Alıntı Originally Posted by ihtiyar Yazıyı Oku
sn.memorex , belki çoğuna garip gelecek ama ; ben azınlık kısmını tenzih ederek - sistemdeki öğretmenlerle - başarı yakalanamayacağına inanıyorum. Gerekçelerim çok uzun. Özeti ; tüm ülkenin paragöz yapılması.
11. sınıfa geçen oğlunuz için çok verimli kullanılabilecek 18 ay süre var. Eğer fen lisesinde ise ; Hiç bir dershaneye yazdırmayınız. Okulda açılan kurslar da zaman kaybı. Dershane ve kurslar ; bananecilik nedeniyle çocukların sigara- uyuşturucuya başladığı yerler olmaya başladı. Ayrıca da her gidiş- geliş en az 80 dk. kayıp. Benim oğlum 9. sınıf biter bitmez ; 4 ana yayın kuruluşunun matematik , fizik, kimya, biyoloji gibi konu anlatım ve soru bankası kitaplarını aldı. Yazlıkta sabah saat 08- 09 ve 18-20 arası düzenli bunlara çalıştı. Diğer zamanlarını deniz , eğlence vb. geçirdi. 10. sınıf kitaplarını okul açılmadan 20 gün önce alarak ilk ünitelerini çalıştı. Bu sınıfı birincilikle atladı. Yine 10 dan 11 e geçtiği yaz aynı şekilde YGS ile ilgili yaklaşık 50 kitabı bitirdi. 11 den 12 ye geçtiğinde artık okuması gereken konu kalmamıştı. Tüm 12. sınıf boyunca 6 ay gibi ygs ve lys soru bankalarını zaman tutarak ve iki günde bir deneme çözerek değerlendirdi. Sınava 30 gün kala ; her gün sabah 07 de kalkarak kahvaltı , yürüyüş ve 10 da deneme sınavına oturdu. Sınavın bire bir provasını yaparak bünyesini O büyük güne hazırladı.
Sonucunda Arzuladığı dereceyi yaparak , tam burslu MIT ( ABD) de okumaya hak kazandı. Tüm çocukların bahtı güzel olsun.
Bilgilendirmeniz için tşk. 4 ana yayın kuruluşundan kastettiğiniz hangi yayınevleri öğrenebilir miyim?