Deðerli arkadaþlar USD da son 15 yýllýk grafiðe bakýp yorumlamak doðru deðil. Son 15 yýlda çok þey deðiþti.( Mortgage Krizi ABD de batan 200 adet banka- Finansal Geniþleme- Þimdi Daralma- Ortadoðu vb.) Son 5 yýlýn daha iyi referans olacaðýný düþünüyorum. Son 5 yýlýn en büyük hadisesi Mayýs 2013 de 2,38 TL olan USD idi. MB 500 baz faiz artýrarak 2,06 L ye indirmiþti. %13,46 oran ile USD ýn beli kýrýlmýþtý. Tam 8 ay USD süründü.. Sonra ufak ufak ve ani olarak 3,06 TL ye sýçrama olmuþtu. MB müdahale etmedi. 2,79 TL ye kadar USD 7 ayda indi... %8,8 oraný çýkar.. Þimdi de 3,9421 TL zirve ile 6 ayda 3,4751 TL ile dibi gördü. %11,85 oraný gelir.. Hatta zamansal etkiyi koyarsak 3,4751-0,0227=3,4524 eder ki o oranda %12,42 çýkýyor.. Bu simulasyon ile USD'ýn mevcut Cuma günkü 3,5124 TL den en fazla %1 daha düþmesini bekliyorum. O da 0,0351 TL eder ki 3,4773 deðeri çýkýyor. Bu da çift dip ediyor.. Ha asla yanlýþ anlaþýlmak istemem buradan USD fýrlar uçar yada çakýlýr filan dediðim yok. Yataya sarýp 3 ay daha oyalayabilir o da ekstre 9 krþ luk maliyet daha yükleyebilir.. Ben sadece tarafsýz istatistik yazmak istedim.
olay dolar deðil sen hala anlamadýn mý? ben diyorum ki TL resmi soygun aracýdýr. KY'e zulümdür. Kurduklarý tezgah þu: 1 yýlda dolara göre x faiz fazla verdiyse bunu periyodik olarak 2x olarak geri alýyorlar. sistem bu soygun üzerine kurulu. dolar tutmamýmýz sebebi ABD uþaðý olduðumuzdan deðil en yüksek DTH faizini ondan almamýzdýr. faiz önemli deðil diyorsan CHF,GBP, altýn, en kötü eur bile tutsan olur. önemli olan TL varlýklardan uzak durmak. ama kime anlatýyoruz çoluk çocuk ne anlar bu iþlerden. Bu forumdakilere iyi sabrediyorum haa,3-5 kiþiyi kurtaralýmda gerisi mühim deðil.
Dolar trendi bitmez..
Sentral bankerlerin durumu yukarýdaki gibi..
Tepeye ulaþamayacaklarý iyice anlaþýlsýn..
Saz arkadaþlarýda çaresiz kalsýnlar, bakalým..![]()
Referandum ve sonrasýndan olabilecekler yüzünden yüzde 20 aldým
Birþey olmayýp düþmeye devam edince 3.53 lerden bi daha aldým yüzde 60 65 oldu portföy hemen hemen..Amacý olasý bi tepkide ortalamayý düþürüp satmak idi..
Temmuz baþýnda 3.65 e çýktýðýnda da karda idim ama satmaya elim gitmedi iþte..:
Duygusuz davranamadýk..
Son düzenleme : gundwane; 20-08-2017 saat: 12:24.
3-5 gün önce Trump Kore gerginliðinde USD/JPY 108,90'lara gelmiþti..
Ehh ciddi savaþ tehdidiydi..Yen güvenli liman oldu..
Oysa Cuma günü Trump yönetiminden istifalar USD/JPY 108,60'larý gördü..
Haydi Trump ortalýðý biraz daha karýþtýr..
Saða sola sataþ..gümrük vergileri felan, elini çabuk tut..
Bir an evvel resesyona girmek lazým ki, USD/JPY 100'u görsün..
Sonrasý mý..Þamda kayýsý..![]()
Yer Ýmleri