-

Originally Posted by
CayCi
Şöyle düşünün dolar yükselişine başlarsa hiç biriniz dolarda olmayacaksınız. Boşuna beklemiş sayacaksınız kendinizi çünkü satacaksınız. Dolar yükselişi 1 yıla yaygın hergün trend şeklinde gerçekleşir ise 1 günde olup bitmediği takdirde o trendin ilk aşamasında hepiniz inmiş olacaksınız çünkü çünküsü malum.
Dolar uzun vadelidir. 3.53 de merkez bankası işaret ettğinden beri aynı gidiyor.
Ve gazete manşetlerinden negatif haberleri okumaktan insanlar grafik yerine yine yeniden haberlerle işlem tutuyorlar.
Bu husus tüm diğer enstrumanlarda geçerlidir.
Borsa 70 bine inmiş ve alım yapıyorsun hedefin ne yükseliş. Trendin ilk kıpırtısında trenden ineceksin.
Altın alın ilk 3 4 lira primde vereceksin kazandım sanacaksın aslında trendin ilk kıpırtısında trenden ineceksin.
Dolar alıyorsun 3.65 olsun kimse kalmaz. Trenden ineceksin.
Diyelim dolar 5 lira olacak 3.94 de kimse kalmaz trende. Trenden ineceksin.
Maalesef küçük yatırımcı için öyle, Aslında konunun beyindeki amigdala denilen korku merkezi ile alakası var. Trend aşağı gelirken zarar etmemeye direnip trenden inilmiyor, Yükselen trende girince ilk istasyonda trenden iniliyor. Borsanın şu son yükselişinde 75000 endekste Halkbakta 10000 (Onbin) lotu 7.88 den yakalayan benim gibi yatırımcılar ilk 5000 i 8.2 den diper 5000 ide 8.72 den satıp ohh be ! deyip köşene çekilince 3-5 ay sonra hisseyi 14.5 da görünce ahh vah ! Bir daha alış fırsatı gelir mi diye bekliyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki 77 binlerden 108 e gelirken kimse karın üzerinde oturamamıştır..
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri