-
-

Originally Posted by
mme
usdtry haftalıkta yukarı dönüş sinyalleri veriyor. Bu olumlu. Diğer taraftan, aylık bakıldığında ise benzer süreçlerde(2002, 2009, 2012, 2014, 2016 yılları) smoothed moving average indiktörüne hep değmiş (bugün itibariyle 3.417). Bu ise olumsuz yanı. Ne dersiniz?

)
YTD.

Originally Posted by
gundwane
smoothed in yükselip fiyatın sabit kalması olabilir mi..? Onun olası tarihi ne zaman olabilir misal ?

Originally Posted by
mme
smoothed moving average aylıkta yükseliyor zaten ama değme noktası 2-3 aylık sürede bile 3.50 nin altında kalabilir. mesela önümüzdeki ay 3.43-3.44 civarı olabilir.

Originally Posted by
mme
Var mı yorumu olan? Ama yorumlar öyle "olsun ben yine alttan aldım, biriktirmeye devam, wc kağıdı" türünden olmasın.

)

Originally Posted by
mme
Leh ve aleyhte diye bir durum yok. Yoo, yorumlarınız son derece dikkate değer. Sizin yorumlarınız ve değerlendirmeleriniz ile bir sorunum da yok. Belirttiğim ortalamanın durumu kapsamında önümüzdeki süreç açısından sormuştum.
Sayın Mme,
Sayın Gundwane'in temas ettiği noktayı, "smoothed in yükselip fiyatın sabit kalması olabilir mi..? Onun olası tarihi ne zaman olabilir misal ?", önemli görüyorum.
USDTRY kuru mevcut 3,52-3,53 seviyelerinde sabit kaldığı takdirde aylık smoothed moving average yaklaşık olarak hangi tarihlerde 3,52-3,53 seviyelerine gelir? Zira kurun yukarı hareketi için yeterli bir zaman aralığı, bekleme süresi olabilir.
-

Originally Posted by
elma
Sayın Mme,
Sayın Gundwane'in temas ettiği noktayı, "smoothed in yükselip fiyatın sabit kalması olabilir mi..? Onun olası tarihi ne zaman olabilir misal ?", önemli görüyorum.
USDTRY kuru mevcut 3,52-3,53 seviyelerinde sabit kaldığı takdirde aylık smoothed moving average yaklaşık olarak hangi tarihlerde 3,52-3,53 seviyelerine gelir? Zira kurun yukarı hareketi için yeterli bir zaman aralığı, bekleme süresi olabilir.
Tam bir tarih ve seviye vermek mümkün olmamakla birlikte, eylülde 3.43-3.44, yılsonuna doğru da 3.50 civarı olabilir.
YTD
-
Ben doları normalde hic sevmem. Agirlikli olarak ALTIN yatirimi tutarim.
Fakat şu var. Buralardan %4 günlük dolar faizi ile USD almak, TRY ile %13.5 faiz almaktan bence daha risksiz. Doları sevdiğimden değil.
ABD de enflasyon kaç? Bunun 2 katı faizi alabiliyorsun.
Türkiye'de enflasyon kaç? Bunun 1.25 katı faizi alabiliyorsun.
O yüzden 3.52 - 3.30 arasından USD alıp %4 günlük faize veren TL mevduata göre önümüzdeki 1 yıl daha fazla kar edecektir. Doları sevdiğimden değil bu yorumum.
Teknik olarak DXY zaten tepki verecek.

Originally Posted by
dreamworld
Sizde cok emin konusuyorsunuz? Siz de long acın o zaman. Su an zarardasınız ve maliyetiniz her gecen gun artıyor. maliyetiniz zannetiğiniz gibi 3,50 kusur degil artık 3,6 kusurlere geldi yada geliyor.
-

Originally Posted by
sadecegrafik
.
.
Türkiye'de enflasyon kaç? Bunun 1.25 katı faizi alabiliyorsun.
.
ayrıca ilan edilen ; işsizlik, enflasyon gibi verilere inanıyor olmak gerekiyor ki
mesela ben hiççç inanmıyorum.
-
Dolar Endeksi aylık grafiği:

Eylül ayında FED değişiklik mesajı vermez ise endeks 80'lere inecek görünüyor.
-

Originally Posted by
elma
Dolar Endeksi aylık grafiği:
Eylül ayında FED değişiklik mesajı vermez ise endeks 80'lere inecek görünüyor.
bilanço küçültme garanti. Eylül ayı sıcak geçecek.
-
Kısa vade için
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri