Yazdklarm dikkate alp sorun nedir, nasl zlebilir, ben ne yapabilirim diye kafa yormanz beni sevindirdiniz. Mevlam da sizi sevindirsin.
Bir destek/diren noktas krlnca bir alttaki destek veya bir stteki diren seviyesinin devreye gireceine ve kapann stnde destek ve altnda diren olmayacana programlanmz. Eer grafiin altndaki yatay renkli banda dikkat etmeseydim destek oluumu iin biraz beklemek gerektiini ben de fark etmeyecektim.
in ehli dekoratrler dzenleme yaparken renk uyumunu gz nnde bulunduruyor. Ancak ne karmak istedikleri objelerde zt renklerden yararlanyor. O nedenle zemin rengi ak olursa fiyat barlar ve salnm hatlar daha belirginleir ve n plana kar diye fikir beyannda bulunmutum.
Doan Ccelolu’nun sanrm nsan nsana kitabnda insan karakterleri snflandrlp zellikleri sralanyordu. Mkemmeliyeti insan zellikleri saylp dklrken beni tarif ediyor diye pek keyiflenmitim. Fakat son satra geldiimizde yazar tokad basp beni hayal krklna uratt. Hatrmda kald kadaryla “Efendi efendi dnyay deitirmek sana m kalm. Byle yaparak hem kendini, hem evreni mutsuz ediyorsun” yazyordu.
Yani “Zoru hemen yaparz. mkansz biraz zaman alr” diyen sorumluluk sahibi insanlar dnyay deitirip dntrmek ve evrelerine art bir deer sunmak konusunda baarl olsalar da; kendi mrlerini trpleyerek bunun bedelini pein pein dyorlar. Kimbilir belki de “Mum yandka evresini aydnlatyordur.”
Mevlam sarf ettiiniz emekleri boa karmasn.
Yer mleri