Originally Posted by
keko
geçen yýl son çeyrekte en yüksek karý yapmýþ...son üç yýlda ise karýnýn %54-58 lik bir kýsmý ikinci yarýyýlda gerçekleþmiþ...o yüzden de 2020 yýlý için hesapladýðým 586 milyonluk kar makuldur ve bu güne kadar bu þekilde hesapladýðým kar tahminleri de çok az yanýldý...ben yanýlma payý olarak en fazla artý veya eksi 25 milyon diyorum...
kalan iki çeyrekten 300 milyon kar çýkarýrsa zaten tahminlerimiz gerçekleþecektir...bu aralar aksigorta fk 5 ten fiyatlanýyor,tursg ise fk 6 lardan ,ray sigorta ise fk sý uçmuþ...öyle bir kar gelirse þu anki 5 fk dan bile hesaplanýrsa 586*5=2,930 milyar piyasa deðeri ( ki zaten þirketin devlet tahvillerinde 2,5 milyar tl sinin olduðunu söylenmiþ geçmiþ topik sayfalarýnda ) ortaya çýkar ve bunu da ödenmiþ sermayeye böldüðümüzde /306 =9,57 tl lik fiyat ortaya çýkýyor...
fk 7 aslýnda makul bir seviyedir ki o miktarda da hissenin fiyatý 13 civarý çýkýyor...tursg gibi fk 6 dan hesaplanýrsa o vakit de 11,5 tl lik borsa fiyatý ortaya çýkýyor...
önümüzdeki aylarda dövizde çýkýþlar bekleniyor...endekste ise düþüþler..böyle bir ortamda sigortalar düzeltmelerini bitirmiþ ve yeni yeni atak yapmaya baþladýðý bir ortamda kendini buluverir...özelikle aksigorta teknik olarak çok sýkýþmýþ..bu tür sýkýþmalar ardýndan büyük patlamalar oluþtururlar...benim tahminim artýk eylül ayýnýn sonundan itibaren üçüncü çeyrek beklentileri satýn alýnmaya baþlanacak..bu teknik ile bu kar ile aksigortanýn prim yapmamasý mümkün görünmüyor...kiþisel görüþüm 10,00-13,00 aralýklarýný üçüncü çeyrek verileri gelmeden hemen önce göreceði þeklindedir..
Yer Ýmleri