Selamlar Sn. selimtogrul ,
Konuya þöyle gireceðim; Benim artýk yazdýðýmdan çizdiðimden anlayabileceðiniz gibi hiç trade etmiyorum . Orta-uzun vade için alým yapýp harcadýðým zaman çerçevesinde benim için makul olan reel getiriyi aldýðýmda kaðýtlarýmdan çýkýyorum. Bu ister 6 ay olsun ister 3-5 sene . Disiplinimi ne kriz ne pala bozabilir . Güvendiðim ve analiz ettiðim kaðýtlarla hedefe ulaþana kadar yola devam ediyorum...
Varolan bu tek stratejim çerçevesinde de teknik analizlerimde iki temel gösterge için hem fibonacci fan hem de fibonacci retracement çizgilerini eksik etmiyorum. Ama ana hedef belirleyici olarak deðil. Benim için hedef belirleyen kriter kesinlikle vadesine göre çekilmiþ trend çizgilerim oluyor . Sadece tahminlerime katký saðlamalarýna çalýþýyorum.
Kendimce tecrübe edebildiðim kadar ( bunu çizgilere itaat baþlýðýmda da yazmýþtým ) ; özellikle fibonacci fan çizgileri, orta-uzun vade zirveden dibe çekildiðinde bize dipten kurtuluþlarý , dipten zirveye çekildiðinde de varolan rallinin bitip yeni dip arayýþlarýnýn baþladýðýný iþaret ediyorlar. Birazdan dýþarý çýkacaðým ama zaman yaratýp fibonacci fan ile ilgili söylediðim bu tespit için 1-2 örnek grafik bulup buraya atmaya çalýþýrým.
Özellikle THYAO için kendimce müthiþ ralli tespitlerim olmuþtu ve tecrübe ettiðimde kendim bile fibo-fan'larýn baþarýsýna inanamamýþtým. Benim gibi uzun vadeciler için uzun ralli baþlangýçlarýný ya da bitiþlerini tespit edebilmek doðru maliyet için hayati önemde . Bu konuda ilk fýrsatta verilerime bakýp örnekler bulabilirsem göndermeye çalýþacaðým.
Fibonacci Retracement çizgilerini ise geri çekilmelerden sonra tepkinin ya da uzamanýn nereye kadar gidebileceðini tahmin edebilmek için kullanýyorum. Aþaðýda gönderdiðim özetin 2. sayfasýnda fiyatlarýn fibonacci retracement çizgileri üzerinde nereye kadar pullback yaptýðýnda uzamanýn nereye varabileceðini kabaca göstermiþler. Açýkçasý birçok kaðýtta birçok sefer tecrübe ettiðimde kayda deðer oranda bu tahminlemenin orta-uzun vade için gerçekleþtiðine þahit oldum. O yüzden her zaman bu kalýbý teknik analizin üzerine bir þekilde montajlarým ve hep aklýmda kalmasýný saðlarým. Belge ingilizce ama 2. sayfadaki rakamlarla ve çizimle olan anlatým gayet baþarýlý ve þöyle göz atmayla da anlaþýlabilir.
Þimdilik kaçtým tekrar bildiðim kadarýyla yazýp çizmeye çalýþýrým...
Sevgiler... Saygýlar...

Yer Ýmleri