Bugün kopacak evellallah
Cuma günü Anadolu sigorta dan çýkanlar da buraya gelmeye baþladilar anlaþýlan
Ýþ Bankasý grubunun etkisinde kaliyor diðer þirket
Þahsen ben hükümet olsam tüm iþ grubunu kayyum atayip bu cezadan milleti kurtarýrým
Sabancý holding sigortada birinciliði alacaktýr yerliler içinde su birkaç sene içinde
Ýzleyip gorecegiz
Ford 6 TL temettü daðýtacak
Aksigorta 1 TL daðýtacak
Ford senede bir kiþiye 1 otomobil satamaz ama ayný kiþiye aksigy her sene poliçe satar
Yani Ford 400.000 TL ortalama ile araba satarsa ayný kiþiye 10 yýl sonra tekrar araba satar
Sigorta þirketi 400.000 deðer üzerinden 1 yýl sigorta poliçesi satacak
Bu açýdan baksak bile Ford 200 TL aksigorta 10 TL
Ford ile oranlasak 200/6 :33 TL gibi. Rakam eder
Ki çok kýsa sürede buraya gelecektir aksigorta
Ytd
Biz yine de Ford’a dua edelim, reel sektör üretmez ise sigorta sektörü büyümez, enflasyona karþý bile kendini koruyamaz.
Sn honky güzel deðiþik bir mantýk. Ama ufak bir hata var. Biz net dönem karýnýn%70 ni daðýtýyoruz ford %52 sini. Buradan oranlarsak akgrt ederi 25 tl çýkar sizin mantýðýnýza göre. Güzel bir mantýk çünkü 25 tl bu kaðýt için aslýnda pahalý deðil ama iþte hep ucuz hep ucuz. Oysa harika bir kaðýt.
Akgrt nin fiyatý ile deðil maaþ aldýðým kurum gibi görüyorum artýk. O yüzden çok stratejik bir þirket.
Neden stratejik farký ne peki? Kesinlikle defansif bir þirket. Gýda gibi biþey. Hayat pahalý eldeki varlýklar korunmalý, sgortalatýlmalý.
Adamlar çok iyi yönetiyor þirketi. Marka bilinirliði, memnuniyet 10 numara, en azýndan çevremde gördüðüm.
Biriken fonlarý %30 büyüdü. Faizler hep yüksek deðildi, iyi prim topladýlar ve deðerlendiriyorlar geçmiþ fonlarý ile beraber. 10 milyar olduðu zaman fonlarý, net karý ne kar getirecek merak ediyorum.
Dünyadaki en büyük 10 þirketin ne kadar fona sahip olduklarýný bir araþtýrýrsanýz akgrt nin potansiyeli ortaya çýkar. Devlet türkiye sigortayý bir dev yapmak için çýkardý. Biz onu geçemeyiz ama onlardan daha fazla büyüyeceðiz. Türkiyede sigortalatma oraný reel olarak %9 büyümesi de öngörülüyor iþyatýrýmýn raporuna göre. Bu ciddi bir orandýr. Fonlar, primlerle her 4 max 5 senede %100 net kar büyümesi bekliyorum. Bu süreçte aldýðýmýz temettülerde sýfýrlamaya götürür.
Dün alým fýrsatý verdi teþekkür demiþtim 9 tl ve 10 arasý benimsin diye
Yer Ýmleri