Seans kapandýðý için biraz daha cicili bicili grafik hazýrladýðým..
Aralýk ayý baþýndaki dolar satýn hareketi ile oluþan grafik önemli..
Nedir 3.60 dan 3.30 a düþ ama düþtüðü gibi zýpla..Birileri o an anladýðý olayýn vehametini..Orada sinyal verildi..Verirsen ALIRIZ.
Fiyat hareketinden çýkan mana buydu..Ocak baþý gibi birilerinin kulaðýna bu VERÝRSEN ALIRIZ a tepki geleceði çalýndý..
Buna verilecek tepkide dolar 5 6 7 giderdi..
Fakat vaz geçildi..Faiz artýþýna onay çýktý sen artýr ama benimde yapacaklarým var dendi..Herkes sakinleþti..
Dikkat edilirse 2 ay geçmeden dolar 3.60 ýn altýna kaymýþ idi..
Okla iþaretledim 22 þubat.
Mavi ile iþaret ettiðim bölge 2.90 da iken dolar almayýp dolar 8 tl olacak korkusu dolara saldýranlar larýn "..." tuttuðu yer..
Yeþil yerler al gülüm ver gülüm..
Þimdi kanýrtma safhasýna geçtik..
Sarý bölge..
Bu çizdiðim grafik benim sonbahar 2017 ve ocak þubat 2018 i kapsayan beklentim.
Aralýk ayýndaki 3.30 lar yeniden görülmeli..2017 dolar ortalamasýda böylece 3.45 ler falan olur herkes mutlu kapatýrýz yýlý..
Ondan sonra duruma bakacaz..Tahvil balonu falan deniyor ama bu balonun cidarýnýn kalýnlýðý ile de alakalý..
2030 a kadar da þiþirebilirler hiçde biþi olmaz..DOW 35.000 leri görür BIST 300.000 leri görür..Hala da patlamaz..
Patlayacak diye bekleyenler patlar..
Balonlar risklidir..
Patladýðý zaman pozisyon alýrsan az ama saðlam kazanýrsýn..
Darbe sonrasý kýsmýda iþaretledim..
Yükselen dipler..
3.05-10 larda hafif oyalanma ve kopuþ..
Dolarcýlar hala eski kafada idiler o noktada , ama fiyat..Ben gidecem abi diyordu..
Birde üzerine darbe oldu 18 kuruþ düþtü dolar en fazla 3.20 olur daha da gidemez dolar bitik abi sloganlarýný eklersek..
Slogana bak..
Fiyata bak..
Þimdi slogana bak..
Fiyata bak..

Yer Ýmleri