Giderse gitsin artýk 7 lerde yeterince mallandikANE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Giderse gitsin artýk 7 lerde yeterince mallandikANE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En Güçlü Ýki silah "Sabýr" ve "Zaman" dýr. Yazdýklarým beni baðlar; Kesinlikle yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmasýn.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Bu degisiklik týbbi kötü uygulama mali sorumluluk kismini da kapsiyor mu? Resmi gazetedeki duyuruyu okudum, ama acikcasi pek anlayamadim. Tibbi kotu uygulama ile ilgili birsey yazmiyor ama genelmolarak mesleki hatalar gibi birseyler var.
Bir de bu degisiklik ne kadar karsiligin serbest kalmasina yardimci olacak bilgisi olan var mi? Gecem seneki kar rakamlarini yakalamasi icin en az 125 milyon serbest kalmali diye hesapliyorum, sirket raporlarindan boyle bir bilgiye ulasamadim.
Kar'ýný sürekli artýran ( istisnalar hariç) elde ettiði kar'ý düzenli olarak ortaklarýyla paylaþan ve karýnýn büyük bölümünü daðýtan, her sene en az %10 temettü veren bir þirketin 7 lerde kalmasý zaten mümkün deðildi. Ayný temettü oranýný dagýtan bir çok þirket þuan deðerinin 4 5 katý iþlem görmekteler. Hele þuan ki kur karþýsýnda hisse fiyatý nerdeyse çöp konumunda. Bu þirket temettü severler tarafýndan elbet takip ediliyor ve fýrsat buldukça alýnýyor.. mýzrak çuvala sýðmadýðýnda da gerçek hareketleri ve deðerini o zaman göreceðiz. O günü bekleyen tüm ortaklara selam olsun
En Güçlü Ýki silah "Sabýr" ve "Zaman" dýr. Yazdýklarým beni baðlar; Kesinlikle yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmasýn.
sayýn ortaklar yeni kur þirketi nasýl etkiler.
Dogrudan pozitif veya negatif etkiler demek zor. Biraz karisik kisaca.
1. Yedek parca vs. fiyatlari dolara endeksli oldugundan, hasar odemeleri artacaktir. Burasi negatif.
2. Sirketin yatirimlarinin bir kismi dovize endeksli (eurobond). Gerci burdan 2.ceyrekte zarar yazmayi basardilar, deger azalmasi nedeniyle. Faizlerin dusuk oldugu zamanda eurobond topladiklari icin pek akillica bir hareket olmadi. Ama Aralik ayinda muhtemelen hem eurobond degerlemesinden hem de dovis artisi etkisinden pozitif etji gelecektir.
3. Orta vadede sirket primleri doviz ve enflasyona gore arttirdigi icin notr.
Ünlü 11,5 hedef fiyatla al vermiþti kuru gerekçe göstererek model portfoyden çýkarmýþlar. Moralim iyice bozulmuþ durumda.
Yer Ýmleri