Haber düþtü görebilen varmý
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Haber düþtü görebilen varmý
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Özet Bilgi
31/08/2020 tarih ve 2020/28 nolu olarak alýnan kararýnýn 2. ve 5. Maddelerinde "Hamiline Yazýlý" olarak yer alan "B grubu paylarýn nevi bilgisinin "Nama Yazýlý" olarak revizesi
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ?
Hayýr
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ?
Evet
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ?
Hayýr
Düzeltme Nedeni
Esas Sözleþmemizin 6. maddesi uyarýnca A ve B Grubu paylarýn Nama yazýlý olmasý gerekirken B Grubu paylarýn Bildirimde Hamiline yazýlmasýnýn düzeltilmesi.
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
31.08.2020
Kayýtlý Sermaye Tavaný (TL)
100.000.000
Mevcut Sermaye (TL)
64.500.000
Ulaþýlacak Sermaye (TL)
80.625.000
Bedelli Sermaye Artýrýmý (Rüçhan hakký kullandýrýlarak)
Pay Grup Bilgileri
Mevcut Sermaye (TL)
Rüçhan Hakký Kullaným Tutarý (TL)
Rüçhan Hakký Kullaným Oraný (%)
Rüçhan Hakký Kullandýrma Fiyatý (TL)
Verilecek Menkul Grubu
Verilecek Menkul Kýymet
Nevi
Rüçhan ISIN Kodu
Kullanýlmayan Rüçhan Hakký Tutarý (TL)
Ýptal Edilen Pay Tutarý (TL)
A Grubu, Ýþlem Görmüyor, TREBANT00018
3.000.000
750.000,000
25,00000
1,50
A Grubu
A Grubu, Ýþlem Görmüyor, TREBANT00018
Nâma
B Grubu, BNTAS, TREBANT00026
61.500.000
15.375.000,000
25,00000
1,50
B Grubu
B Grubu, BNTAS, TREBANT00026
Nâma
Mevcut Sermaye (TL)
Rüçhan Hakký Kullaným Tutarý (TL)
Rüçhan Hakký Kullaným Oraný (%)
Kullanýlmayan Rüçhan Hakký Tutarý (TL)
Ýptal Edilen Pay Tutarý (TL)
TOPLAM
64.500.000
16.125.000,000
25,00000
Satýlamayan Paylarýn Taahhüdüne Ýliþkin Açýklama
Yoktur
Para Birimi
TRY
Bildirilmesi Gereken Diðer Hususlar
SPK Baþvuru Tarihi
23.09.2020
Ek Açýklamalar
Yönetim Kurulumuzun 14/10/2020 tarih ve 2020/30 nolu kararý ile; Yönetim Kurulumuzun 31/08/2020 tarih ve 2020/28 nolu olarak alýnan kararýnýn 2. ve 5. Maddelerinde "Hamiline Yazýlý" olarak yer alan "B grubu paylarýn nevi bilgisinin esas sözleþmemiz doðrultusunda "Nama Yazýlý" olarak revize edilmesine ve diðer maddelerin olduðu gibi kabulüne karar verilmiþtir.
1. Þirket esas sözleþmesinin "Sermaye Ve Paylar" baþlýklý 6. ve "Sermayenin Artýrýlmasý" baþlýklý 6'nci maddelerinin vermiþ olduðu yetkiye dayanarak, 100.000.000,00 TL (Yüz milyon Türk Lirasý) kayýtlý sermaye tavaný içerisinde, 64.500.000,00 TL (Altmýþ dört Milyon Beþyüz Bin Türk Lirasý) olan çýkarýlmýþ sermayesinin tamamý nakden karþýlanmak suretiyle 16.125.000,00 TL (Onaltý Milyon Yüz Yirmibeþ bin Türk Lirasý) nakit (bedelli) olarak % 25 oranýnda artýrýlarak 80.625.000,00 TL (Seksen Milyon Altýyüz Yirmi Beþ Bin Türk Lirasý) ye çýkarýlmasýna,
2. Artýrýlan 16.125.000.-TL sermayeyi temsil eden, beheri 1,00 TL nominal deðerli, 750.000 adet A grubu nama yazýlý imtiyazlý, 15.375.000 adet B Grubu nama yazýlý payýn nama yazýlý olarak kayden ihracýna, ortaklarýn yeni pay alma haklarýnda herhangi bir kýsýtlama yapýlmamasýna,
3. Þirket esas sözleþmesinin 6. maddesinin Yönetim Kurulu'na verdiði yetki uyarýnca, mevcut ortaklarýn yeni pay alma haklarýnýn 1 Türk Lirasý nominal deðerli her bir pay için 1,5 Türk Lirasý fiyattan (1 Türk Lirasý nominal deðerli pay için 1,5 Türk Lirasý deðer üzerinden) kullandýrýlmasýna,
4. Yeni pay alma hakký kullaným süresinin 15 (On beþ) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlamasý halinde, yeni pay alma hakkýnýn kullaným süresinin, izleyen iþ günü akþamý sona ermesine,
5. Ýþ bu sermaye artýrýmýnda (A) grubu imtiyazlý pay sahiplerine (A) grubu imtiyazlý nama yazýlý pay, (B) grubu pay sahiplerine (B) grubu nama yazýlý pay verilmesine,
6. Yeni pay alma haklarýnýn kullandýrýlmasýndan sonra kalan paylarýn tasarruf sahiplerine satýþ duyurusunda ilan edilecek tarihlerde;2 iþ günü süreyle 1 TL Nominal deðerli pay için 1,5 TL deðerden düþük olmamak üzere Borsa Ýstanbul A.Þ. Birincil Piyasasý'nda oluþacak fiyattan satýþa sunulmasýna,
7. Borsa Ýstanbul A.Þ.'de Birincil Piyasada süresi içinde satýlmayan paylarýn mevcudiyeti halinde, VII-128.1 sayýlý Pay Tebliði'nin 25. maddesi çerçevesinde satýlamayan paylarýn 6 iþ günü içinde iptal edilmesi için Sermaye Piyasasý Kanunu ve ilgili tebliðlere uygun olarak gerekli iþlemlerin yapýlmasýna,
8. Sermaye artýrýmý nedeniyle çýkarýlacak paylarýn þirket ortaklarýna SPK ve MKK'nýn kaydileþtirme ile ilgili düzenlemeleri çerçevesinde kaydi pay olarak daðýtýlmasýna ve yeni pay alma haklarýnýn kaydileþtirme sistemi esaslarý çerçevesinde kullandýrýlmasýna,
9. Yönetim Kurulu'nun iþbu kararýyla karara baðlanan bedelli sermaye artýrýmýndan elde edilecek fonlarýn kullanýmýna iliþkin olarak Sermaye Piyasasý Kurulu'nun Pay Tebliðinin (VII-128.1) 33. maddesi gereðince hazýrlanmýþ olan iþbu karar eki "Sermaye Artýrýmýndan Elde Edilecek Fonun Kullanýmýna Ýliþkin Rapor"un onaylanmasýna,
10. Sermaye Piyasasý Kanunu'nun 18/7 ve II-18.1 sayýlý Kayýtlý Sermaye Sistemi Tebliði'nin 12/2 maddeleri uyarýnca sermaye artýrým iþlemlerinin tamamlandýðýna dair alýnacak Yönetim Kurulu kararý ve gerçekleþtirilen satýþ tutarýna iliþkin belgeler ile birlikte esas sözleþmenin sermayeye iliþkin maddesinin yeni þekli hakkýnda uygun görüþ almak amacýyla Sermaye Piyasasý Kurul'una ("SPK" veya "Kurul") baþvuruda bulunulmasý, Kurulun uygun görüþünü izleyen 10 gün içinde sermaye artýrýmýnýn tescili için Bandýrma Ticaret Sicil Müdürlüðü'ne baþvurulmasý dâhil SPK, Borsa Ýstanbul A.Þ., Merkezi Kayýt Kuruluþu A.Þ., Takasbank A.Þ. ve diðer tüm kamu ve özel kurum ve kuruluþlar nezdinde yapýlacak tüm iþ ve iþlemlerin gerçekleþtirilmesi ve sermaye artýrýmýna iliþkin olarak aracýlýk hizmeti satýn alýnacak aracý kurumun belirlenmesi, hususlarýnda Yönetim Kurulu Baþkaný Sayýn Adnan ERDAN'ýn yetkili kýlýnmasýna, Katýlanlarýn oybirliði ile karar verilmiþtir…"
Yukarýdaki açýklamalarýmýzýn, Sermaye Piyasasý Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliðinde yer alan esaslara uygun olduðunu, bu konuda/konularda tarafýmýza ulaþan bilgileri tam olarak yansýttýðýný, bilgilerin defter, kayýt ve belgelerimize uygun olduðunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doðru olarak elde etmek için gerekli tüm çabalarý gösterdiðimizi ve yapýlan bu açýklamalardan sorumlu olduðumuzu beyan ederiz.
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir
SM-A107F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sermaye artýrýmýna ait y. Kurulu kararýný bile doðru alamayan bir yönetim ve muhasebe departmaný. Karar doðru olmadýðý için SPK þunlarý þunlarý düzeltin demiþ.Bunlar da kararý düzeltmiþler. Beceriksizlik diz boyu...
Buradan sermaye artýrýmý için zýmni bir iznin varlýðýndan sözedebiliriz. Zira þekil þartýný tamamlayýn gelin demiþler. Bu günkü hareketin bununla alakasý var mý? bilemiyoruz...
Þirket geçmiþte tarihinde iki defa büyük yükseliþ gerçekleþtirmiþ. Bu bedelli gazýyla üçüncüsü þimdi gerçkeleþecekse hedefi teknik olarak üst kanal bandý 7,85 görünüyor... bu ayný zamanda tamamladýðý fincan kulp formasyonunun hedefine de birebir denk geliyor... yani bedelli ve rüçhan gazýyla bir tavan serisi BAÞLAR ÝSE hedefi burasý olabilir.
Ne abuk sabuk þirketler gitti bu kar eden büyüyen bir firma neden gitmesin. Yok tenekeci diye alay edenler var ... tenekeciyse ne olmuþ alýyor satýyor para kazýyor , parayý tenekeden kazanýyorsa sorun nedir... bu þirketi ürününü beðenmeyenler petrol iþi yapan tüpraþ var gidip onu alsýnlar, petrol tenekeden daha iyi... orada parayý gömsünler aðlayýp dursunlar, Türpraþ son beklenti açýklamasýndan sonra aracý kurular hedef deðerleri 70 lere çekmeye baþladý.... tenekeciyi beðenmeyenler satsýn bunu tüpraþ alsýn onlarý tutanmý var...
hareket yapar yapmaz onu bilemeyiz ama þunu biliyoruz bu tahtada spk tarafýndan da tescil edildiði þekilde bir spek var. Bu adamlar da boþuna buralarda dolanmýyorlar herhalde diye düþünüyorum...
tenekeci denmesi ürünün küçümsenmesi anlamýnda deðil, hareketlerinin beðenilmemesi anlamýndadýr.. yoksa kürdan da üretip satsa amenna, baþýmýzýn üstünde yeri vardýr..
tutan yok, keyfim istediði için buradayým.. bugün olurum yarýn olmam, yarýn olurum bugün olmam..
bol kazançlarýnýz olsun..
Sadece teknik olarak bakýyorum olaylara içeriðe çok girmek istemiyorum þirketi çok detaylý tanýmýyorum. Sadece düzenli olarak kar ettiðini görebiliyorum. Yani iþinde gücünde bir þirket olarak düþünüyorum. Yatýrým yapýp büyüdüðünü de görebiliyorum. Onun haricinde teknik olarak inceliyorum
Teknik olarak baktýðýmda burada yukarý kýrýlan bir kama fromasyonu görüyorum ve bunun da formasyon hedef seviyesini 7,50 civarý görüyorum ben
Olaya biraz zoom yaparsak burada sanki kýrmýþ fakat onay almak için eski direnç yeni destek seviyesi olan 4,92 ye geri çekilmiþ havasý var. Altýna SARKMAZ ÝSE teknik olarak onay almýþ demek olur ve yukarý hareketine hedefi boyunca devam edebilir
![]()
Yer Ýmleri