Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 302/1078 ÝlkÝlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 2,409 - 2,416 arasý.

Konu: Sistem Takibi...

1.  Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Þimdi sizin durumunuz özel;
    1. Hisseyle geçmiþten gelen bir baðýnýz var (size para kazandýrdý)
    2. Hareketlerini biliyorsunuz,
    3. Zaten para da lazým deðil, þeker tansiyon kolestrol olunca nasý yencek para

diyelim ki;

öyle diyor ya, diyelim ki bi yerden para buldu.
    sizin hesaba göre 50,000 tl para kazanmak için toplam ederi 100,000x 4,30 = 430,000 tl para baðlamasý gerekecek.
    E zaten faiz oraný %12
    bu durumda 430,000 x %12= 51,600 net kazanç elde edecek. ( Bu arada siz vergi de ödeyeceksiniz..)
    psikolojik olarak hiç indi-bindi, ekonomi battý, savaþ çýktý derdi olmadan temiz para
    yanýlýyor muyum?
    Benim bir bakmak lazým dediðim tlman dý, ama bugün gördüklerim hoþuma gitmedi bu hisse için, klasik Bist iþte...

Mardin için Hesap doðru ama çimento sektörü de kriz olursa etkilenir ve karý düþer ödeyeceði temettü de düþer ayrýca boða piyasasýnda bir çok hisse artarken sizin hisseniz artmýyorsa sinirleriniz saðlam olmasý lazým,

Temettü yatýrýmý için ben Sn. T/A nýn dediði gibi hatýrý sayýlýr bir portföy sahibi olmak lazým, az miktarla tatminkar bir miktar elde etmek zor olur
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    .....
    Her hissenin bir de yükselme aný vardýr. Bunu da yer yer belirtiyorum ve Sistemin asýl amacý da bunu bulmak ve bulduðunda kaçýrmamak!!!

Gel gör ki benim durumum biraz farklý. Ben geçmiþten intikâm almaya çalýþýyorum. Biliyorum yanlýþ yapýyorum ama zamanýnda bana atýlan kazýklarý þimdi tahta yapýcýya ben atmaya, atamasam da onu zorlamaya çalýþýyorum...
    ...
    Þimdi anlaþýldý durum,
    Bi ara düþünmedim deðil. Acaba nereye gidiyor diye

Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Þimdi anlaþýldý durum,
    Burayý da ben anlamadým?

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

4.  Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Sonuna kadar haklýsnýz. Ben çok kere her hissenin alýnmasý gereken miktarýnýn günlük iþlem hacminin %1-3 arasýnda olmasý gerektiðini yazdým.

Her hissenin bir de yükselme aný vardýr. Bunu da yer yer belirtiyorum ve Sistemin asýl amacý da bunu bulmak ve bulduðunda kaçýrmamak!!!

Gel gör ki benim durumum biraz farklý. Ben geçmiþten intikâm almaya çalýþýyorum. Biliyorum yanlýþ yapýyorum ama zamanýnda bana atýlan kazýklarý þimdi tahta yapýcýya ben atmaya, atamasam da onu zorlamaya çalýþýyorum...

Þimdi MRDIN alacak birisinin en fazla 10bin lot almasý lâzým. Daha fazlasý tehlike anýnda satýlamayacaktýr ve Sistem zarar yazdýracaktýr. Lâkin ben neden çok çok fazl aldým. Daha önce de söyledim. Biraz vefa borcu biraz da intikam için... Biraz da beklediðim ve hesapladýðým birþeyler var. Ben olaya bu kadar büyük ve hýzlý girmeseydim bir ihtimal þu anda MRDIN farklý konumda olabilirdi. Ýþte ben de yapýlan bu planlarý bozmayý ve bunu göstermeyi seviyorum. Ben aldýktan sonra yükselmeyeceðini de biliyorum. Beni dökmek için ellerinden geleni yapacaklarýný da biliyorum.

Fakat ben satmayacaðým için sorun yok. Tam yükseleceði aný da biliyorum aslýnda. Oraya kadar bekleyip de toplayabilirdim. Ýþte o zaman ya bana alacak mal býrakmayacaklardý ya da yine inat edip bekleteceklerdi. Bekletirlerse deðiþen birþey olmayacak. Diðerinde ise derinliði az olduðu için bana yeteri kadar istediðim fiayttan mal alma fýrsatý vermeyeceklerdi.

Günlük iþlem hacmi malum. Ben þu anda elimdekileri 1 ayda topladým. Yükselmeye baþladýðýnda mümkün deðil alamazdým...

Peki tek bir hisse þartmý diye sorarsanýz: Tek hisse hatadýr!!! derim ama dedim ya vefa borcu ve ödenmesi gereken bir hesap vardý...

Bu arada þunu da belirteyim. Ben tüm yatýrýmlarýmý borsaya yapmýyorum. Asýl yatýrýmým arazi idi. Þu aralar arazi iþi duraðan olduðu için borsaya aðýrlýk verdim. Gerçi arazi iþininde tadý kaçtý. Elimdeki araziler hep sorun çýkartýr oldu. Malum bu iþlerde içeride adamýn olacak. Ben bu adam iþi olayýna karþý olduðum ve rüþvet vermediðim için benim araziler hep ya yeþil alan ya spor alaný ya bilemem ne oluyor. O nedenle ben de biraz kafa dinlemek için MRDIN aldým (diðer malum sebeplerden dolayý) birkaç sene gelirini alýp yiyeceðim... Sonrasýna daha sonra bakacaðým.

Bu arada Sistemi de en mükemmel þekle getirmeye çalýþacaðým. Bu yükseliþlerin sonunda yeni bir çöküþ kaçýnýlmaz olacaktýr. 2020 sonlarý 2021 baþlarý gibi olabilir. O zaman bu iþe daha profesyonelce yaklaþacaðým. Bu arada ben hazýrlýðýmý yapmýþ olacaðým. Benim oðlan da okulunu bitirmiþ olacak. Ben saðlýk nedeni ile yeteri kadar ilgilenemiyorum. Birlikte ikimiz o zaman ciddi ciddi trade ediyor olacaðýz diye temenni ediyorum.

O zamanda burada olan arkadaþlar bana eþlik edebilirler. Çok daha farklý bilgiler bulacaklardýr... Siteyi tamalayabilirsem ve bizim oðlan alabilirse lisanslarýný da alýrsa açýk ve net bilgiler paylaþabileceðim... Þimdi hisse trade noktalarýný yazsam, hisse al/sat ismi yazsam sýkýntý olur. Sadece Sistem sonuçlarýný paylaþýyorum. Kendi düþündüðüm hisseler yok ve iþin aslý düþünmek de istemiyorum. Bu iþ sonraki aþamalardýr. Bakalým hayýrlýsý olur inþaAllah. Olmadý Temettü almaya devam ederim. Yeterki fabrikanýn bacasý tütmeye devam etsin...

Bu arada; eðer Sistemde geliþme olursa bunu zaten sizlerle paylaþmaya devam ediyorum. Siz farkýna varmasanýz da Sistem arka planda yer yer güncelleniyor. Çok yakýnda farklý Sistemler da paylaþacaðým. Bunlarý da birlikte istiþare edebiliriz. Ne zaman herþey hazýr olur zaman ciddi ciddi mücadeleye hazýr oluruz. Trade iþi biraz zor.

Ayrýca hisse seçim iþi bir o kadar zor. Temel Analiz bilmeden doðru hisseyi bulmak sadece içeriden bilgi almakla mümkür. O nedenle bu dönemde Temel Analize de eðilmeye baþladým ve bunu sizlerle de paylaþýyorum...

Varsa baþka birþey onlar hakkýnda da çalýþma yapmaya gayret edeyim...
    Olayý çok net açýklamýþsýnýz teþekkürler, çalýþma ve paylaþýmlarda gerçekten benim için çok deðerli ama her þeyden önemlisi zaman içinde elde edilen tecrübeler bu tecrübeleri öðrenebilmek gerçekten paha biçilemez, geçen yýl bir büyüðüm bana söylediði bir cümle yatýrým anlayýþýmý deðiþtirmiþti þimdi yazsam yanlýþ anlayan çýkar ama bana çok faydasý olan bir tek cümle, tabiki bir çok bilgide aktardý hatta sözünü dinlesem þuan çok ciddi miktarda kazanç saðlamýþ olacaktým ama bende inat ettim ve bir hisseye saplandým o hissede bana saplandý birazcýk )
    operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
     Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Burayý da ben anlamadým?
    Þimdi anlaþýldý durum,
    Þöyle düþündüm;
    Zeki bir adam, o kadar emek harcayýp, zaman geçirip elinde imkan varken, onca fýrsata ulaþabilecekken, uyuz eþþek (MRDIN) peþinde nereye gidiyor

Þöyle düþündüm;
    Zeki bir adam, o kadar emek harcayýp, zaman geçirip elinde imkan varken, onca fýrsata ulaþabilecekken, uyuz eþþek (MRDIN) peþinde nereye gidiyor
    Çok þükür öyle çok para kazanayým diye bir derdim yok. Elimdekilere sahip çýkabilirsem bana yeterlidir. Fazlasýnda gözüm yok...

Yýllarca ne yapýldý ve hâlen yapýlýyor:

- Küçük yatýrýmcý tabiri caizse söðüþlendi. Hele o ilk TCELL halka arz edildiðinde kimlerin caný yanmadý ki. Yýllar sonra çok kiþiden üstelik de borsa ile iþi olmayan birçok kiþiden hâlâ bu kazýðýn acýsýný duymaya devam ettim.

2000 yýlýndaki saçma sapan o zirvelerden sonra süren 3 yýllýk dip arayýþý ve sonrasýndaki yükseliþler ve bu arada yine sönen ocaklar.

O aralar benim gençlik yýllarým ve elimde yeterince para yok. Bazý hisselerde beni de tuzaða çektiler. Çoðunu zararýna satýp çýktým. Bazýlarý tahta kapandýðý için hâlâ bekliyor. Çoðunun peþine bile düþmedim 10 yýlý geçtiði için nereye gitti fikrim bile yok!!!

Bazý hisselerde tam ben sattým 10 dk. sonra aldý baþýný gitti... Ýþte burasý bana çok koymuþtu... Çok kereler de yükseliþ yakalasam bile zamanýnda satamadýðým için ya zararýna sattým ya da yýllarca bekledim...

Tüm bunlarýn sonunda bir daha bu duruma düþmemek için ve benim durumumda olanlar için arayýþlara giriþtim ve çalýþmalar yaptým. Ülkenin paralarýnýn ve alýn teri ile kazanýlan paralarýn bir zümreye peþkeþ çekilmesine kendi çapýmda engel olmaya çalýþtým. Çeþitli yerlerde yardýmcý olmaya çalýþtým ama altyapý olmadýðý için zor oluyordu. Sonralarý iþler deðiþti ve kendi çapýmda birçok þey de buldum. Fakat benim en kötü huyum hâk edene hâk ettiðini vermek. Her 2 manada da...

Þu ana kadar birçok hissenin Tekniðini bozmayý baþardým. Atýlacak kazýklara bir nebze olsun set çektim. Kimisi biliniyor kimisi bilinmiyor. Sonra babam vefat ettiði zaman onun en sevdiði hisse olan MRDIN için özel çalýþma yapmaya baþladým. Dedim ya bir nevi vefâ borcu...

Ben bu hissede olduðum sürece neler olacak hep birlikte göreceðiz. Hep dedim diyorum. Bu hisse benim için özel ve kesinlikle tavsiye deðildir. Sakýn ola bulaþmayýn, çok canýnýz yanabilir!!!

Madem konu hisse seçimine geldi. Bu konuda da sizlere ipucu vermeden gitmeyeyim:

- Þimdi ben neden 3 dönem grafik paylaþýyorum. Sadece günlük paylaþýr ve trade için yeterli der giderdim. Oysa çok zorlanarak yazýlýmýný yaptýðým 3 dönemin grafiklerini sizlerle paylaþtým. Buna dikkat eden oldu mu?

- Peki neden özellikle hergün çok kimsenin bilmediði ve ilgilenmediðini bildiðim halde CandleStick grafiklerini ve hem de 3 dönem paylaþýyorum?

- Neden grafiðin tepesinde bir Osilatör var? Sistem varken ona ne gerek var?

- Þimdi neden Temel Analiz paylaþabilmek için kendimi zorlayýp Veriler sayfasýný hazýrlamaya çalýþýyorum?

Ýþte bunlar ve benzeri birçok kriter hisse seçiminde sizlere yardýmcý olsun diye yapýlýyor...

Tek tesellim bunlarýn birilerinin iþine yarýyor olma ihtimalidir. Eðer 1 kiþi bile benim yazdýklarým sayesinde artýk kayvetmiyor ve yol almaya baþlamýþsa ben görevimi yapmýþým demektir.

Ben yýllarca Elektronik Müh. olarak çalýþtýðým iþletmeye 1 tek yabancý teknik servis elemaný çaðýttýrmadým. Hiçbir elektronik kartý yurtdýþýna tamire yollamadým. Ýmkanlarým ölçüsünde yurtdýþýna tek bir kuruþ bile çýkmasýn diye uðraþtým. Çok þükür oradaki görevimi tamamlayýp vaktimi þimdi buralarda ayný amaç uðruna deðerlendirmeye çalýþýyorum...

Benim yaptýðýmý þimdilik yapmayýn. Lâkin söylediklerim önemli bilgilerdir. Ciddiye alan fayda görür. Zarar gören varsa lütfen yazsýn ve ben de bugünden itibaren bu iþi sonlandýrayým...

Dediðim gibi ileride olaylar daha farklý olacaktýr. O zaman daha koordineli bilgiler verebileceðim. Daha açýk ve net bilgiler yazabileceðim...

Þimdi yapmam gereken kiþisel görevler/iþler var. Onlarý bir halledeyim ondan sonra bakýn siz neler oluyor... Bu nedenle kendi kiþisel hareketlerime kimseyi müdahil etmek istemem... Umarým çoða kalmaz bu yükten de kurtulurum ve genele hitap eden nokta atýþlarý yapabilirim...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

7. Eline saglik üstad, senin yaptýðýnýn yarisini bile bedava yapan adam yok piyasada, Allah razi olsun

SM-A320F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Sn. T/A gerçekten paylaþýmlarýnýz paha biçilemez, sistem grafikleri zaten baþlý baþýna bir emek ve tecrübenin sürekli paylaþýmý, hep diyorum bu sistem benim dandik hissede bile gayet güzel çalýþtý ama bundan yararlanmak için sinirler çelik gibi olacak insan disiplinli olacak ve hangi hisseyi ne kadarlýk bir miktarla alýp satabileceðini kestirmesi lazým,

Bugün yine bir abiyle konuþtuðum gibi son 1 yýldaki boða piyasasýnda parasýný 2 katýna çýkaramayan borsadan çýkmasý lazým ondan yatýrýmcý olmaz dedik ve hemen yazdým biri ben biri sen diye

Su akarken testiyi doldurmak lazým, bir gün su kesilince kenara çekilip beklemek ve bu günleri geldiði anda fark etmek lazým

Sayfa 302/1078 ÝlkÝlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •