Ölmüþ eþþek formasyonu devam
Ölmüþ eþþek formasyonu devam
ne olacak halimiz. ara ara bakýyorum fiyat ayný hep![]()
2 gün önce senedin tekrar düþüþe geçmesi düþük gelmesi muhtemel 3 aylýk karýn habercisi olduðunu düþündürüyor.
Çed raporu konusunda 2015 yýlý sonlarýnda Bursa Tarým Ýl müdürlüðünün verdiði önce olumsuz görüþ bildirmesi üzerine
Firma, Tarým Ýl Müdürlüðü'nün itirazýna, itiraz etti.
Tarým Bakanlýðý, hukuk müþavirliðine konuyu inceletti.
Hukuk müþavirliði, Bursa Çimento'nun yeni bir alan oluþturmadýðýný, mevcut alan içinde yeni bir tesis kurulacaðýný, hatta yeni planlamada tesis alanýnýn küçüleceðini gerekçe göstererek, Tarým Ýl Müdürlüðü'nün itirazýna katýlmadýklarý yönünde görüþ bildirdi.
Tarým Bakanlýðý da bu görüþ doðrultusunda Tarým Ýl Müdürlüðü'ne ÇED raporundaki olumsuz görüþünü kaldýrmasýný istedi.
Bakanlýðýn talimatýný yerine getiren Tarým Ýl Müdürlüðü, ilk kararýnýn tersine davranarak Bursa Çimento'nun kapasite artýþýna olumlu görüþ bildirdi.
Bütün kurumlar olumlu görüþ bildirdiðine göre Çevre ve Þehircilik Bakanlýðýnýn ÇED raporunu onaylamasý beklenir.
BUCÝM böylesi büyük yatýrýmý bitirdiði halde bilançosundaki borç büyük ölçüde baðlý þirketlerin borçlarýdýr ve kendi finansal borcu yok desek yeridir.
Yatýrýmýn klinker olmasýnýn sebebi;bilindiði üzere Çimento kapasitesi yeterli ve ancak yarý kapasitesini doldurabiliyor.Oysa klinkerde mevcut 1,8 ml ton kapasiteyi zorluyor.
Bekleyip göreceðiz.Hayýrlýsý...
Þimdi zaten önceden bir plan program bir garanti almadan bukadar yatýrým yapýlmaz diye düþünüyorum.
Onay %99.9 çýkar. Er yada geç, itirazlar olur ama bu iþin sonu belli.
Hissenin düþmesi konusu da sanki çok hareketsiz gidiyor, belki ufak satýþlarla yine silkeleme operasyonu mu diyorum ama artýk son virajlarda tek bir hisse bile kaptýrmaya gerek yok derdim ben olsam.
Bir de þöyle bir soru sorayým.
Þirket 300 dönüm arazi üzerine Yeni bir yerde Yeni bir fabrika kuruyor. Bunun doðrultusunda,
Yeni bir alan oluþturulmayýp mevcut alan içinde Yeni bir tesis yapýlmasý,
Yeni planlamada eski yerin küçültüleceði konusunda da, eski yere çivi çakýldý mý ki?
Ben mi yanlýþ biliyorum
Yeni fabrika yapýlýyor komple, eski yere kimse dokunmamýþ olmasý lazým.
Yeni fabrika planlarý, arazi tapularý, yatýrým takvimi vs herþeyi buldum, gördüm bir de.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Bir de 3 aylýk kar beklentisi içinde belki önceden bir haberle düþüþle mi seyrediyor mu acaba??, lakin deneme üretimleri de baþlamýþtýr ve rakamsal olarak fazla olmas da bir etkisi olur diye tahmin ediyorum.
Cemtas desteði, roda karý gibi yan faktörlerle iyi bir kar olmalý.
Bu yazýnýn tarihi 2015**
Bursa'nýn tek çimento fabrikasý Bursa Çimento'dan söz ediyorum.
O yýllarda sanayi yeni yeni geliþiyor ve baþta otomotiv olmak üzere, tekstil ve inþaat alanlarýnda ciddi yatýrýmlar yapýlýyormuþ.
Bursa Çimento'nun kurulduðu yýllarda, tesis alaný kentin içinde deðilmiþ.
Ancak bugün fabrikanýn çevresinde küçük bir kent var diyebiliriz.
Yani, fabrikanýn çevresindeki konutlarda yaþayanlar, tesisin varlýðýndan þikayetçiler.
Tesis yetkilileri, fabrikadan çýkan tozun çevreye olan etkisinin AB normlarýnýn belirlediði sýnýrlarýn bile çok altýnda olduðunu söylüyor ancak bu yazýnýn konusu deðil.
Nitekim, Bursa Çimento'yla ilgili sýcak bir geliþme var.
Bursa Çimento günde 4 bin ton klinker (çimento yapýmýnda fýrýndan ezilmeden çýkan piþirme ürünü) üretiyor.
Ancak tesisin 2 fabrikasýnýn teknolojisi günün bir hayli gerisinde kaldýðý için, Bursa Çimento sahipleri, yepyeni bir tesis kurmak istiyor.
Yeni tesis, yüksek teknolojili olacak ancak daha önemlisi 6 bin ton klinker üretim kapasitesine sahip olacak.
Yani, kapasite artýþýna gitmek istiyor þirket sahipleri.
Ancak bunun için ÇED raporu gerekiyor.
Bursa Çimento, baþvurusunu yapmýþ ancak sadece Tarým Ýl Müdürlüðü olumsuz görüþ bildirmiþti.
Tarým Ýl Müdürlüðü, kurulacak tesisin zeytin alanlarýna 3 km'den az mesafede kurulacaðýný belirterek, olumsuz görüþ bildirmiþti.
Firma, Tarým Ýl Müdürlüðü'nün itirazýna, itiraz etti.
Tarým Bakanlýðý, hukuk müþavirliðine konuyu inceletti.
Hukuk müþavirliði, Bursa Çimento'nun yeni bir alan oluþturmadýðýný, mevcut alan içinde yeni bir tesis kurulacaðýný, hatta yeni planlamada tesis alanýnýn küçüleceðini gerekçe göstererek, Tarým Ýl Müdürlüðü'nün itirazýna katýlmadýklarý yönünde görüþ bildirdi.
Tarým Bakanlýðý da bu görüþ doðrultusunda Tarým Ýl Müdürlüðü'ne ÇED raporundaki olumsuz görüþünü kaldýrmasýný istedi.
Bakanlýðýn talimatýný yerine getiren Tarým Ýl Müdürlüðü, ilk kararýnýn tersine davranarak Bursa Çimento'nun kapasite artýþýna olumlu görüþ bildirdi!
Peki bundan sonra ne olacak?
Olacaðý þu:
Tarým Ýl Müdürlüðü de olumlu görüþ verdiðine göre Bursa Çimento'nun ÇED raporu almasýnýn önünde hiçbir engel kalmadý.
Tüm kurumlar olumlu görüþ verdiði için de Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý, önümüzdeki günlerde ÇED raporunu onaylacak.
Yani, kapasite artýþýný içeren ÇED raporu, sadece dava açýlýrsa iptal edilebilir.
Þimdi burada benim dediðim olay sözkonusu.
Halbu ki ben Yen'i arsa tapularý yatýrým planý, fabrika konumlandýrmasý gördüm.
Yeni yapýlacak olan fabrikanýn çevresinde yerleþim yeri ve Yeni yapýlaþma yok diye biliyorum.
Demek ki, eski fabrikada da bir takým revizeler yapýlýyor ki eski fabrika yeri þehir içinde diyerekten itiraz geliyor.
Savunma da biz Yeni bir þey yapmýyoruz, zaten var olaný yeniliyoruz. Hatta ve hatta alan olarak küçültüyoruz bile. Oluyor.
Ve bu yatýrýmlar birbirlerine baðlý olduðu için Yeni fabrika ve eski fabrika revizesi birlikte yürüyor.
Bence böyle bir durum olmasýnýn sebebi olabilecek teþvikler ya da saðlanabilecek yasal kolaylýklar olabilir.
Birkaç yatýrým ayný anda gidiyor, mesela eski fabrika yenilemeye bir kolaylýk tanýnýyorsa ondan kopmayýp onu da yatýrýma dahil ettiler.
Aslýnda %100 bilmek ky için hayal hayal.
Toplantýlarda inanýn birþeyden bahsetmiyorlar.
Yer Ýmleri