Perþembenin geliþi, Çarþambadan bellidir...
4 gün önce yazmýþtýk ne yaþayacaðýmýzý...
''Býldýr yediði hurmalar, bu yýl g.tünü týrmalar.''
Endeks elbet düzeltmesini yapacak,
Ama bizim lanet kendini hiç koruma altýna almadý ki.
Endeks yükselirken düþtü...Endeks düþerken yine düþüyor.
Dünkü %6 düþüþe mal sahibi öyle olmaz böyle olur deyip tahtayý tavan yapmasýný bekledim.
Ama hep dedim, bu adama güvenim sýfýr, Onda öyle bir mabat yok.
Þimdi tekrar diðer tahtalarýn s.... keyfi yerine gelecek, Endeks toparlayacak diye bekle dur.
Manken amk laneti, konu mankeni...
Bu tahtada bunca beklenti varken, BÝST'TÝN rüzgarýndan zerre kadar faydalanamadý.
Zamanýnda bizim abilerimiz bize hep þunu derdi...
''Kötü havada iyi tahta olmaz''...''Yükselemeyen borsa veya hisse düþmeye mahkumdur''
YTD...![]()
Mal sahibi Mülk sahibi
Nerede bunun ilk sahibi
Güneþe yüzünü dönmüþ
Son ürüne kadar tüm süreçleri kendisi yapacak
Yurt dýþý baðlantýlar hazýr vs vs.
Akýllý olmak þirketin barýndýrdýðý potansiyeli keþfetmek lazým
Yazýn bir tarafa
3 bilemediniz 5 ay içinde bu þirketi millet çift hanelerde almak için sýraya girecek.
Ben artýk ekran kapatýyorum
Herkese önce saðlýk sonra bolca para diliyorum.
Þahsi görüþlerimdir inceleyip araþtýrýp öyle karar verin.
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Arkadaþlar bu fabrikanýn çalýþma düzenini bilen varmý.ornegin kaç vardiya çalýþýyor?
F/K hesabý ile kasadaki naktin ve borçlarýn ilgisi yoktur. F/K Piyasa Deðerinin Yýllýklandýrýlmýþ (yani son 4 çeyreklik) Net Kâra Bölünmesidir. Kavram kargaþasýna girmiþsiniz. Kasada nakdin bol olmasý baþka bir þey. Onun avantajlarýnýn olmasý baþka bir þey, ama F/K ve hesaplamasý ile bir baðlantýsý sözkonusu deðil. Nakdi bol olduðu için düþük borçlulukla gitmesi saðlanabilir, bu da faiz giderlerini azaltýr, ya da bir yatýrým yapacaksa daha az borçlanarak yapar. Bunun net kâra dolaylý etkisi elbette vardýr, ama nakdi bol diye aslýnda 4 yerine 3'lü F/K durumu var þeklinde yorum yapmak kavramlarý kendi tanýmlarýndan çýkarmak olur. Þirketin kârlýlýðýna dolaylý etki yapacak bir yýðýn baþka faktör de bulunabilir, ama bunlar doðrudan F/K ile ilintilendirilip aslýnda gizli F/K þudur gibi sonuç çýkarmak olayý baðlamýndan koparmak olur.
Saygýlar.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Ben de hesabý böyle yaparým.
Hisse baþýna 2 lira borcu olup 4 fk iþlem gören kaðýt ile hisse baþýna 2 lira nakiti olup 4 fk iþlem gören sirket çok çok farklýdýr bana göre.
Bantas temel olarak borsadaki en ucuz birkaç kaðýttan birisi.
Borcu yok.
Her çeyrek ama az ama çok karý var.
Hammadde fiyatlarý düþüyor.
Müþterilerinin ise iþleri her zamankinden çok daha iyi.
Resmen kusursuz bir ortam var ama kaðýt rezil ötesi rezil performansa devam ediyor.
Elime para geldikçe bantas alýyorum.
Elimden gelen bu.
Simdi soru su.
%40 faizle 50.000 TL. tuketici kredisi cekip, 12.500 lot BNTAS alirmiydiniz ?
Yer Ýmleri