emeginize saglýk sn TA 10 numara olmuþ
emeginize saglýk sn TA 10 numara olmuþ
SAT sinayli vermesinde sýkýntý yok. Orada o sinyali vermesi gerekiyor ama iþ o sinyal geldikten sonra hata yapmadan yola devam etmek.
Önce de yazdýðým gibi. Ýstesem o sinyali o anda göstermem ve gerçek onay geldiðinde gösteririm. Ýþte bu durumda ya gerçek onay geldiðinde ektradan bir %5 gibi düþüþ daha geldiyese ve biz bunu görüp de sinyal olarak göstermez isek bu %5 zararý sineye çekmemiz gerekir.
Umarým anlatabildim. Mutlaka inþaAllah bir yol bulunur...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Herkese hayýrlý bir gün diliyorum...
Son tablonun ve grafiklerinin eksik yanlarý ile ilgileniyorum. ÝnþaAllah akþama kadar daha oturmuþ bir þekilde sizlerle paylaþmýþ olurum...
Ara ara güncelleme yapacaðým için sorun oluþursa buradan yazýn ve sayfayý sýk sýk yenileyin...
Üstadým hayýrlý günler
Mühendis kafasý sorun nedir, nasýl çözülür, ben ne yapabilirim diye
çalýþýyormuþ bugün onu fark ettim.
Vur deyince öldürüyorsunuz. Günlük/Haftalýk Deðiþimleri, Destekleri, Dirençleri,
Sinyal Sayýlarýný ve Getirilerini peþ peþe sýralamýþsýnýz. Elinize saðlýk.
Ekip varol, nurol diye naralar atýyor. Ancak benim aklýma takýlan bazý
hususlar var. Doðru anlamýþ mýyým size sorayým dedim.
Aylýk getiri sýralamasýnýn baþýnda IZFAS görünüyor. % 878 lik oran Ocak
ayýnýn deðil geçmiþ 14 ayýn primi olsa gerek.
Aylýk pozisyon sütununda 46 sinyal ile ASELS baþý çekiyor. Bir ayda 22 iþlem
günü olduðuna göre bu sayý da Ocak ayýna ait olamaz. O zaman sistemin hangi
tarihten bu yana sinyal ürettiði akla geliyor. Bu konu önemli çünkü elin oðlu
buradan hareketle hisselerin belirli süredeki oynaklýk sayýlarý ile getiri oranlarýný
karþýlaþtýrýp kaðýtlarý kategorize ediyor ve bu bilgiyi para ile satýyor.
Daha önce yukarý gidenler için direnç, aþaðý gidenler için destek söz konusu
iken þimdi bütün hisseler için hareket alaný belirlenmiþ. Bu kadar kopyayý
baba evladýný vermez.
Mevlam sarf ettiðiniz emekleri boþa çýkarmasýn. Herþey dilediðinizce gerçekleþsin.
https://twitter.com/DonKisot_BIST1
Doðru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eðri olsam yay gibi elde tutarlar beni
Size de hayýrlý günller Üstadým...
Eksik olmayýn, teveccühlerinize lâyýk olmak için daha çok çalýþmam lâzým...
Siz örnek tabloyu verdikten sonra bendeki veriler farklý sýralandýðý için ve sütun sayýsý da çok fazla olduðundan biraz düþündüm. Bu düþünme ve taslak aþamasý farketmiþsinizdir biraz uzun sürdü! Sonuçta böyle bir taslak hazýrladým. Hemfikir isek böyle kalabilir...
Þimdi sorulara cevap vermeye çalýþayým:
- Belki gereðinden fazla bilgi veriyorum ama istenirse daha fazlasýný da imkanlar ölçüsünde vermeye çalýþýrým. Fakat her bilgi kafa karýþtýrabiliyor?
- Tablo tüm dönemleri kapsadýðý için her dönemin verisini kendi içerisinde deðerlendirmek gerekiyor. Dediðiniz gibi bu prim Aylýk Sistem sonucu ne zaman AL vermiþse o tarihtan itibaren Aylýk takip etmemiz durumunda elde edilecek kârý gösteriyor... Dediðiniz gibi 14 aydýr bu hisseyi tutuyoruz ve þu anki kârý da %878 olarak doðrudur...Aylýk getiri sýralamasýnýn baþýnda IZFAS görünüyor. % 878 lik oran Ocak
ayýnýn deðil geçmiþ 14 ayýn primi olsa gerek.
Burada da ayný þekilde 46 iþlem günü deðil 46 Ay 'dýr pozisyonu tutuyoruz... Ayný þekilde Haftalýk olrak da 11 Haftadýr tutuyoruz. Yani Aylýk olarak baktýðýmýz zman 46 Ayýdr hiç iþlem yapmadan bekeleyen %688 kazanmýþ. Haftalýkda ise arada farklý sinyaller gelmiþ ve son sinyal TUT olarak 11 haftadýr devam ediyor ve yine 1.05 kârdayýz.Aylýk pozisyon sütununda 46 sinyal ile ASELS baþý çekiyor. Bir ayda 22 iþlem
günü olduðuna göre bu sayý da Ocak ayýna ait olamaz. O zaman sistemin hangi
tarihten bu yana sinyal ürettiði akla geliyor. Bu konu önemli çünkü elin oðlu
buradan hareketle hisselerin belirli süredeki oynaklýk sayýlarý ile getiri oranlarýný
karþýlaþtýrýp kaðýtlarý kategorize ediyor ve bu bilgiyi para ile satýyor.![]()
Her kâr kendi dönemi içerisinde kendi dönemince tutulan Bar sayýsýný gösteriyor...
- Bu verileri daha da detaylandýrabilirim. Bir önceki posizyonda %kaç kâr/zarar ile kapatmýþýz ve þimdi ne durumdayýzý görebilmek için. Çok detay kafa karýþtýrýr endiþesi ile tablolara bu veriyi eklemiyorum...
Ýstenirse posizyona giriþ çýkýþ tarihlerini de verebilirim...
Herþey sizlerin nasýl daha verimli kullanacaðýnýz ile ilgili olarak talebinize baðlýdýr...
Lüzumsuz destek ve direnç deðerlerini özellikle gizliyorum. Yukarý çýkarken dirence gerek kalmýyor düþerken de desteðe. Zaten bunlar kýrýlmýþ oluyor. Fakat dediðiniz gibi þimdi haftalýk ve aylýk olarak karþýmýzda bunlarýn 1 'er numara büyükleri görünebiliyor...Daha önce yukarý gidenler için direnç, aþaðý gidenler için destek söz konusu
iken þimdi bütün hisseler için hareket alaný belirlenmiþ. Bu kadar kopyayý
baba evladýný vermez.![]()
Herþey için ben de teþekkür ederim. Elbirliði ile ortaya güzel sonuçlar çýkýyor...![]()
Üstadým,
WM Tüm Dönemler Tablosuna bu kez alýcý gözüyle baktým.
Ocak ayý geride kaldýðýna göre sanýrým Aylýk Deðiþim sütunundan sonra Yýllýk
Deðiþim sütunu ilave etmek gerekecek.
BEYAZ karþýsýndaki doneler muhtemelen hücre fazlalýðý nedeniyle tablo dýþýna
taþmýþ.
TLMAN gibi yeni halka arz edilen þirketlerin karþýsýnda elde yeterli veri
olmadýðýndan boþ yazmasý normal. Ancak borsa geçmiþi daha eski olan
ULUSE, MSGYO, MAVI, FONET karþýsýndaki hücrelerin neden boþ olduðunu
kavrayamadým.
Kolaylýklar dilerim.
https://twitter.com/DonKisot_BIST1
Doðru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eðri olsam yay gibi elde tutarlar beni
Yýllýk deðiþim cidden lâzýmsa onu da eklerim de bir faydasýnýn olacaðýný sanmýyorum. Yine de görüþe ve istiþareye açýk bir konu. Benim açýmdan hiçbir zorluðu yok. Sadece birkaç satýr daha ekleme yapacaðým o kadar...
Tablo dýþýndaki beyaz boþluðun sýrrýný bir türlü çözemedim. Aslýnda tablo hafta sonundan beri hazýr ama sýrf o boþluðu çözebilmek için araþtýrmalar yaptým ama nafile. HTML ie ilgili bir olay var kavrayamadým. ÝnþaAllah çözümünü bulursam otomatik eklerim...
Þu anda siz bu mesajý yazana kadar ben de siz yazmadan bu hatayý gidereyim diye uðraþýyordum. Yýllar önce WM 'yi kodlarken hep Günlük üzerinden çalýþtýðým ve ortada veri bolluðu olduðu için hisselerin baþlangýçlarýnýn nasýl olduðunun bir önemi kalmýyordu. Bu nedenle aslýnda ileride lâzým olan ilk baþlangýcýn da düzgün olmasý gerekliliði þimdi lâzým oldu ve dikkatimi çekti.
Az önce olayýn sebebini buldum ve olayý çözdüm. Biraz uðraþtýrdý desem yeridir. Fakat bizde hata olmamasý gerekiyor. O nedenle çözene kadar peþini býrakmadým. Birazdan sorunsuz hali ile yüklemeyi gerçekleþtireceðim. Grafikte sorun yoktu ama sorun Tabloda ortaya çýkýyordu! Grafikte sorun olmayýnca da benim bu ana kadar dikkatimden kaçmýþ. Kendime yakýþtýramadým!!!
Bundan böyle Sistemin ilk sinyal ürettiði andan itibaren doðru çalýþacaðýna inanýyorum...
Yeni ve doðru halini yükleyince haber veririm...
Yer Ýmleri