Tak diye hepsini boþaltacaksýn veya yükleneceksin. Sistem buna göre yazýldý. Parçalý iþleme göre deðil. Öyle olsa idi farklý yazýlýrdý ve iþlemler de ona göre olurdu.

Þimdi Sistem bana SAT dediðinde ben hepsini satamýyorum. Zaten biliyorum adam benim malý bekliyor. Sattým mý hise aþýrý düþecek yani ben düþüreceðim. O zaman satmanýn bir anlamý kalmýyor. Ertesi gün AL sinyali geldiðinde sattýðým fiyattan malýmý yerine koyamayacaðým...

Þimdi derseniz: "Sen de parana uygun hisse ile ilgilen"...

Bu iþe uyan hisseler genelde Banka hisseleri oluyor. Ben de Banka hissesi kesinlikle almam. Oysa en basiti banka hissesi ile trade etmektir. Bana ters...

Bazý hisseler de büyük ama onlar da bir vesile ile önceden yükselmiþ oluyor ve yüksekten almanýn bir anlamý kalmýyor. Son alýcý olmak da var. Bir de ben çok fazla sayýda hisse ile ilgilenemiyorum. Yapým buna müsait deðil. Ayrýca saðlýðým da müsait deðil! Duygusal yapýmdan dolayý iþler çok zorlaþýyor!!! Bir de Speklere gýcýklýk etmeyi çok seviyorum. Bir nevi geçmiþin acýsýný çýkartma. Ama gözlerine soka soka. Öyle gizliden deðil. Yanlýþ ama yaparken çok keyif veriyor. Tabii onlar da beni gýcýk etmek için herþeyi yapýyor...

Þimdiki stratejim fena deðil. Beklentisi ve hikayesi olaný AL, hedefi belirle ve bekle; düþse de kýpraþmadan sakin sakin dur. Bir bölümünü de temettüye yatýr ve yýllýk geçim paraný saðla ki beklerken sýkýntý çekme...

Bu sistemi yeni yeni oturtmaya çalýþýyorum. 1/3 temettü, 1/3 hikaye ve 1/3 beklenti üzerine yatýrým yapýyorum. Beklentiyi Teknik/Temel olarak seçiyorum ama tam isabet saðlamak zor. Çok zorluyorlar!!! Hikaye kýsmý ise yerlerde sürünen þirketlerden düzelme ihtimali olaný bulup yatýrým yapmak. Bunda da zamanlama çok önemli ama ben terse çok geldim ama her düþtüðünde daha fazla alýnca ortalama hep aþaðýda kalýyor. 2-3 sene bekletebilir, herkese gelmez. Bana nasýl gelecek bilemiyorum ve bekliyorum...

Bunlarýn tek senet olmasý da gerekmiyor. Her birisini kendi içinde grup yapýp öylece de düþünebilirsiniz. Ben fazla senetle ilgilenemiyorum. Kafasý dar adamým ve duygusalým maalesef!!!

En güzeli ve sakini MRDIN temettüsü. Aralýkta yine para verecek. Hisse düþsün sorun deðil. Nasýlsa iyi para verecek. Gün gelir açýðý kapatýr... Diðerlerinin adam olmasýný beklerken bunun temettüsünü yerim, sonrada onlarýn karýný alýnca bunun yükselmesini bekleyip günü gelince bunu da satýp kenara geçip beklerim. Bunlar bir strateji ve uygulandýðý sürece iþe yarar. Bir hata iþi batýrýyor...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    bak abi burda tekrar anmak nasip oldu Allah gani gani rahmet eylesin. Topraðý bol olsun.

bak abi burda tekrar anmak nasip oldu Allah gani gani rahmet eylesin. Topraðý bol olsun.
    Allah razý olsun. Tüm cümle geçmiþlerimizin ruhu þâd olsun, mekanlarý cennet olsun... Amiiin...

5.  Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Bizim kullandýðýmýz Sisteme göre incelediðimizde de durum pek farklý deðil...

Yine Sisteme harfiyyen uyan birisi için þu anki durumda stres yapacak birþey yoktur. Ne olabilþr peki:

- Baþkalarý için fýrsat olarak düþünülen ve dipten alýp, tepeden satma (tepkilerde bile!!!) hayalini yapamamaýþ olursunuz. Bu zaten bir hayâldir. Belki 1-2 defa tutturursunuz ama daha sonra bunun acýsýný sizden fazlasýyla çýkarýrlar.

Genelde bu iþi bildiðini söyleyenler her ne hikmetse hep "tepeden satýp, dipten almayý" baþarýrlar. Ben bunun sýrrýný bulamadým. Bulsaydým köþeyi çok kere dönmüþ olurdum...

Benim ne yaptýðýma siz bakmayýn. Ben uzun vade Temettü ve beklenti için iþlem yapýyorum. Yeri geliyor yýlarca zaararda bekliyorum. O nedenle benim gibi olmak zordur. Ben de bu hâle çok zor ve bir nevi de mecburen döndüm. Sistemi uygulamak kolay olsa da yine de düzenli olarak zaman ayýrmak ve incelemk gerekiyor. Buna yer yer saðlýk, yer yer zaman problemi ile imkân bulamýyorum. O nedenle þimdi kafam rahat bekliyorum.

Temettü iþi güzel ama lot az ise bir iþe yaramaz. Bakalým bu yýl benim beklentimi karþýlayabilecek mi? Bir de vergi olayý var elbette!!

hocam eline, emeðine saðlýk. biraz geç gördüm ama allah razý olsun. çok faydalý paylaþýmlarda bulunmuþsun.

cümleten hayýrlý akþamlar.
    yalnýzca cehaletle savaþýp gerisiyle seviþelim. zengin olma garantisi yok ama dünyanýn çok daha keyifli bir yer olacaðýna eminim

6.  Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Tam öyle deðil...

Benim elimdekiler ile trade etmek mümkün olmuyor. Sistem ne diyor : AL ya da SAT ... Sinyal olmadýðý zaman TUT veya BEKLE...

AL sinyali geldiðinde parçalý alým yok. SAT geldiðinde de parçalý satým yok. Tak diye hepsini boþaltacaksýn veya yükleneceksin. Sistem buna göre yazýldý. Parçalý iþleme göre deðil. Öyle olsa idi farklý yazýlýrdý ve iþlemler de ona göre olurdu.

Þimdi Sistem bana SAT dediðinde ben hepsini satamýyorum. Zaten biliyorum adam benim malý bekliyor. Sattým mý hise aþýrý düþecek yani ben düþüreceðim. O zaman satmanýn bir anlamý kalmýyor. Ertesi gün AL sinyali geldiðinde sattýðým fiyattan malýmý yerine koyamayacaðým...

Þimdi derseniz: "Sen de parana uygun hisse ile ilgilen"...

Bu iþe uyan hisseler genelde Banka hisseleri oluyor. Ben de Banka hissesi kesinlikle almam. Oysa en basiti banka hissesi ile trade etmektir. Bana ters...

Bazý hisseler de büyük ama onlar da bir vesile ile önceden yükselmiþ oluyor ve yüksekten almanýn bir anlamý kalmýyor. Son alýcý olmak da var. Bir de ben çok fazla sayýda hisse ile ilgilenemiyorum. Yapým buna müsait deðil. Ayrýca saðlýðým da müsait deðil! Duygusal yapýmdan dolayý iþler çok zorlaþýyor!!! Bir de Speklere gýcýklýk etmeyi çok seviyorum. Bir nevi geçmiþin acýsýný çýkartma. Ama gözlerine soka soka. Öyle gizliden deðil. Yanlýþ ama yaparken çok keyif veriyor. Tabii onlar da beni gýcýk etmek için herþeyi yapýyor...

Þimdiki stratejim fena deðil. Beklentisi ve hikayesi olaný AL, hedefi belirle ve bekle; düþse de kýpraþmadan sakin sakin dur. Bir bölümünü de temettüye yatýr ve yýllýk geçim paraný saðla ki beklerken sýkýntý çekme...

Bu sistemi yeni yeni oturtmaya çalýþýyorum. 1/3 temettü, 1/3 hikaye ve 1/3 beklenti üzerine yatýrým yapýyorum. Beklentiyi Teknik/Temel olarak seçiyorum ama tam isabet saðlamak zor. Çok zorluyorlar!!! Hikaye kýsmý ise yerlerde sürünen þirketlerden düzelme ihtimali olaný bulup yatýrým yapmak. Bunda da zamanlama çok önemli ama ben terse çok geldim ama her düþtüðünde daha fazla alýnca ortalama hep aþaðýda kalýyor. 2-3 sene bekletebilir, herkese gelmez. Bana nasýl gelecek bilemiyorum ve bekliyorum...

Bunlarýn tek senet olmasý da gerekmiyor. Her birisini kendi içinde grup yapýp öylece de düþünebilirsiniz. Ben fazla senetle ilgilenemiyorum. Kafasý dar adamým ve duygusalým maalesef!!!

En güzeli ve sakini MRDIN temettüsü. Aralýkta yine para verecek. Hisse düþsün sorun deðil. Nasýlsa iyi para verecek. Gün gelir açýðý kapatýr... Diðerlerinin adam olmasýný beklerken bunun temettüsünü yerim, sonrada onlarýn karýný alýnca bunun yükselmesini bekleyip günü gelince bunu da satýp kenara geçip beklerim. Bunlar bir strateji ve uygulandýðý sürece iþe yarar. Bir hata iþi batýrýyor...
    Kardeþ MRDÝN temettu filan dedinde
    ÝSDMR nasýl temettu için ikiside Oyak

Sn TA
    Bu akþam burada bir þölen var. Sistem, teknik, taktik, strateji ..YOK YOK...
    Borsa tecrübelerinizi aktarýrken , piyasayý ve trade inceliklerini paylaþýyorsunuz karþýlýksýz olarak.
    Emekleriniz için tekrar teþekkürler... Babanýzý bu vesile ile andýk, Allah rahmet eylesin...

Alýntý Originally Posted by Yavuzadana0101 Yazýyý Oku
    Kardeþ MRDÝN temettu filan dedinde
    ÝSDMR nasýl temettu için ikiside Oyak
    Oyak temettü iþinde 1 numaradýr. ISDMR Takip Listemizde olmadýðý için grafiðini göremiyorum. Kod doðru ise listede yok maalesef...

Bu nedenle de bilgim yok... Listede olmayanlara hatta listede olanlarýn çoðuna da bakamýyorum. Sorulduðunda listede varsa grafiðe bakýp birþeyler yazmaya çalýþýyorum.

MRDIN tavsiye deðildir. Sadece temettü verimi açýsýndan bildiðim bir þirket ve bu nedenle net olarak örnek vermek için kullandým. "Hisse fiyatý yükselir" diye düþünülerek þu an için yatýrým tehlikelidir. O nedenle kesinlikle tavsiye deðildir!!!

Temettü isteyen düþünebilir ama temettü aldýðý gün hisse fiyatý da aldýðý temettü kadar düþecektir!!! Bu durum bilinerek hareket edilmelidir... Temettü harcanmadan yeniden hisseye yatýrýlýrsa hisse adedi artacaktýr. Asýl avantaj buradadýr. Hisse sayýsý artacaðý için gelecek sene kârdan daha çok pay alýnabilecektir. Parayý benim gibi yerseniz, geriye birþey kalmaz...

selimtogrul
    arkadaþýmýzýn dediði gibi "parayý biraz da yemek lâzým". Ne zaman ecel vakiî olup göçeriz belli olmaz!!!

Sayfa 156/1078 ÝlkÝlk ... 56106146154155156157158166206256656 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •