Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,47 Mn 13,09 / 13,09
30,16 9.99% 1,83 Mr 28,14 / 30,16
21,46 9.99% 915,37 Mn 20,00 / 21,46
25,32 9.99% 65,11 Mn 22,70 / 25,32
136,70 9.98% 210,01 Mn 127,20 / 136,70
1.053,00 -10% 4,80 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 978,90 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 37,67 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 402,18 Mn 12,48 / 12,79
3,34 -8.24% 235,87 Mn 3,29 / 3,49
308,75 -1.83% 13,91 Mr 305,25 / 311,50
3,16 -1.25% 11,05 Mr 3,08 / 3,22
279,00 5.68% 10,60 Mr 260,00 / 280,75
421,75 -0.88% 8,84 Mr 418,25 / 431,00
117,80 -2.89% 7,69 Mr 114,00 / 125,10
18,98 1.99% 578,06 Mn 18,36 / 19,08
73,40 -0.41% 6,59 Mr 72,85 / 74,05
279,00 5.68% 10,60 Mr 260,00 / 280,75
740,00 1.79% 3,09 Mr 720,50 / 743,50
95,85 -1.34% 474,60 Mn 94,25 / 96,75
111,30 -0.89% 202,32 Mn 111,00 / 112,40
31,32 1.29% 99,07 Mn 30,10 / 31,66
10,60 3.72% 552,82 Mn 10,12 / 10,70
82,00 -1.38% 374,07 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 161/1078 ÝlkÝlk ... 61111151159160161162163171211261661 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,281 - 1,288 arasý.

Konu: Sistem Takibi...

Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Sevgili Üstadým..
    Önce konuyu muhasebecimle görüþtüm. pek karþýlaþýlan bir durum olmadýðýný yani kendi mükellefleri içinde böyle bir durum olmadýðý için detaylý bilgiye sahip olmadýðýný öðrendim. Ama konu Gayrimenkul geliri ise problem deðil.
    bu beni tatmin etmedi.
    Üþenmedim. Vergi dairesine gideyim bi öðreneyim dedim.
    demez olaydým.
    Sizin hastane olayý gibi oldu. 2 vergi dairesi 5 memur gezdim.
    Sonuç :
    Hakikaten yorum yapacaðým ama bazýlarýnýn aðýrýna gider. Yahu arkadaþ bu kadar mý salla baþýný al maaþýný modunda bir devlet memuru zihniyeti var. Aklým almýyor. Yahu bir sýnava tabi tutulmaz mý bu memurluk.
    Neyse coþku fazla .. Çayýmdan bir yudum alýp konuya döneyim.
    Gezip konuþtuklarýmdan aldýðým bilgiye istinaden
    Elde ettiðiniz temettü gelirini bir sonraki yýlýn mart ayý sonuna kadar beyan etmeniz ve iþlemleri yapmanýz gerekiyor. Ancak, eðer daha önceden bir vergisel baðýnýz yoksa yani vergi numaranýz yoksa evinize en yakýn vergi dairesine baþvurup "sicil servisi" ne bir dilekçe veriyorsunuz bu dilekçede size vergi sicil numarasýný verilmesini talep ediyorsunuz.
    Sicil numaranýzla artýk sizde kümesteki yolunacak kazlar sýnýfýna terfi etmiþ oluyorsunuz.
    Daha sonra temettü geliriniz beyan iþlemi için beyanname doldurmanýz gerekli. Bu beyanname içinde elinizde belge olmasý lazým. Yani temettü gelirinizi belgeleyen banka evraklarý gerekli.
    Genel olarak uygulama esaslarý hakkýnda her dönem vergi idaresi nasýl yapýlacaðýna, deðiþikliklere dair bir broþür hazýrlýyormuþ. Bu durumda üst tarafta vermiþ olduðum pdf dosyasý güncel durumu ifade eden açýklama broþürü imiþ.
    Beyanname verdikten sonra eðer alacaðýnýz oluyorsa ki bazý durumlarda olma ihtimali de varmýþ 1-2 ay içersinde sizin banka hesabýnýza vergi dairesi bu parayý iade ediyormuþ.Ancaaak bu iadeyi alabilmek için beyanname doldurma aþamasýnda iade talebinizi içeren bir dilekçe de vermeniz gerekli sakýn unutmayýn.....

Sizin sorularýnýza gelirsek tek tek cevaplayayým :
    S.1. Baþka hiçbir vergiye tabi olmayan, vergi mükellefi olmayan birisi yýl içerisinde ne kadar temettü geliri elde ederse beyanname verecek?

C.1. 01/01/2006 tarihinden önce ihraç edilmiþ olan her çeþit tahvil ve Hazine bonosu faizleri ile Toplu Konut Ýdaresi, Kamu Ortaklýðý Ýdaresi ve Özelleþtirme Ýdaresince çýkarýlan menkul kýymetlerden elde edilen gelirler,
    Tam mükellef kurumlar tarafýndan yurtdýþýnda ihraç edilen tahviller ile tam mükellef varlýk kiralama þirketleri tarafýndan yurtdýþýnda ihraç edilen kira sertifikalarýndan saðlanan gelirler,
    Tam mükellef kurumlardan elde edilen kar paylarý.
    Elde edilen gelirin 30.000 TL’yi aþmasý halinde bu gelirlerin tamamý yýllýk beyanname ile beyan edilecektir. Menkul sermaye iratlarý toplamýnýn 30.000 TL’yi aþýp aþmadýðýnýn tespitinde, indirim oraný ve istisna uygulanabilecek menkul sermaye iratlarýnýn, indirim oraný ve istisna uygulandýktan sonra kalan kýsýmlarýnýn dikkate alýnmasý gerekmektedir.

Gelir Vergisi Kanununa göre gerçek kiþilerce tam mükellef kurumlardan elde edilen ve kar payý sayýlan gelirler aþaðýdaki gibidir.

Her nev’i hisse senetlerinin kar paylarý,
    Ýþtirak hisselerinden doðan kazançlar,
    Kurumlarýn idare meclisi baþkan ve üyelerine verilen kar paylarý.
    Tam mükellef kurumlardan elde edilen ve yukarýda sayýlan kar paylarýnýn yarýsý GVK’nýn 22. maddesine göre gelir vergisinden istisna olup, kalan tutar vergiye tabi gelir olarak dikkate alýnacaktýr. Beyana tabi baþka gelirlerin bulunmamasý halinde, vergiye tabi gelir 30.000 TL’yi aþýyor ise beyan edilecektir.

Beyan edilen tutar üzerinden hesaplanan gelir vergisinden, kurum bünyesinde karýn daðýtýmý aþamasýnda yapýlan %15 oranýndaki vergi kesintisinin tamamý (istisnaya isabet eden kýsým dahil) mahsup edilecek olup, mahsup sonrasý kalan tutar genel hükümler çerçevesinde red ve iade edilecektir.

(Sanýrým sizi ilgilendiren bölüm altý çizili olan )

S.2. Bu nasýl hesaplanacak?
    C.2. Buraya bir örnek alýyorum. Sizin rakamlarý ne kadar karþýlýyor bilmiyorum umarým yeterli olabilir.
    Ödevli, 2016 yýlýnda net 60.000 TL de tam mükellef bir kurumdan kar payý elde etmiþtir. Ödenen kar payý üzerinden yýl içinde %15 oranýnda tevkifat yapýlmýþtýr. Brüt kar payý tutarý (60.000/0,85=) 70.588 TL’dir.

Net ele geçen kar payý tutarý 60.000 TL
    Brüt kar payý tutarý (60.000/0,85 =) 70.588 TL
    Vergiden istisna kar payý tutarý (70.588X%50=) 35.294 TL
    Beyan edilecek gelir tutarý (70.588-35.294=) 35.294 TL
    Hesaplanan gelir vergisi 6.799 TL
    Kesinti yoluyla ödenen vergi tutarý 10.588 TL
    Ödenecek gelir vergisi tutarý Yok
    Ýadesi gereken gelir vergisi 3.789 TL
    Ödenecek damga vergisi 51,40 TL (buna bayýlýyorum. Her seferinde 51,40 alýyor devlet )
    Ödevlinin 2016 yýlýnda tam mükellef bir kurumdan elde ettiði kesintiye (%15) tabi tutulmuþ brüt 70.588 TL’lik kar payýnýn yarýsý gelir vergisinden istisna olduðundan, kalan 35.294 TL beyanname verme sýnýrý olan 30.000 TL’yi aþtýðýndan GVK’nýn 86/1-c maddesi hükmü gereðince yýllýk gelir vergisi beyannamesi verecektir.

S.3. Burada "mahsup edilme" diye geçen durum nedir?
    Þöyle sizin adýnýza temettü veren kurum tarafýndan bildirilen rakam ile sizin beyanname de verdiðiniz rakamlar karþýlýklý olarak zaten devletin kayýtlarýnda bulunuyor. siz sadece þþþit bak ben vergi veriyorum dediðinizde devlet dönüyor haa gel bakalým kardeþ diyor alacak verecek hesabý yapalým. Bakýyor sizden fazla alýnmýþ onu iade ediyor.

S.3. Benim anladýðým beyanname verince devlet bize otomatik kesilen %15 verginin bir kýsmýný geri iade edecek. Ýade süreci nasýl olacak? Parayý nasýl alacaðýz?
    C.3. Bunu yukarda yazdým . ama bir daha yazayým
    Beyanname verdikten sonra eðer alacaðýnýz oluyorsa ki bazý durumlarda olma ihtimali de varmýþ 1-2 ay içersinde sizin banka hesabýnýza vergi dairesi bu parayý iade ediyormuþ.Ancaaak bu iadeyi alabilmek için beyanname doldurma aþamasýnda iade talebinizi içeren bir dilekçe de vermeniz gerekli sakýn unutmayýn.

S.4. Beyannameyi kendimiz e-devlet üzerinden yapabiliyor muyuz?
    C.4. Evet www.gib.gov.tr üzerinden bu iþlemi yapabiliyoruz. Bunun için hazýr beyan sistemi var. Bu arada ufak bir ipucu devlet sandýðýmýz gibi deðil elinde bir sürü belge dökümana ulaþma fýrsatý var. Amman diyeyim T.C. kimlik numaranýzla herþeyinizi takip edebiliyor. dikkat
    S.5. Bir muhasebeci veya müþavir onayý gerekiyor mu?
    C.5. Hayýr gerek yok. bunun için muhabeci ya da mali müþavir ücret talep edebilir yada sizi baþýnda savabilir. Yaþlýlar ve þeker hastalarýna tavsiye edilmez sinirlerinizi bozabilir. keyfiniz kaçabilir. Bunun yerine Vergi dairesine elinizde temettüyü belgeleyen evraklarla gitmek en mantýklýsý bu durumda

S.6. Vergi verilmesi gerektiðinde beyanname onayý yapýlýp bize bilgi mi veriliyor?
    C.6. Büyük ihtimalle sizin için ek vergi doðmayacak, hatta 1-2 bin tl iade alabileceksiniz (Bu arada gözümüz yok. Hangi arada topladýnýz bu kadar hisseyi be abi )

S.7 Yoksa beyannameden hemen sonra ödemeyi yapmamýz mý gerekiyor?
    C.7 Eðer vergi ödemeniz gerekirse bunu iki eþit taksitle ödüyorsunuz

S.8. Yahutta kendisi bize iade edecekse bu süreç nasýl olacak?
    C.8. .Yukarda yazdým. 1-2 ay içinde banka hesabýnýza devlet parayý yatýrýyor. Ama dilekçe meselesi önemli UNUTMAYIN

Saygýlar abi
    Bu konuda çok yorum yapacaktým ama konu daðýlýr diye vazgeçtim. tecrübelerimi paylaþýrým arzueden olursa.
    BU arada üst satýrlarda verdiðim linki tekrar vereyim buradan da yeterli bilgi alýnabiliyor. Abi Senin 2016 yýlýnda aldýðýn nakit temettü miktarý biraz önem arzediyor 30.000, tl y,i geçtin mi?
    http://vergialgi.net/vergi/2017-de-m...arinin-beyani/
    Çok detaylý yazmýþssýn ve zahmet edip bizzat ilgilenmiþsin; cidden çok teþekkür ederim. Çok etkilendim...

Yazdýklarýný birkaç defa okursam ancak hazmedeceðim. Fakat ana hatlarý ile kafamda taslak oluþtu...

Bu yýlki gelirimi vergi olayýný düþünmediðim için dikkate almamýþtým. Fakat öyle görünüyor ki; 30bin+ bir gelir mutlaka ortaya çýkacak lakin 60bin 'i geçmez diye düþünüyorum. Ýlk yarýdaki aldýklarýmý gözden geçirmem gerekiyor...

Hisseler bir anda bu kadar miktara elbet ulaþmýyor. Zaman zaman elime toplu geçen paralarý borsada deðerlendiriyorum. Geçen sene rahatsýzlandýktan sonra sürekli uðraþamayacaðýmý anladým ve 1-2 çeþit strateji denemesi yaptýktan sonra geçen gün anlattýðým yöntemi uygulamaya karar verdim. Para borsada beklenmeden kazanýlmýyor. Rahmetli Babam yýllarca bekleyerek süper paralar kazanmýþtý ama sonra yaþlanýnca ayný perfonmansý gösteremedi ve paralar eridi gitti... Þimdi ben yeniden toparlamaya çalýþýyorum... Bunun için de en güzeli, geleceði olan saðlam hisseler ve temettü...

Yatýrým olarak sadece borsa düþünülmemeli!!! Burasý borsa forumu diye genelde borsa üzerinden konuþuyoruz ama asýl yatýrým topraða olan yatýrýmdýr... Arazinin getirisini hiçbirþey elde etmiyor... Tecrübeyle sabittir... Toplu paralarýn gelir yerinin bir kýsmýnýn arazi olduðu anlaþýlmýþdýr diye düþünüyorum... Aslýnda bir de arazileri iþleyebilsek kâr çok daha fazla olur ama o iþler bizi aþýyor... Yer yer bu konudan da bahsedebiliriz...

Kiþinin geçimini saðlayacaðý güzel bir iþi olmalý ki; yatýrýmlarýný tereddütsüz uzun vadeli yapabilsin. Benim sýkýntým, böyle bir iþimin olmamasý ve sürekli kesen yiyor olmamdýr. Öyle olunca da çok fazla birikim olmuyor. Yer yer gelenden fazlasý gidiyor!!!

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

2. Sn selim hocam detayli arastirma ve paylasim yapma gibi guzel ve harika bir örnek davranista bulunmussunuz emeginize saðlýk. ..

LG-D802TR cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Selim bey gerçekten çok güzel bir paylaþým olmuþ ellerinize/emeðinize saðlýk, benim þimdilik temmettü amaçlý aldýðým kaðýdým yok, ama çok faydalý bir paylaþým olmuþ gerçekten teþekkürler.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

Grafikler Güncellenmiþtir...

http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    Rica ederim sevgili forumdaþlarým. Bende sevgili üstad gibi "balýk bilmezse halik bilir" modundayým. Birilerine faydam dokunduysa ne mutlu bana..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    "Yatýrým olarak sadece borsa düþünülmemeli!!! Burasý borsa forumu diye genelde borsa üzerinden konuþuyoruz ama asýl yatýrým topraða olan yatýrýmdýr... Arazinin getirisini hiçbirþey elde etmiyor... Tecrübeyle sabittir... Toplu paralarýn gelir yerinin bir kýsmýnýn arazi olduðu anlaþýlmýþdýr diye düþünüyorum... Aslýnda bir de arazileri iþleyebilsek kâr çok daha fazla olur ama o iþler bizi aþýyor... Yer yer bu konudan da bahsedebiliriz..."

Bak iþte can damarýma bastýn üstad. sýrf bu yüzden tarýmla uðraþan firmalarý gözetledim bir ara .Hatta 3-5 paralý arkadaþ bir araya gelsek hayvancýlýk, tarým içeriði olan bir þirket kursak bunu da borsa ya açsak falan gibi hayaller kurmuþtum. Tabi bu hayalimi gerçekleþtirenler oldu. Ama bunlar bi miktar dolandýrýcý tadýnda olunca borsadaki keyfide kaçýrdý bu da ayrý mesele

7. Sn selimtogrul, emeðinize saðlýk, saygý duyulacak bir çaba.

Kazancýndan Vergi vermek keyif ancak derdini anlatmak eziyet. Muhataplar yetersiz. Memur veya mali müþavir.
    Ekleme yapayým, ödevli açýlýþý yapýp beyanname verdikten sonra ayrýca sürekli bir faaliyetiniz yoksa hemen ayný gün kapanýþ dilekçesi vermeyi unutmayýn. Yoksa düzenli bildirimde bulunmadýðýnýz için kapanýþa kadar aylýk-üç aylýk beyannameler v.s vermediðiniz için bir çok usulsüzlük cezasý ödersiniz. Haberiniz oluncaya kadar aylarca birikir.

Saðlýk ve eðitim giderleri, kýzýlay v.s. baðýþ mahsup edilir. Bu nedenle bazýlarýna 90 bin temettü gelirinden sonra vergi ödemesi çýkarken bazýlarýna 200binden sonra vergi ödemesi çýkar.

Evraklarý özellikle Faturalarý en az beþ yýl saklamanýz gerekli. Ýade alanlar için özellikle gerekli. Çok büyük rakam deðilse ve mevzuata çok hakim deðilseniz Ýadeyi almayý mantýklý görmüyorum. Zaten hepimizin bilgisi yetersiz beyannamede hata olabilir. Misli ile geri ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Aslýnda bakanlýðýn hazýrladýðý broþürlerde ayrýntýsý ile yazýlý. Ýlk yýllar bu kadar açýk deðildi.
    Hem kendin araþtýracaksýn hem de mali müþavir, vergi dairesi muhataplarýný zorlayacaksýn, bir þekilde bilenini bulacaksýn.

Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    "Yatýrým olarak sadece borsa düþünülmemeli!!! Burasý borsa forumu diye genelde borsa üzerinden konuþuyoruz ama asýl yatýrým topraða olan yatýrýmdýr... Arazinin getirisini hiçbirþey elde etmiyor... Tecrübeyle sabittir... Toplu paralarýn gelir yerinin bir kýsmýnýn arazi olduðu anlaþýlmýþdýr diye düþünüyorum... Aslýnda bir de arazileri iþleyebilsek kâr çok daha fazla olur ama o iþler bizi aþýyor... Yer yer bu konudan da bahsedebiliriz..."

Bak iþte can damarýma bastýn üstad. sýrf bu yüzden tarýmla uðraþan firmalarý gözetledim bir ara .Hatta 3-5 paralý arkadaþ bir araya gelsek hayvancýlýk, tarým içeriði olan bir þirket kursak bunu da borsa ya açsak falan gibi hayaller kurmuþtum. Tabi bu hayalimi gerçekleþtirenler oldu. Ama bunlar bi miktar dolandýrýcý tadýnda olunca borsadaki keyfide kaçýrdý bu da ayrý mesele
    Gelecek topraktadýr. Bu hem iþleme hem de deðerleme olarak geçerlidir. Bu nedenle topraða yapýlacak her kuruþ misli ile geri mutlaka döner...

Basettiðiniz gibi büyük çaplý bir þirket kurarak, benim gibi iþlemeyi bilmeyen veya üþenen/çekinen kiþilerin topraklarý kiralanarak makul bir ücret karþýlýðýnda iþlenebilir. Böylece hem ülke ekonomisine katký saðlanmýþ olur hem de güzel kazanç saðlanýr. Bir zamanlar bu konularý çok düþündüm ve hesaplar yaptým. Hatta bu yönde adýmlar bile attým ama hep yanlýz kalýnca tek baþýna bu iþler olmadý/olmuyor. Arkanda birilerinin olmasý en azýndan bu iþlerden anlayan ve karþýna çýkacak sorunlarý çözebilecek sana sahip çýkacak birilerinin olmasý gerekiyor. Malum toprak meseleleri yüzünden çok canlar telef oluyor!!!

ÝnþaAllah birgün bu iþler de profesyonel olarak yapýlabilir ama dediðin gibi sahtecilik olmadan...

Sayfa 161/1078 ÝlkÝlk ... 61111151159160161162163171211261661 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •