yapabilecekleri hiç bir þey yok,bu bozuk hukuksuz gece kondu ekonomisine çok güvendikleri araplar bile para koymaz.mesela kuveytten bir ihale alacaksan anlaþmada ingiliz mahkemeleri yetkili kýlýnýyor ayrýca bizim bankalarýn teminat mektuplarýný kesinlikle kabul etmiyorlar,batýlý bankalardan teminat mektubu getirilmesini talep ediyorlar. TR ye bu saatten sonra sadece bir þey karþýlýðý para gelir onuda burada yazmam doðru olmaz.
yýl sonu itibariyle net ödenecek milyarlarca dolar var..bu arada brent petrolde sonz amanlarda artýyor..dolayýsýyla enerji maliyetleri artýyor. Ödemeler dengesinde ciddi sýkýntýlar yaþanabilir..bu nedenlerden dolayý baskýn seçim yapabilirler mi diye düþünmeye baþladým?
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
seçimle, iktidar deðiþikliði ile çözülecek sorunlar eþiðini aþtýk. devlet hafýzasý, refleksi çürütüldü. herkes kendisini ve sevdiklerini kurtaracak. el emeði, goz nuru, alinteri birikimler yatirimlar yurt disina. sistemde tek kuruþumu birakmadim. kimseye de tavsiye etmem.
Sevgili selka,
Zaman ayýrýp tane tane izahinizdan dolayý çok teþekkür ederim.
Nedense þimdiye dek TL'nin aylýk bazdaki kazancý beni çok cezbediyordu.
Ancak arada atladýðým son günlerde kafamý kurcalayan bir detay var ve bu konuda yazýnýz bana çok faydalý oldu.
Örnek olarak 120K TL'nin ortalama aylýk 1150 tl getirisi beni cezbederken, bunun yanýnda eþdeðer USD'nin ayda sadece 300 TL gibi bir mevduat getirisi elde etmesi burun kivirmama sebep oluyordu.
Ancak atladýðým konu þu oldu ;
Benim TL yada baþka bir þekilde olsun bu paranýn aylýk getirisine ihtiyacým yok (burada aylýk geçim için desteði kastediyorum)
Hal böyle oluncada ben bir bakýma uzun vadeli yatýrýmcý sýnýfýna giriyorum.
son günlerde USD'nin son 10 yýllýk seyir grafiklerine en az 10 kez göz attýðýmda ise uzun vadede kaybettirdigini söylemek bile bile yalan konuþmak olur.
Dünden beri sürekli gözüm geliþmelerde.. aþaðý yönde seyir halinde ufak ufak alým yapacaðým.
Þuan dolara geçmek yada geçmemek konusunda pek soru iþareti kalmadý aklýmda. .
Beni tek ürküten USD 3.5 -3.55 seviyelerini görsün diye beklerken, onun aksine bir anda yukarý yönde ivmelenmesi ve elimde tl aðzý açýk bakakalmak...
Bunuda tecrübe ile yasayýp göreceðim gibi...
Ýlgi alaka ve yardiminiz için tekrar teþekkür ederim.
Yabancýlar geçen hafta 600 milyon dolarlýk tahvil sattý , 25 milyon dolar özel sektör bonosu sattý , 5 milyon dolarlýk hisse senedi aldý.
Ýlk maçý kendi sahanda 7-0 alýp , deplasmanda ki maçta son dakikada yediðin gol ile 0-1 maðlup olduðun takýmý elemiþsin , eleyeceðin zaten ilk maçýn sonucundan belli ama rakip takým 1-0 yendiði 2.maçýn zafer sarhoþluðunda gibi bir durum ...
Yer Ýmleri