Yeni fabrika yatýrýmý yapýlmamýþ. Var olanda revize söz konusu
Haberler raporlar hepsi doðru fakat dolar maliyeti arttý ve giremediler dediler.
Bu nasýl iþtir anlamýyorum
Al sana ky korundu þimdi, kimsenin biþeyden haberi yok o yüzden hiç açýklama vs yapýlmýyor toplantýlarda da
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
bir bina,nýz var ve yenileme istiyorsunuz ...?
þayet içini düzenlemesini veya üretim sahasýný kapalý alan içinde yapmak istiyorsanýz sorun yok þikayet edilmedikçe..?
þayet dýþ kýsmýný düzenleme veya yenileme yapmak istiyorsanýz veya ek bina dikecekseniz,,,buna proje ve izin almanýz lazým yoksa kaçak iþ yapmýþ olursunuz..
þimdi ortaklý bir firma kaçak yapamaz herþeyi prosüdüre uydurmak zorunda bunlarý yapabilmesi içinde izin belgesi ÇED oluyor..
$ kurundan bahsetmisiniz bunuda býrak ceo nadda düþünsün,,,burasýný saklý tutuyorum..?
ZIR-DELÝ Y.T.D
Dolar kurundan bahsettim çünki, nadda düþünmüþ taþýnmýþ ve bir çivi dahi vurmamýþ
O beni gerdi.
Klinker üretimi artýyormuþ dedim nezaman diye bana soracak adamlar.
Böyle birþey olamaz ana.....
Biri Allah aþkýna çýksýn yatýrým kesin yapýldý üretim artacak diye . Arkadaþým ya bu nasýl iþtir kimsenin bir þeyden haberi yok
þu ceo nadda,yý bir tanýyalým ..?
bu adam türkiyede iþ yapan sýk sýk faransa,ya gidip gelen ve burdaki iþlerini takip eden,,,
bu adam çimentocu,,,ceo olarak atanan veya bir þirkette görev aldý ise bu þirket farnsýzlara satýlma yolunda bundan önceki almýþ oldugu görevlerde bunu tamamladý..
þimdi bucýmde ceo varsýn gerisini nadda düþünsün..hisse düþmüþ çýkmýþ umrumda degil,,
beklenen ne..ÇED faydalýmý olacak,, herhalde ,, 10 yýldýr fab. fazla bir yatýrým yapmayan þirket ne olduda iki yýldýr çed diye ugraþýp duruyor,, bekleyip görelim...?
sn. behzat,ýn bahsettigi 1/6 neden olmasýn ..
ZIR-DELÝ Y.T.D
Ced konusunda bende katýlýyorum eskiden 1/6 konusuna da katýlýyordum.
Þimdi ced onaylandýktan sonra yatýrým maliyeti dolarla ciddi arttý ve zaman istenecek, o süre içinde 1/6 zor gibi duruyor.
Ha, kýlçýk olarak cemtas satýþý, roda alýþý ile birlikte daha temiz bir fabrika olup bu sene Fransa'ya giderse ozaman onlarý beklerim ama sadece ced ile bukadar sýçrama baya iyi bir sonuç olur.
Bir ÇED ( Çevresel etki deðerlendirmesi )raporu alýnmadan BUCÝM'in yatýrýma baþlamasý söz konusu olamaz.Kýsacasý burada biten bir klinker fýrýn yatýrýmý nasýl olur anlayamadým.Ancak Bursa'nýn mahalli dergilerinde 2017'nin ilk aylarýnda devreye alýnacak olan bu yatýrýmdan söz edilmesini de anlamak zor.
Bursa Ýl Tarým Müdürlüðünün onayladýðý yatýrýma halk ve sivil toplum kuruluþlarýndan itiraz gelip bakanlýða þikayet gitti mi? bilmiyoruz.
Ancak bu yatýrýmýn BUCÝM'in satýþlarýna kýsa vadede etkisi olmayacak.BUCÝM zaten var olan kapasitesini dolduramýyor.Bu yatýrýmýn kýsa vade faydasý verimlilik olur o kadar.
Gelelim senet fiyatýna; senet fiyatý BUCÝM'in tüm varlýklarý yeniden deðerleme yapýlsa herkesin kolaylýkla hesap edebileceði gibi BUCÝM'in deðeri þu anki piyasa deðerinin 6 katýna tekabül eder.Ama hepimizin bildiði gibi kazýn ayaðý borsada böyle deðil.
Bizler býrakalým BUCÝM'in veya Cemtaþ'ýn satýlabilirliðini,Cemtaþ'ýn ciro ve kar olarak büyümesi bile BUCÝM'in karlýlýðýna çok olumlu etkiler yapacaktýr.
Þu andaki düþük telakki ettiðimiz fiyat elbette BUCÝM'in deðerini yansýtmýyor ama sonuçta bu deðerin de þimdilik bize bir faydasý yok.
Yer Ýmleri