Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
90,20 10% 1,56 Mr 82,00 / 90,20
49,08 10% 2,14 Mr 45,08 / 49,08
23,54 10% 35,00 Mn 20,82 / 23,54
28,86 9.98% 1,98 Mr 26,02 / 28,86
50,70 9.98% 220,41 Mn 45,98 / 50,70
6,30 -10% 424,58 Mn 6,30 / 6,99
24,30 -10% 15,63 Mn 24,30 / 25,98
2.475.017,50 -10% 2,48 Mn 2.475.017,50 / 2.475.017,50
48,60 -10% 169,47 Mn 48,60 / 54,95
18,02 -9.99% 441,82 Mn 18,02 / 20,42
3,16 -5.11% 22,86 Mr 3,16 / 3,47
254,75 4.58% 19,52 Mr 241,80 / 260,25
414,50 -0.12% 12,04 Mr 414,25 / 424,75
315,75 -1.48% 8,56 Mr 315,25 / 320,25
16,24 1.63% 6,88 Mr 15,83 / 16,78
18,85 -2.03% 542,26 Mn 18,76 / 19,17
75,95 -2.25% 6,39 Mr 75,95 / 78,45
254,75 4.58% 19,52 Mr 241,80 / 260,25
730,00 -2.99% 2,56 Mr 729,00 / 752,50
96,10 1.05% 1,01 Mr 95,35 / 97,15
115,10 -1.2% 257,79 Mn 114,10 / 117,30
30,14 -2.46% 90,57 Mn 30,14 / 31,02
10,29 -5.68% 684,48 Mn 10,12 / 10,69
83,05 -1.19% 332,64 Mn 83,00 / 85,10

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 69/157 ÝlkÝlk ... 1959676869707179119 ... SonSon
Arama sonucu : 1256 madde; 545 - 552 arasý.

Konu: ASYAB - Asya Katýlým Bankasý A.Þ.

1. sayýn cinali bey ben kasada karþýlýk olduðu için biraz daha pozitif düþünüyorum. sürecin çok uzayacaðýný düþünmüyorum. iflas masasý alacaklýlara çaðrý yaptý, hatta dolaylý olarak bize de çaðrý yaptý kimi arkadaþlar icraya kimiside ümraniye ye baþvuru yaptýk. alacaklýlar aradan çýktýktan sonra bizim yol haritamýz belli olacaktýr.

Duhul
    May 2017
    Ýkamet
    rize
    Gönderi
    531
    Arkadaþým bizim hisse senedi durumumuz aracý kurumlarda adeti ismi vs belli kayýtlý eðerki hisse sahiplerine ödeme yapýlacaksa illaki tmsf ye baþvuru dilekçesi verenleremi ödeme yapacaklar bu saçma olmazmý? Benim 3000 adet hissem var bunun için gidip tmsf ye niye dilekçe vereyimki zaten aracý kurumda kayýtlý gözüküyor...bilgisi olan cevap lütfen!

Alýntý Originally Posted by murat3244 Yazýyý Oku
    sayýn cinali bey ben kasada karþýlýk olduðu için biraz daha pozitif düþünüyorum. sürecin çok uzayacaðýný düþünmüyorum. iflas masasý alacaklýlara çaðrý yaptý, hatta dolaylý olarak bize de çaðrý yaptý kimi arkadaþlar icraya kimiside ümraniye ye baþvuru yaptýk. alacaklýlar aradan çýktýktan sonra bizim yol haritamýz belli olacaktýr.
    kasada karþýlýk olduðundan nasýl bu kadar emin olabiliyorsun verdiði krediler yurtdýþý kaynaklý karþýlýðý olmayan usulsuz ve teminatý olmayan kredilermiþ.
    kaðýt üzerinde hesapta görüllen ama olmayan bir meblað olduðunu düþünmekteyim belki sorumlu yönetim kuruluna bunlar rucu ettirilirse bize bir þey inþallah kalýr ama buda ne zaman bilemeyiz bir arkdaþ 15 bin lotu 5000 tl.ya virman yapmýþ

4. Tmsf baþkaný sayýn gülün açýklamalarý herkesi memnun edecek mebla var diye. Temennim bu yönde. Nisan sonuna kadar bir açýklama yapacaklarýný düþünüyorum. iflas masasinin 6 ayý bu tarihlerde dolduruyor. 15 000 lotu .33 den veren arkadaþ demekki býkmýþ beklemekten. Alan arkadaþta beklentisi olduðu için almýþtýr yoksa kimse parasýný sokaga atmaz.

5.  Alýntý Originally Posted by muhammerb Yazýyý Oku
    Arkadaþým bizim hisse senedi durumumuz aracý kurumlarda adeti ismi vs belli kayýtlý eðerki hisse sahiplerine ödeme yapýlacaksa illaki tmsf ye baþvuru dilekçesi verenleremi ödeme yapacaklar bu saçma olmazmý? Benim 3000 adet hissem var bunun için gidip tmsf ye niye dilekçe vereyimki zaten aracý kurumda kayýtlý gözüküyor...bilgisi olan cevap lütfen!
    Arkadaþým senin ve bizim için bir sorun yok zaten onun için maðduruz diyoruz ama,
    a gurubunda olupta b gurubundan hissesi olanlar. Fetocu olup ta yurt disinda ve ceza evinde olanlar. Arananlar, kaçaklar yani kýsaca ayrýþtýrma diye düþünüyorum.

6.  Alýntý Originally Posted by murat3244 Yazýyý Oku
    sayýn cinali bey ben kasada karþýlýk olduðu için biraz daha pozitif düþünüyorum. sürecin çok uzayacaðýný düþünmüyorum. iflas masasý alacaklýlara çaðrý yaptý, hatta dolaylý olarak bize de çaðrý yaptý kimi arkadaþlar icraya kimiside ümraniye ye baþvuru yaptýk. alacaklýlar aradan çýktýktan sonra bizim yol haritamýz belli olacaktýr.
     Alýntý Originally Posted by cinali Yazýyý Oku
    kasada karþýlýk olduðundan nasýl bu kadar emin olabiliyorsun verdiði krediler yurtdýþý kaynaklý karþýlýðý olmayan usulsuz ve teminatý olmayan kredilermiþ.
    kaðýt üzerinde hesapta görüllen ama olmayan bir meblað olduðunu düþünmekteyim belki sorumlu yönetim kuruluna bunlar rucu ettirilirse bize bir þey inþallah kalýr ama buda ne zaman bilemeyiz bir arkdaþ 15 bin lotu 5000 tl.ya virman yapmýþ
    15 bin lotu 5000 tl.ya virman yapmýþ

ben buna takýldým. Alan arkadaþ niye alýyor. bu paranýn geri döneceði garantisi % 20 oranýnda bile deðil benim görüþüm.
    parasýný çöpe mi atýyor anlamadým gitti.

7. Ýflas Ýdaresinin Görevleri
    Ýflas idaresinin görevi, iflas dairesinin denetimi altýnda iflas masasýný idare ve tasfiye etmektir. Ýflas idaresinin görevi iflasýn kapatýlmasýna kadar devam eder.Tasfiye sýrasýnda masanýn menfaatlerini gözetmek zorundadýr.Masanýn teþkili safhasýnda defteri tutulan ve muhafaza altýna alýnan masa mallarýný muhafaza etmeye devam etmek ve masa mallarýný çoðaltmak.Masanýn pasifini tespit etmekBundan sonra iflas idaresi ikinci alacaklýlar toplantýsý için çaðrý yapar ve elde ettiði paralarý alacaklýlara paylaþtýrýr.Masada mal kalmadýðý takdirde, iflasýn kapatýlmasýna karar vermesi için ticaret mahkemesine müracaat eder.

i) Alacaklarýn Ýncelenmesi
    Adi tasfiye ilaný ile, müflisten alacaklý olanlara ve müflisin elindeki mallar üzerinde istihkak iddiasýnda bulunanlara, alacaklarýný veya istihkak iddialarýný yazdýrmalarý için bir aylýk süre verilir. Bu sürenin bitiminde iflas idaresi masaya yazdýrýlan her alacaðý ve istihkak iddiasýný inceleyerek; Alacaðýn mevcut olup olmadýðýný,

Mevcut ise ne nisbette mevcut olduðu,
    Alacak yazdýran kimsenin gerçek alacaklý olup olmadýðý,
    Alacaðýn imtiyazlý olup olmadýðý,
    Ýmtiyazlý ise sýrasýnýn ne olduðunu araþtýrýr.
    Müflisin yapacaðý açýklamalarýn yaný sýra, alacak veya istihkak iddiasýnda bulunanlarýn gösterecekleri delillere göre edineceði kanaat uyarýnca her alacak ve istihkak iddiasý hakkýnda açýk bir þekilde kabul veya ret kararý verir.

Ýflas idaresinin kabul veya ret kararlarýna karþý ilgililer.

ii) Alacaklarýn Sýrasý
    Ýflasta ilk ayýrým, adi ve rehinli alacak olarak yapýlýr. Rehinli alacaklar rehinli malýn satýþýndan elde edilecek bedelden öncelikli olarak alacaklarýný elde etmek hakkýna haizdirler. Rehinli alacaklarýn dýþýnda kalan diðer alacaklar adi alacaklar olarak nitelendirilir ve bunlarda sýra þu þekildedir;

1) Ýmtiyazlý alacaklar.

1.sýra
    a) Ýflasýn açýlmasýndan önceki bir sene için hizmetçi ücretleri.
    b) Ýflasýn açýlmasýndan önceki altý ay için çalýþanlarýn ücretleri.
    c) Ýflasýn açýlmasýndan önceki altý ay için iþçi ücretleri.
    d) Cenaze masraflarý.
    e) Ýlama müstenit karý koca ve çocuk nafakalarý.

2.sýra
    Velayet ve vesayet sebebiyle mallarý müflisin idaresine býrakýlmýþ olan kimselerin bu yüzden alacaklarý.

3.sýra
    a) Ýflasýn açýlmasýndan önceki bir sene için doktor, eczacý, ebe alacaklarý ve borçlu ile ailesinin tedavi ve bakým masraflarý.
    b) Ýflasýn açýlmasýndan önceki bir sene için acentalarýn acentalýk sözleþmesinden doðmuþ olan alacaklarý.

4.sýra
    Müflisin karýsýnýn þahsi mallarýndan dolayý alacaðýnýn yarýsý.

5.sýra
    Her türlü vergiler ve amme alacaklarý.

2) Ýmtiyazsýz alacaklar.

6.sýra
    Sayýlanlarýn dýþýnda kalan her türlü alacaklar.Yukarýda sayýlan altý sýranýn her birindeki alacaklýlar, kendi aralarýnda eþit haklara sahiptirler. Toplanan para öncelikle birinci sýradaki alacaklýlar arasýnda eþit þekilde paylaþtýrýlacaktýr. Birinci sýradaki alacaklýlar alacaklarýný tamamen almadýkça ikinci sýradaki alacaklýlara hiçbir þey daðýtýlamaz. Bu þekilde sonraki sýralara daðýtým yapýlýr. En son altýncý sýradaki imtiyazsýz alacaklýlar arasýnda paylaþtýrýlýr. Kalan para altýncý sýradaki alacaklarý ödemeye yetmezse, her alacaklýya alacaðý nispetinde ödeme yapýlýr. Buna garameten paylaþtýrma denilir.

iii) Sýra Cetveli
    Sýra cetvelinde masaya yazdýrýlan her alacak ve istihkak iddiasýnýn iflas idaresi tarafýndan kabul edilen miktarý ve sýrasý gösterilir. Reddedilen alacaklar da red sebepleriyle birlikte gösterilir.Cetveli doðru bulmayan ilgililer þikayet veya itiraz yoluna baþvurabilirler. Sýra cetveli düzenlenirken uyulmasý gereken iflas hukuku kurallarýna aykýrý hareket edildiði veya yapýlan muamelenin hadiseye uygun olmadýðý iddia edilirse, bu durumda Ýcra Tetkik Mercii’ne þikayet yapýlmasý gerekir.Bir alacaklý alacaðý hakkýnda verilen kararýn esasýna veya baþka bir alacaklýnýn alacaðýna veya onun sýrasýna itiraz ediyorsa sýra cetveline itiraz yolu ile ticaret mahkemesinde dava açmak zorundadýr.Sýra cetveline karþý yedi gün içinde þikayet ve itiraz davasý yoluna gidilmezse veya gidilir de þikayet veya itirazlar reddedilirse, sýra cetveli kesinleþir. Böylece kesinleþen sýra cetveline göre pay cetveli düzenlenir ve paylaþtýrma yapýlýr.

e. Ýkinci Alacaklýlar Toplantýsý
    Ýflas idaresi, alacaklarýn incelenmesini bitirdikten sonra, düzenlediði sýra cetvelini iflas dairesine verir ve ilan ederek alacaklýlarý ikinci alacaklýlar toplantýsýna davet eder. Ýkinci alacaklýlar toplantýsý için sýra cetvelinin kesinleþmesi þart deðildir. Toplantýya alacaklarý kýsmen veya tamamen kabul edilmiþ olan alacaklýlar davet edilir. Alacaklarý tamamen reddedilmiþ olanlar toplantýya katýlamazlar.Toplantýda iflas idaresi alacaklýlara borçlarýn durumu hakkýnda açýklayýcý bir rapor verir.Alacaklýlar, rapordan sonra iflas idaresini görevde býrakmak isteyip istemediði ve masanýn menfaati için gerekli gördüðü diðer konular hakkýnda bir karar verir.

i) Paraya Çevirme
    Ýflas masasýnýn aktifi ve pasifi tesbit edildikten sonra iflas idaresince masa mallarýnýn paraya çevrilme iþlemlerine baþlanýr. Normal olarak açýk artýrma suretiyle satýþlarýn yapýlmasýdýr. Ancak, ikinci alacaklýlar toplantýsýnda bazý mallarýn pazarlýk suretiyle satýþýna karar verilebilir. Bu durumda bu mallarýn satýþ iþlemleri pazarlýk suretiyle yapýlýr.

ii) Paralarýn Paylaþtýrýlmasý
    Satýþ safhasý bittikten ve satýlan mallarýn bedeli tahsil edildikten sonra, masada toplanan paralarýn alacaklýlara paylaþtýrýlmasýna geçilir.Ýflas idaresi kesinleþen sýra cetveline göre bütün alacaklýlara düþen hisseleri gösterir pay cetveli düzenler. Her sýradaki alacaklý kendi arasýnda, alacaklarý nisbetinde olmak üzere eþit bir þekilde paylaþtýrýlýr. Buna garameten paylaþtýrma denir. Ýflas idaresi pay cetveli ile birlikte son hesabý yapar, iflas dairesine verir ve alacaklýlara teblið ettirir. Alacaklýlar tebliðden itibaren yedi gün içinde pay cetveli ve son hesap hakkýnda Ýcra Tetkik Mercii’ne þikayette bulunabilirler.Pay cetvelinin kesinleþmesinden sonra kesin daðýtýma geçilir. Daðýtým neticesinde bazý alacaklýlar alacaklarýný tam olarak alamadýklarý takdirde bunlara ödenmeyen kýsým için aciz belgesi verilir.

f. Ýflasýn Kapanmasý
    Masadaki paranýn kesin daðýtýlmasý ve aciz belgelerinin daðýtýlmasý ile tasfiye iþlemleri tamamlanmýþ olur. Ýflas idaresi tarafýndan iflasa karar vermiþ olan ticaret mahkemesine müracaat edilerek iflasýn kapanmasýna karar vermesi talep edilir.Ticaret mahkemesi yapacaðý inceleme neticesinde, iflas tasfiyesinin kanun hükümlerine uygun olarak yapýlýp bittiðini tesbit ederse, iflasýn kapanmasýna karar verir. Bu karar ilan edilir ve iflas idaresinin görevi son bulmuþ olur; iflas hali sona erer ancak, müflisin müflislik sýfatý kalkmaz. Bunun için itibarýn yerine getirilmesi yoluna baþvurulmasý gerekir.

g. Ýflasýn Kaldýrýlmasý
    Tasfiye devam ederken, müflis bütün borçlarýný tamamen öder veya alacaklýlarýn rýzasýný alabilirse, ticaret mahkemesine müracaat ederek iflasýn bütün neticeleri ile birlikte kaldýrýlmasýný isteyebilir.

Ticaret mahkemesi gerekli incelemeyi yaparak istemi yerinde görürse iflasýn kaldýrýlmasýna karar verir.

KAYNAK: http://www.hukuksokagi.com/makale/iflas-proseduru.html

Bunu paylaþ:

8. burada dikkatimi çeken tüm aktiv ve pasif mal varlýklarý nakte çevrilerek diyor ama bizde öyle birþey olmadý nakte çevrilmeyen birçok aktif ve pasif var, demek ki alacaklarý nakit olarak karþýlamasa iflas masasý çaðrý yapmaz. tüm varlýklar nakte döndükten sonra biz a gurubundan önceki alacaklýlarý oluyoruz.
    bana göre en önemli kýsým iþliyor su anda. alacaklýlar dan kalan meblað, gayrimenkul ve þirketler bize paylaþtýrýlýr. alacaklýlarýn toplam alacaðý ne kadar???? her þey bu sorunun cevabýnda saklý ve beklemedeyiz.

Sayfa 69/157 ÝlkÝlk ... 1959676869707179119 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •