-

Originally Posted by
enki
Bunlar gerçekler, doğru bilgiler, inanıp inanmak söz konusu değil..
O yüzden durumumuzu iyi anlamak, değerlendirmek lazım..
Siyasi gelişmeleri vb. bir kenara bıraksak bile..
örneğin , bu kur değerinde bile dış ticaret açığı ve cari açık artmaya devam ediyor..
1,7 yap inanacam diyorum çok mu zor? bunun imkansız olduğunu sende biliyorsun.
-
Yabancı sermaye bizim ülkeye getirdiği parayı %50 dolar vs tutuyor diğer dilim faiz tahvil . Vade sonu yeni pazarlık yapıyor , istediğini aldı aldı , almadı tekrar sallıyor piyasayı . Teki istediğini alana kadar . Şayet böyleyse vade sonu yaklaşıyor.
Gelişmiş ülkeler zordaymış parasal hareketleri kısıtlıymış . Yapar atarını Kore ye getirir hizaya piyasaları .
-

Originally Posted by
Ahmetg
abi bu nedir?
İç borç çevirme oranı %144??????
ic borc toplami 11.4 milyar TL ama tekrardan borclanilan rakam 16.4 milyar TL
16.4/11.4 = %144.2
donunuzu bile satin evinizi arabanizi satin dolara girin. Bitmis bu ulke
http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...-ediyor-14965/

ben onu çoktan yaptım,kafa rahat. burada dolar faizi %4.5'e kadar çıkıyor bilgine...
-
Dolar/TL kurban bayramından önce çok yükselemez. Vatandaşta TL kalmadı, mecburen dolar bozduracak.
-

Originally Posted by
powerpc
1,7 yap inanacam diyorum çok mu zor? bunun imkansız olduğunu sende biliyorsun.
Yanlış mı anlıyorum bilmiyorum ama senin düşündüğün 1.7 ile , benim kafamın içindeki 3.5 aynı düzey..düşüklük açısından yani..global gelişmelerden dolayı..
-
Ekonomide yazılanlar çok değiştide..o kadarda değil sanırım..şu an 3.5'la ayda ortalama 5 milyar dolar cari açık veriyorsak..ki hiçte iyi bir gelişme değil..(son Mayıs cari açığı 5 milyar dolar)
Kur bu para bolluğunda 1.7 olsa, ayda atıyorum 10 milyar dolar cari açık oluşur, o zaman..yılda 120 milyar eder..
Daha hiç bir ülke o seviyeye gelmedi..gelirse ve ayakta kalabilirse..enterasan olur..GDP'ye bakaraktan tabii..
Kısaca 3,5 zaten düşük bir kur seviyesi..sebebi para bolluğu..iyi geceler..
-

Originally Posted by
MrK
Dolar/TL kurban bayramından önce çok yükselemez. Vatandaşta TL kalmadı, mecburen dolar bozduracak.
USD/JPY kurban bayramı öncesi, örneğin şöyle bir 108'e felan gelsin..şu an 109.90..vatandaşta TL felan kalmamasına bakmaz bu iş..o zaman sebepleri oluşmuş olur tabii..
-

Originally Posted by
enki
Ekonomide yazılanlar çok değiştide..o kadarda değil sanırım..şu an 3.5'la ayda ortalama 5 milyar dolar cari açık veriyorsak..ki hiçte iyi bir gelişme değil..(son Mayıs cari açığı 5 milyar dolar)
Kur bu para bolluğunda 1.7 olsa, ayda atıyorum 10 milyar dolar cari açık oluşur, o zaman..yılda 120 milyar eder..
Daha hiç bir ülke o seviyeye gelmedi..gelirse ve ayakta kalabilirse..enterasan olur..GDP'ye bakaraktan tabii..
Kısaca 3,5 zaten düşük bir kur seviyesi..sebebi para bolluğu..iyi geceler..
vay be matematik yerle bir oldu, 3,5= 1,7 oldu. hayvan gibi deval olmuş,iyi ki para bolluğu varmış demek olmasa 7-8 tl olacak.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri