Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
80,30 10% 40,39 Mn 80,30 / 80,30
19,48 9.99% 1,13 Mr 17,70 / 19,48
600,50 9.98% 137,25 Mn 600,50 / 600,50
155,40 9.98% 1,53 Mr 140,30 / 155,40
134,60 9.97% 1,76 Mr 120,90 / 134,60
11,18 -9.98% 1,90 Mr 11,18 / 12,59
358,50 -9.3% 400,40 Mn 355,75 / 386,50
13,92 -8.9% 126,17 Mn 13,76 / 14,30
245,20 -8.59% 109,35 Mn 244,40 / 268,50
26,88 -8.07% 346,29 Mn 26,72 / 28,56
3,55 6.61% 22,65 Mr 3,34 / 3,58
310,25 -0.72% 8,05 Mr 306,75 / 311,50
321,25 0.16% 5,68 Mr 315,00 / 324,50
429,25 0.29% 4,87 Mr 426,25 / 434,50
75,00 -0.27% 4,59 Mr 73,90 / 75,40
20,58 0.19% 382,18 Mn 20,16 / 20,72
321,25 0.16% 5,68 Mr 315,00 / 324,50
796,00 1.53% 1,89 Mr 777,00 / 798,00
98,60 -1.35% 267,68 Mn 98,00 / 99,85
114,10 -0.78% 117,10 Mn 113,40 / 114,70
35,80 -0.56% 193,61 Mn 35,56 / 36,86
11,22 1.17% 352,31 Mn 10,85 / 11,30
87,00 -1.47% 285,72 Mn 86,55 / 89,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 912/1009 ÝlkÝlk ... 412812862902910911912913914922962 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,289 - 7,296 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Oger in lubnan daki arazilarine el koyamiyor muyuz, hataydan guneye dogru inelim iste, ama lazkiye tarafini suriye deki ruslar vermez, antakya ile birlestiremeyiz, neyse deniz yolundan gideriz lubnan a bizde............

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Sanýrým hazine saudi telekom'un Kasýma kadar istediði ek süreyi vermemiþ. Ödeyeceksen öde ödeyemiyorsan býrak demiþ. Yani bugün ya da yarýn ödeme yapýlmaz ise kamu yönetimi deðiþtirecek. Böylelikle garanti bankasý , iþ bankasý ve akbank 2013 yýlýnda yenilenen 4.75 milyar dolarlýk kredinin ödenmeyen kýsmýnýn alacaklýsý olarak hazine ile muhatap olacak. Hazine bu el konulan payýn satýþýný gerçekleþtirirse bankalara oradan ödeme yapacak. Kamu payýnýn satýþý gerçekleþtiremez ise durum nedir orasý soru iþareti.....
    Son düzenleme : servetbey; 21-10-2017 saat: 17:46.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2.  Alýntý Originally Posted by eskilerdenwallace Yazýyý Oku
    Mal ve hizmet ithalatýný sýnýrlandýrma.
    Bunu karþýlýklý kendi para birimlerin ile uyarla.Sistemleri birbirine angaje et.Kolay deðil ve ha deyince olmayacak fakat geleceðimiz buna baðlý.Mandalýk artýk savaþ meydanlarýnda deðil finans ekranlarýnda oluyor.
    Evet. Yerel para biriminde ithalat ve ihracat söyleminin sonrasý daraltýlmýþ bir sermaye kontrolüne evrilebilir. Þöyleki, TL ile ihracat yapýlan ülkelerden ancak TL ile ithalat yapýlabilir. Karþýlýklý belirli istisnalar uygulanýr (örneðin enerji ürünleri için).

Yerel para birimi ile ticareti kabul etmeyen ülkelerle ise ciddi anlamda sorun oluþacaktýr. Özellikle emek yoðun ürün ihracatý yaptýðýmýz ve yüksek teknoloji ithal ettiðimiz Avrupa ve Amerika ile bu sistem iþlemez.

Bu sistemin iþlemeyeceði savýndan yola çýkarsak aslýnda yerel para ile dýþ ticaret benim düþünceme göre örtülü ve hafifletilmiþ bir dýþ ticaret sermaye kontrolünün piyasaya alýþtýra alýþtýra uygulanmasýnýn altyapýsýný hazýrlayan bir unsur olabilir.

Tüm bu geliþmeler ciddi anlamda ekonomik ve sosyal kalkýnmayý sekteye vuracak geliþmelerdir. O nedenle bu tür uygulamalarý savunmuyorum ve baþarýlý olacaðýna kesinlikle inanmýyorum. Ama atýlan adýmlardan gözlemlediðim bu yönde bazý emarelerin hissedilmeye baþlandýðý yönünde.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Reuters) - Six Turkish banks face billions of dollars of fines from U.S. authorities over alleged violations of sanctions with Iran, the Haberturk newspaper reported on Saturday, citing senior banking sources.

The report could not be verified by Reuters. Two senior Turkish economy officials told Reuters that Turkey has not received any notice from the United States about such penalties, adding that U.S. regulators would normally inform the finance ministry's financial crimes investigation board.

Turkish authorities are expected to issue a statement to issue the address the issue soon, the senior economy officials said.

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Bu haber doðruysa yandý keten helva.
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

4.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Evet. Yerel para biriminde ithalat ve ihracat söyleminin sonrasý daraltýlmýþ bir sermaye kontrolüne evrilebilir. Þöyleki, TL ile ihracat yapýlan ülkelerden ancak TL ile ithalat yapýlabilir. Karþýlýklý belirli istisnalar uygulanýr (örneðin enerji ürünleri için).

Yerel para birimi ile ticareti kabul etmeyen ülkelerle ise ciddi anlamda sorun oluþacaktýr. Özellikle emek yoðun ürün ihracatý yaptýðýmýz ve yüksek teknoloji ithal ettiðimiz Avrupa ve Amerika ile bu sistem iþlemez.

Bu sistemin iþlemeyeceði savýndan yola çýkarsak aslýnda yerel para ile dýþ ticaret benim düþünceme göre örtülü ve hafifletilmiþ bir dýþ ticaret sermaye kontrolünün piyasaya alýþtýra alýþtýra uygulanmasýnýn altyapýsýný hazýrlayan bir unsur olabilir.

Tüm bu geliþmeler ciddi anlamda ekonomik ve sosyal kalkýnmayý sekteye vuracak geliþmelerdir. O nedenle bu tür uygulamalarý savunmuyorum ve baþarýlý olacaðýna kesinlikle inanmýyorum. Ama atýlan adýmlardan gözlemlediðim bu yönde bazý emarelerin hissedilmeye baþlandýðý yönünde.

Yazýndaki en beðendiðim cümle;
    ''yerel para ile dýþ ticaret benim düþünceme göre örtülü ve hafifletilmiþ bir dýþ ticaret sermaye kontrolünün piyasaya alýþtýra alýþtýra uygulanmasýnýn altyapýsýný hazýrlayan bir unsur olabilir.''
    Ekonomik ve sosyal kalkýnmayý sekteye vuracak geliþmeler nedir mesela?

Bu sistem enerji ve ham madde devi bunlardan ikisi komþumuz iran rusya çin ve hindistan ile iþlerse öbürlerine bu sisteme angaje olmaktan baþka bir þey düþmez.
    Rekabette alýrken kazanýrsýn.
    Yüksek teknoloji sadece Almanya ve ABD de mi var?
    Alma iphone
    Koreyle anlaþ tl olarak sok Samsung ülkeye ödemeyi de tl yap.
    Söyle Mercedese kardeþ bizde herþey tl.
    Satacaksan tl ödemede tl, hazýrla tl listeni
    Bak o zaman nasýl rekabet oluyor.
    Ne güzel iþte sermaye kontrolünün alýþtýra alýþtýra uygulanmasý.
    Bizim enerji ve hammadde dýþýnda baðýmlýlýðýmýz yok kardeþim.olmazsa olmazýmýz yani eþþek gibi para vereceðimiz þeyler.
    Yüksek teknoloji dediðin opsiyon.
    Herkesde var artýk
    Git bak aselsana
    Avrupada tüm yazýlým mühendisleri hintli
    Aç dýþ ticaret istatistiklerini bak bakalým Avrupa ve Almanyadan ne almýþsýn.
    Yani oralardan aldýklarýn olmazsa olmazlarýn mý
    Yerel paralarla ticaret kesinlikle baþarýlý olur. Zor olacak sancýlý olacak ama sonrasýnda müthiþ olacak
    Kendimize deðil geleceðimize çalýþalým bizden sonrakilere
    Bunu Rusyada Çinde Hindistanda Ýranda hepsi kabul eder.
    Reis kývýlcýmý çaktý. Doðacak ateþin etrafýnda herkes toplanýr Çünkü menfaatler ortak

5.  Alýntý Originally Posted by eskilerdenwallace Yazýyý Oku
    ''yerel para ile dýþ ticaret benim düþünceme göre örtülü ve hafifletilmiþ bir dýþ ticaret sermaye kontrolünün piyasaya alýþtýra alýþtýra uygulanmasýnýn altyapýsýný hazýrlayan bir unsur olabilir.''

Bu sistem enerji ve ham madde devi bunlardan ikisi komþumuz iran rusya çin ve hindistan ile iþlerse öbürlerine bu sisteme angaje olmaktan baþka bir þey düþmez.
    Alma iphone
    Bizim enerji ve hammadde dýþýnda baðýmlýlýðýmýz yok kardeþim.olmazsa olmazýmýz yani eþþek gibi para vereceðimiz þeyler.
    Herkesde var artýk
    Git bak aselsana
    Yerel paralarla ticaret kesinlikle baþarýlý olur. Zor olacak sancýlý olacak ama sonrasýnda müthiþ olacak
    Reis kývýlcýmý çaktý. Doðacak ateþin etrafýnda herkes toplanýr Çünkü menfaatler ortak

Ben imalatçý ihracatçýyým kardeþim ve tek ithalatým enerji ve hammadde
    Enerji ve hammadde girdilerim tl olursa vereceðim tl fiyat teklifleri veya sistemin henüz iþlemediði diðer
    ülkelerin para birimleriyle vereceðim fiyat teklifleriyle anasýný aðlatýrým piyasanýn

6.  Alýntý Originally Posted by eskilerdenwallace Yazýyý Oku
    Ben imalatçý ihracatçýyým kardeþim ve tek ithalatým enerji ve hammadde
    Enerji ve hammadde girdilerim tl olursa vereceðim tl fiyat teklifleri veya sistemin henüz iþlemediði diðer
    ülkelerin para birimleriyle vereceðim fiyat teklifleriyle anasýný aðlatýrým piyasanýn
    Sadece THY ucuz koltuk maliyetiyle tüm Avrupadaki havayolu þirketlerini batýrýr.
    Þu an ki sistemle bile eðer bizi AB ye alsalar serbest dolaþým var ve vize yok THY Ýstanbul Madrid yaparken yolda en az 4 baþkente uðrar yolcu indi bindi yapar öbürleride sinek avlar.
    Yani bizi sadece THY den dolayý bile AB ye almazlaaaaarrrrr

7.  Alýntý Originally Posted by eskilerdenwallace Yazýyý Oku

Alma iphone
    Herkesde var artýk
    Git bak aselsana
    Sorun þurda, ihracatýmýzýn çok önemli bir kýsmý ithalata baðlý (son veri %71 civarýndaydý).
    Verilerle konuþalým. 150 milyar dolar ihracat yapýyoruz. 190 milyar dolar ithalat.

150 milyar dolarlýk ihracatýn içinde yüksek teknoloji+teknolojik evsaflý hammadde+enerjinin oraný %71, yani 100 milyar dolarýn üzerinde.

Þimdi bu denklemde baþka bir tehlikeli durum daha var. Ýhracatýmýzýn %50 den fazlasý Avrupa Birliðine. Yani 65-70 milyar dolar.

Diyelim ki avrupa birliðine rest çektin mercedesi ithal etmiyorum TL ile sat dedin. O zaman o da diyebilir ki, tamam mercedesi alma ama bana ihrac ettiðin mallarý da bizahmet gönderme.

Avrupanýn toplam ihracatýnýn %1 i Türkiye'ye Türkiye'nin ise toplam ihracatýnýn yarýsý Avrupaya.

Herhangi bir restleþme ve yerel para birimi israrýnda olacaklar belli.

Avrupa birliði dýþýndaki pazarlarýn çoðunda iþçilik bizdekinden düþük, avrupa pazarýnda sýkýntý olursa hindistan,çin, ortadoðu gibi ülkelere avrupaya sattýðýn mal kadar mal satamazsýn belki onda birini dahi satamazsýn.

Almanya sana mercedesi satabildiði için avrupaya 70 milyar dolar ihracat yapmana izin veriyor. Mercedesini almýyorum de bak neler oluyor. Sorun teknik deðil politik. O konuda elimiz güçlü deðil.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Sorun þurda, ihracatýmýzýn çok önemli bir kýsmý ithalata baðlý (son veri %71 civarýndaydý).
    Verilerle konuþalým. 150 milyar dolar ihracat yapýyoruz. 190 milyar dolar ithalat.

150 milyar dolarlýk ihracatýn içinde yüksek teknoloji+teknolojik evsaflý hammadde+enerjinin oraný %71, yani 100 milyar dolarýn üzerinde.

Þimdi bu denklemde baþka bir tehlikeli durum daha var. Ýhracatýmýzýn %50 den fazlasý Avrupa Birliðine. Yani 65-70 milyar dolar.

Diyelim ki avrupa birliðine rest çektin mercedesi ithal etmiyorum TL ile sat dedin. O zaman o da diyebilir ki, tamam mercedesi alma ama bana ihrac ettiðin mallarý da bizahmet gönderme.

Avrupanýn toplam ihracatýnýn %1 i Türkiye'ye Türkiye'nin ise toplam ihracatýnýn yarýsý Avrupaya.

Herhangi bir restleþme ve yerel para birimi israrýnda olacaklar belli.

Avrupa birliði dýþýndaki pazarlarýn çoðunda iþçilik bizdekinden düþük, avrupa pazarýnda sýkýntý olursa hindistan,çin, ortadoðu gibi ülkelere avrupaya sattýðýn mal kadar mal satamazsýn belki onda birini dahi satamazsýn.

Almanya sana mercedesi satabildiði için avrupaya 70 milyar dolar ihracat yapmana izin veriyor. Mercedesini almýyorum de bak neler oluyor. Sorun teknik deðil politik. O konuda elimiz güçlü deðil.

Avrupa birliðine veya Mercedese rest çekelim demiyorum.
    Þartlarýmýz ve durumumuz bu, ortak bir payda içinde anlaþalým diyelim diyorum.
    Kendimizi lütfen bu kadar aþaðýda görmeyelim.
    Bir tek mercedes deðil çoðu otomotiv üreticisine yedek parça üretiyoruz.
    Bu firmalar ile yýllar süren arge ve ürün çalýþmalarýnda sonra anlaþmýþýz ve olaðan üretimlerimizi terminler dahilinde sevk ediyoruz hiç bir problemimiz yok alanda satanda memnun kendim için diyorum bunlarý
    Tüm bunlarý öyle bir çýrpýda silemezsin.10 yýl önce tahmin edebilirmiydin Mercedesin 1.5 motorlu araç üretibileceðini
    Hayýr. Þartlar getirir adamý bu duruma
    Rest yok. Kaðýt üzerinde anlaþma var. Sat bitmiþ aracýný tl ile benden alacaðýn parçalarýn ödemesinide tl yap.Bende senin aracýný alýrken tl ödeyeyim.Sonra sen o parayý kendi para birimin euro mu yaparsýn yoksa Türkiyedeki tl yatýrýmlarýna mý eklersin onu sen bilirsin.
    Avrupada da bu konuda uzlaþýlýr ama tek bir þart diðer enerji ve hammadde devleri Rusya Çin ve Hindistan ile beraber ortak delegasyonla.Ki onlarda destek vereceklerdir çünkü býktýlar iyice belirsizliklerden.
    Parayý yani gücü bir iki elin elinden çýkararak genele yayman lazým.
    Herkesin menfaati ortak yani kendisi.
    Baþkasýnýn parasý senin menfaatine ortak oldumu fiþ çekiliyor.
    Almanya ve Fransa þu anda Avrupa birliðini ayakta tutmaya çalýþýyor.
    Ýspanyadan sonra sýrada italya var
    herkes bir arayýþ içinde
    o da ne için var olma için.
    Yakýnda tüm birlik daðýlýr da italyanlara liret ile ispanyollara pezo ile Almanlara mark ile alýp satabiliriz
    ingiltere bunu gördü kaçtý zaten.Zaten hiçbir zaman ne vize ne de para birimi ile Avrupa birliðine girmemiþtiki zaten

Sayfa 912/1009 ÝlkÝlk ... 412812862902910911912913914922962 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •