Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
Çocuklar henüz lisede iken , aileler tehdit eder gibi ders çalıştırmak yerine , çocukla arkadaş olmalı. O na başardığında yaşayabileceği hayat şartları ile başarısız olduğunda karşılaşacağı hayat şartlarını anlatarak - göstererek ikna etmeli. Ben Liseye yerleştiğinde ; çocuğu muayene ye götürmek bahanesiyle bir kaç değişik branş doktorla sohbet ettirdim. Sonra çevremde ki inşaatlardan proje inceleme bahanesiyle ( çocuk aslında ana konuyu bilmiyordu ) mimarlık, inş. mühendisliği konularında yanında derin sohbetler açtım. Bunun gibi hareketlerle meslekleri, zorluklarını, avantajlarını öğrenmesini , sonunda kendi seçimini özgürce yapması adına ön ayak oldum. Ders çalışma takvimini yaparken küçük dokunuşlarla onu rahatlattım. Bazen ( deneme sınavı, soru bankası çözümü ) yanında 1 - 2 saat sessizce oturdum. Böylece o ders yaparken biz de alem yapmadığımızı , arkasında olduğumuzu hissetmesini sağladım.
sayın ihtiyar paylaşımlarınızı okuyor imrenmiyorda değilim 4 yaşında oğlum var şimdiden geleceğini düşünmeye başladım .kendi geçmişime baktığımda ailemin ilgisizliğini görebiliyorum ülke ve eğitim şartları göz önüne alındığında bende elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. tabiki ekonomimin el verdiği kadar çok paralı insanlar değiliz, bazen küçük detaylar çok şeyleri değiştirebilir. bu sayfada paylaşılan tüm bilgi ve tecrübeler herkese günü geldiğinde ışık tutacaktır. o yüzden paylaşımda bulunan tüm üyelere teşekkürler