Son yorumumu hatýrlarsanýz 102bin civarýna kadar; önemli bir durumda düþebileceðimizi yazmýþtým. Þu anda bir süredir bu seviye etrafýnda destek bulmaya çalýþýyor...
Görünen o ki önemli ve ciddi bir sorun var veya sorun oluþturulmaya çalýþýlýyor... Malum borsada her þey algýdýr ve algýlarýmýzla pek de güzel oynuyorlar!!!
Sizin yaptýðýnýz tahminlere katýlmamak elde deðil. Þu anki duruma göre 112bin seviyesi neredeyse garanti bir þekilde olacak gibi bizlere gösteriliyor. Fakat 106-107bin civarýnda da ciddi bir direnç olmasý gerekiyor.
Ben yine daha önceki düþüncelerimi paylaþarak uzun vadede bir sorun olmadýðý düþüncesindeyim. Þu anda algýlarýmýzý bozuyorlar. Keþke elimde daha fazla nakitim olsa da borsaya daha fazla giriþ yapabilsem...
Bu son düþüþte bir miktar daha alým yaptým o kadar. Malum olduðu üzere temettü için MRDIN hissesindeyim ve ayrýlmaya niyetim yok...
Eðer iþler çok kötüleþirse ufuktaki hedef 91bin seviyesinde. Oraya kadar gelmesini istemem ama "para kimdeyse güç ondadýr". O nedenle istedikleri gibi çizebilirler.
Osilatöre bakacak olursa dibe 1 defa vurdu. Buradan toparlayacaðý zaten belli olmuþtu. Eðer bir defa daha vurursa o zaman artýk kesin dip olma ihtimali de güçlenecektir.
Bu karýþýk dönemde sizlere yazabileceðim son þey:
- Eðer ciddi ciddi bir problem olacaksa önce herþey güzel, hatta fazlasýyla güzel olmalýdýr ki; yabancýlar rahatca mallarýný çýkabilsinler. Bu da öyle 3-5bin puanla olmaz. Akabinde ise 2000 ve 2008 gibi düþüþleri bekleyebiliriz.
- Þu anki yaþadýðýmýz þekildeki düþüþlerden birþey olmaz. O nedenle henüz gerçek problem baþlamadý diye düþünüyorum...
- SAT/AL yapabilen bu durumda kazandý. Benim için deðiþen birþey olmadý! Hissem ayný seviyede duruyor...
Sistem 'e uyan birisi bu düþüþten kârlý çýkmýþ olmalýdýr. Uymayan için diyeceðim birþey yok!
Grafiðe ihtiyaç var mý bilemedim? Son grafik halen geçerlidir. Ýsterseniz yeni grafikler de paylaþabilirim ama kafalarý fazla karýþtýrmayýn. Çok detaya girmeye gerek yok. Yapýlmak istenen belli. Bu oyuna gelirsek, ne olacaðý da belli...
Dediðim gibi ufukta eðer önce ciddi anlamda bir yükseliþ yaþarsak (minimum 140bin) iste o zaman kara kara düþünmeye baþlamak lâzým. Demektir ki; daha ileriki ufukta karanlýk günler bizleri bekliyor. Þimdi güzelmiþ gibi duran bu günlerin kýymetini bilelim o kadar...
Nostradamus gibi oldu kusura bakmayýn ama "tarih tekerrürden ibarettir". "Ders almadýðýmýz için tekerrür ettiðini" yazmaya gerek yok sanýrým...
Oyuna gelmemek için onlarýn taktiðini yapmak, oyunu kuralýna göre oynamak lâzým:
- Onlar nasýl mal çýkýyorsa biz de öyle çýkmalýyýz. Yani yükselirken... Þu ana kadar bir sorun yoktu ama bundan sonra sorun baþlayacak hem de yükseliþlerle baþlayacak. O nedenle strateji deðiþtirmek lâzým...
Ben burada max. 100 kiþiye ulaþýyorum ve bunlarýn hiçbirisi yazdýklarýmý uygulamayacak onu da biliyorum. Fakat vebali ben de kalmasýn diye yazýyorum. Olabilir ki içimizden birisi kurallara uygun davranýr; aç gözlü olmaz ve bu iþlerden kârlý çýkar...
Geçen haftalarda ortalýk aðlama duvarý gibi olmuþtu.... Þimdi deðiþti...
Yazacak çok þey var ama yazmak istemiyorum. Vakti geldikçe daha önce yazdýklarýma bakarsanýz neyin, nasýl ve ne þekilde olduðuna dikkat edin yeterli...

Yer Ýmleri