Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,09 10% 10,90 Mn 13,09 / 13,09
87,45 10% 635,00 Mn 78,70 / 87,45
22,02 9.99% 206,50 Mn 20,02 / 22,02
25,32 9.99% 68,43 Mn 22,70 / 25,32
30,16 9.99% 1,84 Mr 28,14 / 30,16
1.053,00 -10% 16,61 Mn 1.053,00 / 1.053,00
14,60 -9.99% 983,11 Mn 14,60 / 17,35
13,35 -9.98% 38,96 Mn 13,35 / 13,35
12,48 -9.96% 407,45 Mn 12,48 / 12,79
1,75 -9.79% 302,16 Mn 1,75 / 1,96
308,25 -1.99% 17,26 Mr 305,25 / 311,50
132,00 8.82% 15,02 Mr 114,00 / 132,00
3,14 -1.88% 12,96 Mr 3,08 / 3,22
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
420,25 -1.23% 11,48 Mr 418,25 / 431,00
18,98 1.99% 716,50 Mn 18,36 / 19,08
73,20 -0.68% 8,75 Mr 72,85 / 74,05
284,00 7.58% 12,78 Mr 260,00 / 284,00
741,50 1.99% 4,00 Mr 720,50 / 743,50
95,65 -1.54% 576,94 Mn 94,25 / 96,75
111,90 -0.36% 293,60 Mn 110,80 / 112,70
31,38 1.49% 126,31 Mn 30,10 / 31,66
10,59 3.62% 645,46 Mn 10,12 / 10,70
82,20 -1.14% 450,82 Mn 81,60 / 83,75

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 604/1078 ÝlkÝlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 4,825 - 4,832 arasý.

Konu: Sistem Takibi...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    Çok deðerli baþlýk sakini üstadlarým.
    Sizden bir bilgi rica edeceðim. Fibo nun çalýþma prensipleri hakkýnda nasýl bilgi sahibi olabilirim.
    Yani çalýþma prensipleri.
    Ýç içe kaç kez denemeler yapmasý gerek ve denemelerin sonucundaki baþarýsýzlýklarda gelebileceði seviyelerin nereleri test edebileceði gibi. Ýnternette çok baktým ama detaylý bilgiye doðru dürüst bir þeylere ulaþamadým. Bildik çiçek böcek mantýðýndan öteye giden çalýþmalar bulamadým.
    Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
    " Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"

Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Sizden bir bilgi rica edeceðim. Fibo nun çalýþma prensipleri hakkýnda nasýl bilgi sahibi olabilirim.
    Ýç içe kaç kez denemeler yapmasý gerek ve denemelerin sonucundaki baþarýsýzlýklarda gelebileceði seviyelerin nereleri test edebileceði gibi. Ýnternette çok baktým ama detaylý bilgiye doðru dürüst bir þeylere ulaþamadým. Bildik çiçek böcek mantýðýndan öteye giden çalýþmalar bulamadým.
    sayýn selimtogrul üstadým,

ben aþaðýdaki linkten aldýðým ilk bilgiler güzeldi.

bahsettiðiniz ileri seviyeler için bulursam yine paylaþýrým.

hayýrlý cumalar,

saygýlarýmla,

http://teknikanalizsanati.com/fibonaccicalismalari.aspx

3.  Alýntý Originally Posted by derinlikler Yazýyý Oku
    Her kaðýtta deðiþiyor tabi bu deðer.Deneme yapalým bakalým nasýl sonuç verecek

Isctr de en iyi prim üreten deðer

Periyot : 19

Sapma :1.6

Þu an durum bu..Üst bant üzerinde kalabilir mi acaba ?

Üst bant üzerinde kalamayan Isctr orta bant dener mi acaba ?

4.  Alýntý Originally Posted by selimtogrul Yazýyý Oku
    Selamlar Sn. selimtogrul ,

Konuya þöyle gireceðim; Benim artýk yazdýðýmdan çizdiðimden anlayabileceðiniz gibi hiç trade etmiyorum . Orta-uzun vade için alým yapýp harcadýðým zaman çerçevesinde benim için makul olan reel getiriyi aldýðýmda kaðýtlarýmdan çýkýyorum. Bu ister 6 ay olsun ister 3-5 sene . Disiplinimi ne kriz ne pala bozabilir . Güvendiðim ve analiz ettiðim kaðýtlarla hedefe ulaþana kadar yola devam ediyorum...

Varolan bu tek stratejim çerçevesinde de teknik analizlerimde iki temel gösterge için hem fibonacci fan hem de fibonacci retracement çizgilerini eksik etmiyorum. Ama ana hedef belirleyici olarak deðil. Benim için hedef belirleyen kriter kesinlikle vadesine göre çekilmiþ trend çizgilerim oluyor . Sadece tahminlerime katký saðlamalarýna çalýþýyorum.

Kendimce tecrübe edebildiðim kadar ( bunu çizgilere itaat baþlýðýmda da yazmýþtým ) ; özellikle fibonacci fan çizgileri, orta-uzun vade zirveden dibe çekildiðinde bize dipten kurtuluþlarý , dipten zirveye çekildiðinde de varolan rallinin bitip yeni dip arayýþlarýnýn baþladýðýný iþaret ediyorlar. Birazdan dýþarý çýkacaðým ama zaman yaratýp fibonacci fan ile ilgili söylediðim bu tespit için 1-2 örnek grafik bulup buraya atmaya çalýþýrým. Özellikle THYAO için kendimce müthiþ ralli tespitlerim olmuþtu ve tecrübe ettiðimde kendim bile fibo-fan'larýn baþarýsýna inanamamýþtým. Benim gibi uzun vadeciler için uzun ralli baþlangýçlarýný ya da bitiþlerini tespit edebilmek doðru maliyet için hayati önemde . Bu konuda ilk fýrsatta verilerime bakýp örnekler bulabilirsem göndermeye çalýþacaðým.

Fibonacci Retracement çizgilerini ise geri çekilmelerden sonra tepkinin ya da uzamanýn nereye kadar gidebileceðini tahmin edebilmek için kullanýyorum. Aþaðýda gönderdiðim özetin 2. sayfasýnda fiyatlarýn fibonacci retracement çizgileri üzerinde nereye kadar pullback yaptýðýnda uzamanýn nereye varabileceðini kabaca göstermiþler. Açýkçasý birçok kaðýtta birçok sefer tecrübe ettiðimde kayda deðer oranda bu tahminlemenin orta-uzun vade için gerçekleþtiðine þahit oldum. O yüzden her zaman bu kalýbý teknik analizin üzerine bir þekilde montajlarým ve hep aklýmda kalmasýný saðlarým. Belge ingilizce ama 2. sayfadaki rakamlarla ve çizimle olan anlatým gayet baþarýlý ve þöyle göz atmayla da anlaþýlabilir.

Þimdilik kaçtým tekrar bildiðim kadarýyla yazýp çizmeye çalýþýrým...

Sevgiler... Saygýlar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

Ýyi akþamlar Selim...

Mesajýna biraz geç cevap verdim; kusura bakma...

Daha yeni müsait olabildim...

Bahsettiðin konu öyle kolay bir konu deðil. Aslýnda tam benlik bir konu. Bu iþe derinden dalmak isteyen herkesin bilmesi gerek bilgiler. Fakat dediðin gibi her yerde bulunmuyor. Üstünkörü kabaca bir anlatýp geçilmiþ. Fakat iþin ince ince detaylarý var...!

Zamanýnda bununla ilgili çok güzel bir çalýþma yaptým. Herhalde anlaþýlmadýðýnda hiç ilgi çekmedi. Ben de arþive kaldýrdým duruyor...

Nasýl olsa bir gün lâzým olacak diye... Þimdi bilmem kaç yýllýk arþivi açtýracaksýn bana...

Fakat þu aralar ben müsait deðilim. Bu iþin öyle yazýlý metnini istersen ancak yabancý kaynaklardan bulursun. Türkçe çok zor!!!

Sen benim grafiði bir incele. Daha sonra kafana yatan/takýlan yerleri tartýþýrýz...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,060
    [QUOTE=T/A;2910439]....
    ...
    Zamanýnda bununla ilgili çok güzel bir çalýþma yaptým. Herhalde anlaþýlmadýðýnda hiç ilgi çekmedi. Ben de arþive kaldýrdým duruyor...
    ..
    [

Sevgili üstadým
    bu çalýþma anlaþýlmadý dedin. Eski sitede mi paylaþmýþtýn? olmazsa ben oralara bakayým. (istanbul soðuk, dýþarý da çýkýlacak gibi deðil)

Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    ....
    ...
    ..
    Sevgili üstadým
    bu çalýþma anlaþýlmadý dedin. Eski sitede mi paylaþmýþtýn? olmazsa ben oralara bakayým. (istanbul soðuk, dýþarý da çýkýlacak gibi deðil)
    Sevgili selim...

Bu çalýþmayý yapalý en az 10 yýl olmuþtur. Aslýnda süper bir çalýþma. O zamanlar birkaç yerde birden yazýyordum. Bazýlarý kapalý forumlardý. Burada da yazdýðýmý hatýrlýyorum ama çok uzun süre yazmadým. Çünkü dediðim gibi sanýrým anlaþýlmadý. Ben de vazgeçtim... Takma adým baþka idi elbette... Muhtemelen TigerX...

Bu çalýþmayý yapan 2 kiþiden birisiyim. Trade amaçlý kullanýlacak ilk versiyonu (tablosuz) aþaðýdaki gibiydi. Sonra tablo geliþtirip, kararý kullanýcýya býrakmýþtým.

Eðer þu an Sistem de anlaþýlmasa idi onu da yayýnlamaktan vazgeçerdim. O zaman da ortaya site çýkmazdý. O zamanlar ben Web olayýný hiç bilmezdim. Sistem 'i paylaþabilmek adýna þu anda kendimi idare kadar Web Programcýlýðý öðrendim...

Dediðim gibi þu an hiç müsait deðilim. Fakat inþaAllah bir gün bu konuya deðineceðim...

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

8.  Alýntý Originally Posted by onelle Yazýyý Oku
    Selamlar Sn. selimtogrul ,

Konuya þöyle gireceðim; Benim artýk yazdýðýmdan çizdiðimden anlayabileceðiniz gibi hiç trade etmiyorum . Orta-uzun vade için alým yapýp harcadýðým zaman çerçevesinde benim için makul olan reel getiriyi aldýðýmda kaðýtlarýmdan çýkýyorum. Bu ister 6 ay olsun ister 3-5 sene . Disiplinimi ne kriz ne pala bozabilir . Güvendiðim ve analiz ettiðim kaðýtlarla hedefe ulaþana kadar yola devam ediyorum...

Varolan bu tek stratejim çerçevesinde de teknik analizlerimde iki temel gösterge için hem fibonacci fan hem de fibonacci retracement çizgilerini eksik etmiyorum. Ama ana hedef belirleyici olarak deðil. Benim için hedef belirleyen kriter kesinlikle vadesine göre çekilmiþ trend çizgilerim oluyor . Sadece tahminlerime katký saðlamalarýna çalýþýyorum.

Kendimce tecrübe edebildiðim kadar ( bunu çizgilere itaat baþlýðýmda da yazmýþtým ) ; özellikle fibonacci fan çizgileri, orta-uzun vade zirveden dibe çekildiðinde bize dipten kurtuluþlarý , dipten zirveye çekildiðinde de varolan rallinin bitip yeni dip arayýþlarýnýn baþladýðýný iþaret ediyorlar. Birazdan dýþarý çýkacaðým ama zaman yaratýp fibonacci fan ile ilgili söylediðim bu tespit için 1-2 örnek grafik bulup buraya atmaya çalýþýrým. Özellikle THYAO için kendimce müthiþ ralli tespitlerim olmuþtu ve tecrübe ettiðimde kendim bile fibo-fan'larýn baþarýsýna inanamamýþtým. Benim gibi uzun vadeciler için uzun ralli baþlangýçlarýný ya da bitiþlerini tespit edebilmek doðru maliyet için hayati önemde . Bu konuda ilk fýrsatta verilerime bakýp örnekler bulabilirsem göndermeye çalýþacaðým.

Fibonacci Retracement çizgilerini ise geri çekilmelerden sonra tepkinin ya da uzamanýn nereye kadar gidebileceðini tahmin edebilmek için kullanýyorum. Aþaðýda gönderdiðim özetin 2. sayfasýnda fiyatlarýn fibonacci retracement çizgileri üzerinde nereye kadar pullback yaptýðýnda uzamanýn nereye varabileceðini kabaca göstermiþler. Açýkçasý birçok kaðýtta birçok sefer tecrübe ettiðimde kayda deðer oranda bu tahminlemenin orta-uzun vade için gerçekleþtiðine þahit oldum. O yüzden her zaman bu kalýbý teknik analizin üzerine bir þekilde montajlarým ve hep aklýmda kalmasýný saðlarým. Belge ingilizce ama 2. sayfadaki rakamlarla ve çizimle olan anlatým gayet baþarýlý ve þöyle göz atmayla da anlaþýlabilir.

Þimdilik kaçtým tekrar bildiðim kadarýyla yazýp çizmeye çalýþýrým...

Sevgiler... Saygýlar...

Fibo Fanlara en güzel örneðim dediðim gibi THYAO olacak sanýrým... Çünkü bu kaðýda baktýkça uzun vadeci olarak ne zaman girmen ve ne zaman çýkman gerektiði o kadar açýk gözüküyor ki acele etmedikten sonra uzun vadede neredeyse kaybetme þansý hiç yok...

Haftalýk logaritmik grafik üzerinde iþaretledim . Mavi Fibo Fanlar zirvelerden dibe çekilenler. Kýrmýzý olanlar ise dipten zirveye çekilenler... Kýrmýzý olanlarý eski tarihe doðru karmaþa yaratmasýn diye her ralliye koymadým ama koyulduðunda da görüntü ayný olacak...Son ralliye de ekstradan Fibo-Ret ilave ettim ki fibonacci'nin tüm destek ve dirençlerini nasýl kullandýklarý gözüksün.

Birçok teknik analizcinin hemfikir olduðu üzere fibonacci'nin en deðerli ve önemli seviyeleri %61.8 , %38.2 ... Bunlar çoðu zaman kuvvetli destek ve direnç olarak çalýþýyor . Ama bana göre en deðerli ve vageçilmez fibo seviyesi %61.8... Bu seviyenin aþaðý ya da yukarý kýrýlýmý yüksek olasýlýkla alçalan ya da yükselen trendin bittiðine iþaret ediyor ve uzun vade pozisyon almak için trigger seviyesi oluyor.

Þimdi bunun üzerinden Mavi Fibo-Fan'lara baktýðýmýzda en üst çizgi %61.8 seviyesi yukarý kýrýldýðýnda barlarýn uzun dönem ralli baþlattýðý ve birçok rallinin de bir önceki zirvesini geçtiði görülebilir.

Ayný þekilde kýrmýzý fibo fan'lara bakýldýðýnda en alt çizgi %61.8 seviyesi aþaðý kýrýldýðýnda uzun dönem duraklama ve düþüþ trendinin baþladýðý görülebilir.

Benden bu kadar ... Sevgiler...Saygýlar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

Sayfa 604/1078 ÝlkÝlk ... 104504554594602603604605606614654704 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •