Hocam þimdi ticaret en zor olay
Kayserili kafasý çalýþan çocuðu okul yerine tezgaha kormus
Bu tarz bir disiplin getirtilemezmi?
Hocam þimdi ticaret en zor olay
Kayserili kafasý çalýþan çocuðu okul yerine tezgaha kormus
Bu tarz bir disiplin getirtilemezmi?
Maalesef devlet okullarinin hali pek iyi degil dediginiz gibi. Ilkokulda sinif hocamiz ameliyat oldugu icin donemlik rapor alirdi ve dersler bos gecerdi. Bir baska hocamiz da eve telefon edip suzenli bilgi verirdi. Liyakat onemli.
Diger bir onemli husus da ailenin bilincli olmasi. Iyi bir yasam icin guzel bir universite kazanmanin sart oldugu konusunda hemfikirizdir. Bunu yapmanin yolu ya Turkiye'de iyi bir universite kazanmaktan, ya da universiteyi yurtdisinda okumaktan geciyor. Aile iyi yonlendirirse, cocuk o yolda ilerleyebiliyor. Aksi takdirde cok zor.
Bircok ailenin dustugu hata ise salt parayla basarinin gelecegine inanmasi. En iyi okula/dersaneye gondermek sorunu cozmuyor. Ogrencinin duzenli takibi de sart. Basari icin paydaslarin kollektif sekilde sorumluluklarini yerine getirmesi gerekiyor.
Sn. Moruk,
Bence ezberleri bozmamiz gerek. Maksat cok para kazanmaksa, islek bir yerde iyi bir dukkan acmak bu hedefe hizmet edebilir. Ama bazen herseyi parayla satin alamazsiniz. Ticaret belki eskiden cok kazandiriyordu ama simdi rekabetin fazlalastigi, tuketim aliskanliklarinin daha bilincli yapildigi bir ortamda, o da zorlasti. Abim ticaretle ugrasiyor. Her konustugumda vergilerden, musterilerin cok ugrastirmasindan, toptancilari ile yasadigi sorunlardan bahsedince kendisi adina uzuluyorum. Belki evi, arabasi, dukkani, mali -mulku cok ama haftada 6.5 gun calisip, senede 5 gun anca izin yapabiliyor.
Parayla baþarý gelmez hemfikiriz. Konu eðitim olduðu için o açýdan yazdým.
Iyi eðitim bugünkü þartlara parayla oluyor. Iyi okul kazanmaktan bahsetmiyorum. En azýndan benim için.
Çocuðunuz araþtýran, sorgulayan, düþünen vs niteliklerde bir eðitim alsýn istiyorsanýz paranýzýn olmasý þart.
Yaþadýðým bir olay yazayým. Bilinen baþarýlý bir okuldan veli baþka bir butik okula almak istiyor ancak olmuyor. 4 yada 5nci sýnýf olmasý lazým.
Arkadaþa çocuk ''bizim gördüðümüz þeylerden farklý sorular sordular'' anlamda konuþmuþ.
Eðitim baþka bir þey, bizdeki sistem baþka.
Ýyi eðitim verirsin çocuk hayatýnda baþarýlý olamaz, hiç eðitim almamýþ çok baþarýlý olur.
Ancak bir gerçek var, iyi eðitim alanlarýn baþarý oraný her zaman fazladýr.
Bizim çocuklarýmýz bundan mahrum kalýyorlar.
sn.thermofluid , böyle bir baþlýk açmanýza çok sevindim. Teþekkür ederim. Orta ve alt gelir grubundan insanlarýn bilgiye ulaþmasý çok zor. Ýnternet üzerinden ulaþabilmek de bir eðitim gerektiriyor. Çok zeki olup, baþarýlara boðulan çocuklarý aileleri yerine bazý artniyetli kiþi ve kurumlar yanlýþ yönlendirebiliyor. Bu konuda çok doluyum.zamanla yazarýz.
Malum LYS sonuçlarý açýklandý. Her yerde sohbet konusu '' Hangi meslek '' seçilmeli. Dün sitenin artezyen motoru yanmýþ, tamirciler onarým yapýyordu. Ýki genç çok daðýnýk ( anhtarlarýn herbiri bir yerde, söktüðünü geri bulamayan ) çalýþýyorken, '' Gençler kolay gelsin, eðitim durumu nedir '' dedim. Biri söke MYO, diðeri end.Meslek lisesi dedi. Okumak istediklerini ama sistem maðduru ( beceriksiz olunca sistem suçlanýr ) olduklarýný söylediler.
Ýyi ki maðdursunuz , bakýn sizden tam 3 gün önce randevu alabildik. Süper para kazanýyorsunuz. Çeþmeden manisaya geniþ bir çalýþma alanýnýz var. Ýþten anlayan fazla rakibinizde yok. Uzman doktor gibisiniz. 3 saatte 1000 tl. alýyorsunuz dedim. Üstelik te gerçekten ben þahsi iþimi emanet etmeyeceðim kadar sýradan insanlar.
Bu örneði þunun için verdim. Çocuðun kapasitesi çok zorlanmamalý. Ýlkokuldan sonra belli oluyor zaten nelere eðimli olduðu.
Sayýn termik akýþkan bey
Þimdi memleketin en ihtiyaç duyduðu þey ne? Para
Haa þu var Ona sebeb olan ne Belki bizim aç gozlulugumuz
Ama o iþin filosofik boyutu
Yangýný söndürme için bolcana ticaret lisesi acmaliyiz
Ama bu kýsýr tohum domates gibi olmalý
Mezun olur olmaz calismaya baþlayacan Öyle lisans yüksek doktora fosarya topa girmeyecek
Direkman kaleye sut ve gol Top direkte patlarsada direkman çektik sutu direkte patladý derz
Selamlar hormetler
size komik bir sey soyleyim
Istanbul da okurken ailemle her yaz Kayseriye giderdik. Akrabalarin dukkanlari vardi pazarda bile yerleri vardi
Ben Anadolu Lisesinde okuyan parlak cocugum falan yazlari pazarda amelelerle esarp satiyorum dukkanda tereklere mallari diziyorum falan filan
Eylul de okula geri dondugumuzde millet Avrupada Bodrum Marmariste gezdigi yerleri anlatirdi ama ben hicbir sey demezdim
Evet pazarligi ogrendim bu bana cok sey katti ama cocukluk genclik sanki akip gitti gibi
Simdi oglum var ve Amerikadayiz. Bazen hanima diyorum yazlari Kayseriye bu cocugu goturucem soyle yapicam boyle yapicam cok kiziyor
Oysaki hayat sokakta insanlarda. Acaba guzel bir denge nasil kurulabilir? 1-2 ay pazarda mal satsin dukkanda calissin sonra Bodrum mu yapsin?
Bilmiyorum nerede denge? Birde taa amerikadan cocugu Kayserinin pazarina goturmek?
Delimiyim neyim?
Bir ricam var
Izmir ve Istanbuldaki ozel ilkokul fiyatlarini burada paylasirsaniz sevinirim
Yer Ýmleri