Sayýn Vosbaga,
Biz masa baþýnda ameliyat yapalým derken bir durum tesbiti yapmaya çalýþtýk. Dilerim bizim yazdýklarýmýzdan etkilenmemiþsinizdir.
Borsada bu aralar trade dönemi diye düþünüyorum yani daha önceden eski alýnanlar hariç olarak yeni mal al yat ya da ne bileyim mal taþýma dönemi biraz gerilerde kaldý. Bu mal taþýnmaz demekte deðil elbette uygun maliyetler ve boða piyasasýný oluþturacak gündem uygun olduktan sonra her zaman olur. Mesela üstadýn yeniden pozisyon açmasý gibi. Yalnýz akýldan çýkarýlmamasý gereken bir bilgi en çok para kaybettiren dönem yine trade edilmeye çalýþýlan dönemdir. Lütfen dikkatli olunuz.
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Tþk ederim sayýn selim bey temettü hisseleri hariç diðerleri al sat için çok durmam o hisselerde 3 5 hisse daha bakýyorum al satlýk siz þu hisseyi al demiyorsunuz tabiki risk kazanç eþit bende.
106.2 önemli ilk etapta tabi kapanýþ itibarý ile gün içi altýna sarkmalar deðil. 103 rakamý mavi pivot rakamý zaten o çok önemli.
Günlük baktýðýmýzda rsi deki uyumsuzluðu ok ile iþaretli düþükle gidermiþ. Bu tüp hem petrol fiyatlarý buna paralel endex ile ilintili biliyorsun turuncu çizgi 105 seviyesinde.
Sevgili abim,
Ben artýk bu pandemi tiyatrosunun pardon meselesinin sorun olmaktan çýkarýlacaðý yeni bir döneme gireceðimiz tezine odaklandým.
Bunu benim açýmdan destekleyen belirli bazý iþaretlere bakarak düþündüm. Þöyleki; geçen gün bahsi oldu bizim baþlýk altýnda da bahsettik. The Economistin 2021 kapaðý hakkýnda konuþmuþtuk. Orada gördüðüm rüzgar enerjisi üretmek için kullanýlan rüzgar türbini bana yeþil enerjiyi çaðrýþtýrmýþtý. O dönemde bahsetmiþtik. Geçtiðimiz günlerde sayýn bidon da baþkanlýk yemini ettiði konuþmada geçen kilit bir cümle oldu. Yeþil enerji... Artýk virüs meselesinin sonlanacaðý ve sonrasýnda neler olabileceði üzerine hazýrlýk yapmamýz gerekiyor. Þahsi fikrim. Üretim artacak Bu da yeniden enerji ihtiyacýnýn doðacaðý ve bu yüzden enerji hisselerinin parlak günlerini yaþayacaðý bir dönem olacak. Tabi bu mesele bugünden yarýna olabilecek bir durum deðil. Bu bir süreç meselesi. Ýnsanlarýn bu konuda altyapý ve fikir olarak hazýrlanmasý gerekecek, basýn yayýn ve sosyal medya ile insanlar bu fikre ýsýndýrýlacak ve bu sefer de borsanýn gerçekten kar eden bu karýný yatýrýmcýlarý ile paylaþan firmalarýn fiyatlarýnýn yükseleceði yani asýl borsada yer alan þirketlerin hareketinin olacaðý kanýsýndayým. Bu güne kadar abuk subuk dandik dundik þirketlerin þovunu izledik. Ve hatýrý sayýlýr sayýda da yeni yatýrýmcý kazandýrýldý piyasaya, bunlarda hatýrý sayýlýr paralar kazandýlar bu mecrada. Ama bundan sonra bu balon sönecek ve gerçek borsa nýn kurallarýnýn iþleyeceðine inanýyorum
Acý veriyorsa geçmiþ; geçmemiþ demektir.
" Artýk üç kiþi takýlýyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyasý...Gerisinin......"
Hayýrlý Günler...
Cümleten kolay gelsin...
Bugün bilgisayar düzenlemesi ile uðraþýyorum. Eskisini bir türlü tam randýmanlý çalýþtýramadým. Mecburen yenilemek zorunda kaldým...
Þimdi programlarý yükleme ve düzenleme iþ ile uðraþýyorum. O nedenle katýlamýyorum...
Yüklemeler biterse grafikler hazýr olur ve paylaþýrým...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Haklýsýn selim baþta enerji olmak üzere gerek alt yapý gerek üst yapý yenilemeleri ( Kentsel dönüþüm ) yeni projeler vs. kapsamýnda Çimento, demir çelik, cam sektörü ( Özellikle þu güneþ panel camlarý ) gibi alanlarý da akýlda tutmak lazým.
Yer Ýmleri