Detayli bilgiye sahip olan arkadaslar varsa aciklasin lutfen.Benim arastirmalarim ve dinledigim aciklamalar sonucu edindigim bilgiler; AB kriterlerinde,ustun teknolojiye dayali,cevre dostu,dusuk maliyetli uretim yapabilmek,AB ulkelerine olan ihracat potansiyelini arttirmak,teknolojinin gerisinde kalmamak icin girisilmis ciddi bir yatirim.Yatirimin son asamasindalar diyebi;iriz.bitis tarihi yanilmiyorsam 2023 subat-mart gibi planli.
Ayrica bu yatirim sonucu ulasilacak teknoloji olarak turkiyede birinci cimento fabrikasi olacak ikincisi ise Izmirdeki batisoke cimento fabrikasi.Bence kapasiteside artacak.Yeni bolumde uretim yapilacak fakat eski kismi kapatmiyacagiz diyorlardi.Ben ihtiyac durumunda eski uretim hattinida devreye alip devreden cikartilacak sekilde muhafaza edecekler seklinde anladim.Yatirimlarini borcsuz yapiyor olmasida ayri bir avantaj.Batisoke banka kredileri kullanarak teknoloji yenilemisti sonucunda yillardir bankalara calisiyor.
Ihracatinin en fazla oldugu ulkelerin basinda UKRAYNA geliyor.
Benim nacizane gorusume gore kademeli olarak pozisyon alinip beklenmesi durumunda zaman icerisinde spyro555 arkadasinda belirttigi gibi onemli seviyelere gelmemesi icin neden goremiyorum.y.t.d

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri