Bugün ne zamandýr aradýðým ve yapmayý düþündüðüm çalýþmayý hazýrlamayý baþardým...
Fiyatlar
Temettü ve
Bedelli/Bedelsiz bölünmeleri ile düzeltiliyor. Bu düzeltme sonunda da fiyatlar düþüyor. Ben kendi açýmdan sizlere ne zamandýr bahseetiim bu durumu grafik olarak düzenlemek istiyordum. Çok þükür verileri bulup düzenlemeye yapmayý baþardýrm.
MRDIN için
2001 yýlýndan bu yana düzeltilmemiþ fiyat grafiðini sizlerle paylaþýyorum. Maalesef þimdilik daha eski verilere ulaþamadým...
Görüleceði gibi fiyatlar maksimum ve minimum belli seviyelerde dolanýyor. Ayrýca kendi içinde de
TREND oluþturuyor. Ben bunu görmek istiyordum ve haklý çýktýðýma da sevindim. Yýllardýr kâr daðýtmasýna raðmen (sermayenin 3.5 kat = 350Milton TL) fiyat hâlen ancak yarý seviyesine kadar düþmüþ. Bu hisseye uzun vade yatýrým yapan bu durumda kârda mýdýr? zararda mýdýr? Ben kârda olduðunu düþünüyorum. Bilmem yanýlýyor muyum?
Ayrýca þu anki durumu;
Bollinger Band olarak sýkýþmýþ durumda. Dip oluþumu bitmiþ durumda. Bir ihtimal düþse bile düþeceði seviye Trend Desteði olan
3.50 seviyesinde bulunuyor. Bunlar benim içimi rahatlatan durumlar. Kesinlikle tavsiye deðildir. Gözden kaçan bazý gerçekleri gün yüzüne çýkartýp sizlerle paylaþmak adýna bu paylaþýmlarý yapýyorum...
Ayný çalýþmayý baþka hisseler için de yapabilirim. Hafta sonu için bu þekilde görmek istediðiniz hisse varsa elimden geldiðince yardýmcý olmaya çalýþýrým. Bu verileri her yerde bulmak mümkün olmuyor. Her yerde düzeltilmiþ veriler var. Çok aradým ama anck bunca uðraþ sonunda 2001 yýlýna kadar olanlarý bulabildim!!!

Yer Ýmleri