Sayin Mahfi Egilmez'in guzel bir yazisi var bu konuda. "Merdiven alti Ögretim". Asagidaki baglantidan ulasabilirsiniz:

Ilgili yazi

Yazida niceliksel olarak ögrenim olanaklari gelisse de kalitenin dustugunden soz ediyor hocamiz. Sosyal medyada ögretimin bireysel olarak kurtulus recetesi olduguna iliskin yazilar daha fazla gozume carpar oldu. Bilincli aileler iyi ögrenimin sart oldugu icin sartlarini zorlayarak da olsa, cocuklarina en iyi imkanlari saglamaya calismaktalar. Talep fazla oldugu icin de boyle niceliksel bi genisleme kacinilmaz. Tabi universite sayisinin artmasini sadece bi arz-talep dengesine baglamak dogru olmaz.

Peki iyi bir kariyer icin özel okullara binlerce TL vermek sizce dogru mu? Cocuklarimizi sadece özel okullara göndermemiz basariyi garantiler mi? Iyi olanaklar ve basari arasinda dogru bir korelasyon oldugunu farkli yayinlardan bulabilirsiniz. Surada ilginc bir makale var:

Ilgili Makale

Makaleye gore cocugun ögreniminde ailenin de dogrudan konuya mudahil olmasiyla birlikte devlet okulu ve ozel okullar arasinda uzun vadede pek fark yok. Burada dikkat edilmesi gereken husus bu calismanin Ingiltere'de yapilmis olmasi ve sadece 1003 ogrenci calismanin parcasi. Arastirmanin metodolojisi, ulkemiz icin gecerli olup olmadigi sorgulanabilir. Fakat dikkat cekmek istedigim husus Sy. Ihtiyar gibi takip etmedigimiz takdirde bu isin salt parayla cozulemeyecegi. Gecen gun yegenlerimin ogrenimi hakkinda konusurken abim veli Whatsapp gruplari oldugunu ve ogretmenin odevleri velilerle de paylastigini soyledi. Ogrenciyi takip etmek acisindan inanilmaz bir kolaylik. Onceki gibi gelismeleri her donem yapilan veli toplantilarindan ogrenmenize gerek kalmadan, anlik bilgiye ulasabiliyorsunuz.

Bir diger konu da velinin cocuguyla birebir calismasi. Ilkokuldayken babam aksamlari oturur gunde 1-2 saat matematik calistirirdi. Bu da konulari diger arkadaslardan once ogrenmeme ve sinifta ozguven kazanmami sagladi. Bu durum diger derslerdeki basariyi da etkiledi ve zamanla bir aliskanlik haline geldi. Özel hoca tutsak bu kadar etkili olmazdi, cunku surekli gozetim altindaydim. Özetle iyi imkanlar saglamak kadar, birebir ilgi de cok onemli ve cevremden gordugum kadariyla bu konuyu hep atliyoruz.