Her gün yeni bir olay..bu ne ya? Resmen vatandaþ þamar oglanina döndü .
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Her gün yeni bir olay..bu ne ya? Resmen vatandaþ þamar oglanina döndü .
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Aldýðým 10'larca üründen biri de ultraviyole ýþýða duyarlý film. Ýþimde kritik öneme sahip. fiyatý: 0.5USD/(metrekare) . bir daha yazayým *metrekare*.
power'ýn dediði gibi dolar yükselsin ithalat kýsýlýr durumu mümkün deðil. Þu anda bu ürünün metrekaresine 1.8TL ödüyorum. Dolar 10TL olsa metrekaresine 5TL ödeyeceðim. Adam fabrikasýný kurmuþ misal 100 milyon dolar, ölçek ekonomisine geçmiþ, ayrýca 1.5 miilyarlýk iç piyasasý onu besliyor, break even (kara geçme) noktasý o nedenle çok düþük.
sözün özü dolarda yükseliþ kaçýnýlmaz olsa da (ki kaçýnýlmaz gözüküyor). Ben yine o ürünü USD=10TL de olsa oradan alacaðým.
Umarým döviz kuru ile var olan insan profilimiz , üretim çýktýmýz ve yurt içi pazar büyüklüðümüz ile ithalatýn azalýp ihracatýn artacaðýný düþünenlere uygun bir örnek olmuþtur.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bireysel olarak aldýðým ürünlerde geri iadeler söz konusu oldu. Þirketler için belki dediðiniz doðru olabilir. Ancak muayene memurlarýna bir baský var ki adam ürünün gümrüðünü ödeyip ithal etmeme engel oldu. Ve ekledi hiç uðraþma (ithalat rejimine sokma manasýnda).
Bu þekilde vatandaþý caydýrýyorlar. Bahsettiðim zorluk budur.
Ekleyeyim bu ürünler daha önce aldýðým ve herhangi bir zorlukla karþýlaþmadýðým ürünlerdi.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
bugüne kadar ne aldýysam hepsini vergisini ödeyip çektim,ne olacak göreceðiz.böyle bir saçmalýk sen startup þirket açma anlamýna gelir,çünkü startuplar aliexpress,ebay çok kullanýr. nedense baskýcý rejimler startuplara düþmandýr,örnek Rusya. Rusyadaki parlak tiplerin hepsi startup kurmak için ABD ye gidiyor.
Yer Ýmleri