Originally Posted by
feray007
sayýn forumdaþlar, hep abd ve diðer ülkeler de enflasyon yaratmak gerektiði eðer bu olmazsa deflasyonist bir sürece girileceði konuþuluyor. Bu durumda geliþmekte olan ekonomiler de müthiþ bir devalüasyon ve sonrasýnda çöküþ seneryolarý var. Peki bir seneryo da benden . Eðer müthiþ bir icat yapýlýr ve bu icat sayesinde üretim maliyetleri dip yapar ,özellikle geliþmiþ ekonomilerde gelirler müthiþ þekilde artarsa ülkelerin GSYH iki kat artarsa bu durumda da bu QE'ler enflasyonlar deflasyonlar konuþulmaya devam eder mi sizce. yoksa ekonomiler farklý bir mecraya doðru mu evrilirler ? Bu konuda ne düþünürsünüz.
NOT: YAPAY ZEKA (YZ)bu iþe yarayacak gibi düþünüyorum ben.
yeni bir buluþun piyasalara engaje olmasý en az 10-15 yýl süzer...yani o senaryo tutmaz. MB ler borç bataðýndaki bankalarýn borçlarýný silmesi daha olaðan gibi duruyor. Fakat o zamanda kendi bilançolarý sarsýlacak ve vatandaþlarýna ek mali yük getirecektir.Bu durum iktidarlarý dahi deðiþtirebilir.
Fakat burda son zamanlarda yapýlan ciddi bir hata var. Oda türkiye ile dünya ekonomisi arasýndaki korelasyonun çok yüksek olduðu kavramý.Evet korelasyon var.Ama dünya çok iyiye bile gitse bizim bu ekonomi politikalarý ile iyiye gitmemiz zor.Çünkü en önemli kavramý dýþladýk.GÜVEN kavramýný.Piyasayý asýl þekillendiren güvendir.Ekonomide güven yoksa ne yaparsanýz yapýn ne faizleri indirebilirsiniz nede yeterince büyümeyi saðlayabilirsiniz.hatta büyüseniz bile kimse size güvenmez.Çünkü istatistiki bilgilerin güvenirliði hep sorgulanýr.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri