Grafikler Güncellenmiþtir...
http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html
Bu akþam evde olmadýðým için oðlum grafikleri güncellemiþ. Biraz gecikmeli de olsa haber vermiþ olayým. Buradan yazamasam da sizler sýk sýk kontrol edebilirsiniz. Tarih bilgisinden güncellliði anlayabilirsiniz...
"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.
Teþekkürler üstat iyi geceler
Bugün biraz tecrübelerden bahsetmek istiyorum. Malum çok kiþi tarafýndan biliniyorlardýr ama iþ uygulamaya geldi mi?! özellikle de þahsým adýna hiç de kolay olmadýklarýný söyleyebilirim...
Öncelikle alacaðýnýz hisseye karar verdiðimizi düþünelim. Teknik ve Temel tamam. Ben genelde Tekniðe baktýðým için Temel olayýna pek giremiyorum. Ýþin buraya kadar zor olan kýsmý tamamlanmýþ oldu...
- Peki bu hissenin bir sahibi var mý? acaba!
- Eðer sahibi yoksa bu hisse öyle kolay kolay gitmiyor!
- Sahibi de var diyelim. Ýþin biraz da zorluðu az sonra baþlayacak? Ne zaman ve kadarlýk almamýz lâzým?...
- Ýþte burasý çok mühim. Alýþýnýz dikkat çekti ise o tahtanýn gideceði varsa da gitmez. Zamanlamayý iyi hesapladýnýz ve tam yükseleceði anda iyi bir alým girdiniz. Hem de aktiften.
- Ýnanýn bana bunu size yedirmemek için herþeyi yaparlar...
- Tahta hacimli olsa bile o hacmin çoðu sanal olduðundan anýnda göze batarsýnýz.
- Peki ne yapmak lâzým derseniz? naçizâne tavsiyem:
. Býrakýn tahta önce hareket baþlasýn. Zaten Sistem ile bunu takip ediyoruz. Hareketin baþladýðýný o gün farkediyoruz.
. Daha sonra bir düzeltme mutlaka gelecektir. Gelmezse de önemsemeyin baþka tahtaya bakýn. Düzeltme gelirse zaten yükseliþ daha saðlam olacak demektir. Bir nevi garanti. Düzeltme olmazsa bir süre sonra düþüþ baþlar ve hep düþer...
. Ýþte bu düþüþ anýnda satýlan her kademeye yavaþ yavaþ alým yaplýlabilir...
. Ne kadarlýk alým sorusuna ise genel ölçü olarak günlük hacmin %1 civarýný düþünebilirsiniz. Veya da benim tesbitime göre kademelerdeki ortalama Lot kadar. Çünkü iþler terse gittiðin de 1-2 kademeye malý satabilmeniz lâzým, yoksa elinizde kalýr!!!
- Ben bunlarý biliyor ve ne zaman uygulasam hep kazanmýþýmdýr. Fakat içimde yýllarýn acýsý olduðundan hep yapamadýðým ve yapmak istediðim þeyleri yapmaya çalýþtýðýmdan en büyük zevkim iþte böyle tahtallarý bulmak ve planlarýný bozmak. Sonuçta beni yýllarca bekletiyorlar ama kendileri de bekliyor. Bu bana inanýn çok iyi geliyor. Kanýmýzý emenlerin iþini biraz zorlaþtýrmak ne güzel bir duyguymuþ!!!
- Bekleme süresi aldýðýnýz lot miktarýna baðlý olarak deðiþiyor. Benim gibi þirkete ortak olmaya aday olursanýz! yýllarca beklersiniz. Þu anda 3 sene oldu hâlen bekliyorum. Zarardamýyým? Þu anda deðil ama zaralý geen günlerim de oldu.
- Yok kademe kaldýracak kadar alýrsanýz da sizi en az 1-2 hafta oyalarlar... Ýþi hemen bir formasyona çeviriler. Genelde de bu Üçgen türü bir formasyon olur. Neden Üçgen bunu daha sonra tartýþabiliriz...
- Þimdilik bu konu ile ilgili aklýma gelenler bunlar. Aklýma geldikçe ekleme yaparým. Sizler de görüþlerinizi yazabilirsiniz.
Örnek isterseniz:
- XXXXX çimento çok hoþuma gitti ve inceleyince almaya karar verdim. Gerçi biraz geç kalmýþtým. Çünkü elimde nakit yoktu. Elime nakit geçince oyalanmadan bodoslama daldým. Ýþin zevki burada iþte!!!
- Birkaç kademe aldým ama yürümedi. Zaten yürümeyeceði belliydi. Alým varsa yürümez!!! Ýlla kendileri alýyorken yürür, diðerleri satmýþ olmalý ki; yükseliþ esnasýnda malý daðýta daðýta gitsinler. Hepsini almaya güçleri yetmez!!! Sonra desteði belirledim ve Twitter da yazdým. Tam da dediðim noktaya kadar düþtü. Fakat ben artýk bir ölü ibi davranýyorum. Buradan da alsam kesin desteði de kýrarlar. Sonrasý malum yeni yeni toplarlýyor.
Bu kesinlikle bir tavsiye deðildir. Zirâ kârýn bir miktarý gitti. Aradan geçen süre 15 gün kadar. Birilerinin hesabýnýn üstüne oturmak kolay deðil!!!
Son düzenleme : T/A; 14-07-2017 saat: 11:40. Sebep: Hisse ismi geçtiðinden, yanlýþ anlaþýlmalara meydan vermemek için hisse adýný gizledim...
Sn.T/A paylaþýmýnýz ders niteliðinde ve olayý çok güzel açýklamýþsýnýz, ellerinize saðlýk.
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Tecrübelerden ders çýkarmak ve herkesin istifadesine sunmak için bu tip paylaþýmlarý ara ara yapmak gerekiyor. Herkes kendi tecrübesi ile sýnýrlýdýr. Tecrübeler de paylaþtýkça deðer kazanýr. Ýstiþare sünnettir. Amaç tecrübeden ve öngörüden faydalanmaktýr...
Alým yaptýðýmýz hissenin hemen uçmasýný bekleriz ama bu olmaz. Nedeninin bir bölümü yukarýda yazdýklarýmdan kaynaklanýyordur. Bir bölümünün birçok sebebi olabilir. Bize düþen nasýl hareket edeceðimizidir...
Dipten almak imkansýz gibi birþey. Farzedelim en dipten aldýk. Peki bu durumda 1-2 sene beklemeyeceðimiz ne mâlum. Dipten almýþ olmak, kazanmýþ olmak demek deðil! Bu durumda dipten harekete baþlayan hisseyi tesbit etmek lâzým. Bunun için en basit yol Sistem grafiklerine bakmal ve Son BAR Yeþil olanlarý iyice incelemek...
- Eðer hisse hem Haftalýk da hem de Günlük de Yeþillenmiþse o hisse aradýðýmýz hisse olabilir. Sadece bu da yeterli deðil!
- Gsötergenin dip yapmýþ olmasýna ve 0 (sýfýr) seviyesini 1-2 defa test etmiþ olmasýna da bakmak gerekiyor ki biz aldýkatan sonra test etmesin!
- Ortalamalar ise çok basite alýnan ama Teknik Analizin bana göre can damarýdýr. Bununla ilgili birkaç çalýþmam var ama en önemlisi CandleStick çalýþmasýndaki hali. Burada hem Mum Analiz hem de Ortalamalar birlikte verilmiþtir. Bunu iþ olsun diye vermiyorum. Dikkat edenler faydasýný gözlemlemiþlerdir. 3 Boyutlu olarak hissenin ne yaptýðýna þöyle uzaktan bir bakýn. Rüzgarý arkasýna almýþ bir görünüm varsa kormayýn. Diðer þartlarý da saðlýyorsa listeye ekleyin ve inceleyip alým fýrsatý kollayýn...
- O kadar göremem diyenler en azýndan Sistem grafiðindeki BB orta band deðeri olan 20 günlük ortalamayý gözlemlesinler. Yükselecek hisse genelde BB daralarak kendisini belli edeceði için orta bandýn üzerine çýktýðýnda sistem de onay veriyorsa aradýðýmýz hisse olabilir. Haftalýðý da unutmuyoruz elbette...
- Son bir kontrol için de bu defa Aylýk grafiðe bakýp fibo çalýþmasý ile düþüþün tamamlanýp tamamlanmadýðýna bakmak gerekiyor. Genelde son 5 dalgalýk yükseliþin geri alýmý %61.8 seviyesinde olur. Ayrýca tüm zamanlarýn %50 sevyesi de düþüþün sonlandýðýna iþaret edebilir. Elbette bu söylediklerimiz; Temeli saðlam güçlü þirketler için.
Ýçi boþ þirketlerde ise 1/10 fiyat seviyesine geldi mi? diye bakmak gerekiyor. Mesela hissenin zirnesi 10TL ise bu hisse 1 TL olana kadar içi boþsa mutlaka düþer. O nedenle uzak durmak gerekir. Akabinde de 2-3 sene ilâ 5 sene arasý da yataya sarar bekletir. Böyle bir hisseyi tesbit edince de sizi üzemeycek bir miktarda alýp bir kenera atabilirsiniz. 1-2 sene sonra sizi tatmin edecek bir seviyeyi çoktan aþtýðýný göreceksiniz. Tebii ki çýkýþ da öyle aniden olmaz. Çalkalaya çalkalaya olur. Dayanabilirseniz ekmek deðil tatlý yersiniz ama bu tip hisseleri hiç tavsiye etmem. Ýnsanda psikoloji falan býrakmakz!!!
Aklýma geldikçe yazmaya devam edeceðim. Derinlik ekraný kullanmýyorum. Belki inanmazsýnýz ama anlýk verilerle grafik bile çizmiyorum. Bunlarý alacak imkaným mý yok? Tabii ki hayýr! Üstelik bu gibi hizmetleri aracý kurumlar bedava veriyor. Ben istesem bana da verirler. Fakat kendilerinin olsun. Bunlar da iþin ayrý bir tuzaðý. Ne zaman bunlardan uzak dursam o zaman daha baþarýlý oluyorum. Ayrýca çalýþtýðýnýz kurum da çok önemli. Ben daha yüksek komisyon oraný olmasýna raðmen bankalar ile çalýþýyorum. Çok fazla iþlem yapmadýðým için sorun deðil. Lâkin içim daha rahat!!!
Bir zamanlar bir aracý kurumda birkaç kez tuzaða düþürüldüm. Gerçi deneme amaçlý yaptýðým iþlemler olduðundan o gün beni kazýkladýklarýný sandýlar ama ben onlara kazýk atýp hesabý kapattým!!! Gerçek yüzleri ortaya çýkmýþtý. Benim girdiðim emirlerden önce kendi emirlerini öne alýyorlardý. Yani ben kademeyi kaldýracakken/indirecekken aniden kendileri kaldýrýyordu/indiriyordu ve benim emir pasife düþüyordu. Birkaç kez tekrar etti.
Yer Ýmleri