Bugün þirketten cevap maili geldi forumdaþlar sermaye arttýrýmý bedelli olacak haberiniz olsun.
Bugün þirketten cevap maili geldi forumdaþlar sermaye arttýrýmý bedelli olacak haberiniz olsun.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Eurobond bozmalarý þiketin zararý kabüllenmesi anlamýna gelir. Yükselen CDS'ler yüzünden EUROBOND özelinde çok ciddi zarar yazmýþ gibi gözükecek. Yanlýþým varsa düzeltin lütfen ancak EUROBOND lar bugünün satýþ fiyatýndan bilançoda deðerlendiriliyor. Halbuki EUROBOND bozmadýðýnýz sürece döviz enflasyonu ve devletin temerrüte düþmesi haricinde gerçekte zarar etmek mümkün deðil.
1000$ nominal deðerli %10 faizli eurobond alsam belki fiyatý 800$ a düþtü. Satarsam 200$ zarardayým. Vadeyi beklersem 1000$ aslýnda kaamda ancak bilançomda 800$ olarak gözüküyor. %10 da faiz almaya devavm ediyorum. Vade sonunda 1000$ cebime girecek.
Ekran görüntüsü 2022-06-28 190602.png
birkaç gündür son olaylara kafa yordum.
sermaye tavanýnýn artýrýlmasý bedelli veya bedelsiz habercisi olabilir. onun dýþýnda beþ yýlda bir güncelleme zorunluluðu var diye biliyorum.
yani illa bedelli olacak diye bir þey yok. þirket zor günlerden geçiyor. onu da görmek lazým.
emeklilik fonlarý 28 nisanda 45 milyon lot taþýyormuþ. 28 haziran itibariyle 15 milyon lot taþýyorlar. diðer kurumlarda çok ciddi bir deðiþim yok. ak yatýrým satýþ yapmamýþ.
bugün tursg güzel hareket yaptý, kap açýklamasýnda geri alým bildirdi. çok bir para deðil ama yine de önemli. orda ziraat yatýrýmýn yani varlýk fonunun muazzam (700 milyon lot) malý var ve hiç satýþ yapmýyor.
ordaki beklenti daha belirleyici olabilir.
iyi akþamlar.
audentes Fortuna iuvat
Þirket sermaye tavanýný 3 milyara cýkaracak bunda Bi sýkýntý yok ama sermayeyi de 600 milyondan 1 milyar 600 milyona cýkarýcam demiþ iþte sýkýntý burada.. 1 milyar bedelsiz yapacak gücü yok bildiðim kadarý ile, geriye bedelli kalýyor... Benim gibi fazla lotu olan yatýrýmcýlar için zor Bi donem bekliyor... Bakalým hayýrlýsý
Tabii ki:
Esra Haným merhaba,
Bedelli sermaye artýþý planlanmakta olup, YK kararýnda da ifade edildiði üzere sermaye artýrýmýna iliþkin hüküm ve koþullar yeni bir kararla belirlenecek olup bu karar ile eþanlý olarak gerekli açýklamalar yapýlacaktýr. Geliþmeleri KAP’tan takip edebilirsiniz.
Saygýlarýmýzla,
Aksigorta Yatýrýmcý Ýliþkileri Ekibi
Aksigorta Investor Relations Team
Poligon Cad, Buyaka 2 Sitesi, No:8 Kule:1,
Ümraniye 34771 Ýstanbul/Türkiye
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Uzunda belki ama kisada bizim gibi yakalananlar çaresiz satýþ yapmak zorunda kalýyor. Önce bedelsiz verip lot sayýnýzý çoðaltýyorlar. Sonra zarar aciklayip yaþanan deðer kaybýyla birlikte hisseye hapsediyorlar. Ne cikabiliyorsunuz, ne de kalmak istiyorsunuz. Böyle bir Araf. Sonra biste yatýrýmcý gelmiyor. Gelmez tabi. Niye gelsin yýllardýr temettü veren þirket yapýyor bunlarý.
Mi Note 3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri