Originally Posted by
pit
Piyasa bist i acýmasýzca fiyatlýyor maalesef.holdingler 3-4 fk larda fiyatlanýyor,bankalarý hiç demiyorum bile.
Herþeye raðmen daha önce dediðim gibi akgrt yi bende iskontolu buluyorum. Yýlsonu bilançoya doðru daha netleþir. Ancak umarým temettü kýsýtlamasý 2021 de devam etmez...
temetü kýsýtlamasý bitiyor dostum..öyle bir açýklamayý hatýrlýyorum..dediðin hisselerin çýkmamasýnýn bir nedeni de o hisselerin çok derinlikli olmasýdýr...ayrýca o hisselerin bir çoðu bist 30 hissesi..bu hisselerde açýða satýþ vardý bu yüzden de baskýlar had safhada idi...bu baský olduðu için yýlbaþýndan beridir borsaya giren 2 milyona yakýn yatýrýmcý o hisselere bulaþmadýlar...çünkü bu yatýrýmcý gurubu risk alýp çok kazanmak istiyordu..
1 ekimden sonra bist-30 dýþýndaki hisselere gelecek açýða satýþ uygulamasý , temelsiz çýkan o hisselere satýþ getirecektir...iþte 2 milyon yatýrýmcý o hisselerde darbe almaya baþladýðýnda ister istemez güvenli liman arayýþýna gireceklerdir..güvenli limanlar da temeli saðlam olan ve hala ederinin altýnda olan hisseler olacaktýr....iþte bahsetiðin hisseler bu süreçte canlanacaklardýr..
2 milyon yeni yatýrýmcý ise 1-2 yýl içinde alacaklarý darbeler ile sayýlarý çok azalacak...tahminen 1 milyona düþerler..zaten bist yönetimi biraz da bu yatýrýmcýlarý terbiye etmek amacý ile açýða satýþ kuralýný getirdi...yoksa deðeri çok uçuk rakamlara giden hisseler çoðalacaktý..bist yönetimi bu kadar itibar kaybýný göze alamadý..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri