https://t.co/02a5ONoGjl?amp=1
Bugun de hissede yabancý satýþlarý vardý.
Takaslar incelenirse BGC.patnersin ve Piramit menkulun takasta hiç malý yok.
Globalýn takasý da bugunku satýþa müsait degil. Sanýrým onun da buyuk bir kýsmý yabancýnýndýr../ytd
o hisseleri tanýmýyorum o yüzden de þimdi düþünmüyorum...efes hissesini ise hiç düþünmem...bist -30 hisseleri çok hantaldýrlar yalnýz önümüzdeki aylarda gittikçe talep artacaktýr onlara...çünkü iki milyona yakýn yeni yatýrýmcý hepsi yan hisselere doluþtular...açýða satýþ ile birlikte o yatýrýmcýlar yavaþ yavaþ temeli iyi ve ucuz kalmýþ bist 30 ve diðer hisselere geçiþ yapacaklardýr...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
kabaca bir karþýlaþtýrma yaptým...2020 yýlý aylarý ile 2019 yýlý aylarý arasýndaki oransal farký merak ettim...
nisan ayýnda 2020 yýlýnda otomobil satýþlarý 2019 yýlýnýn ayný ayýna göre %-14,6 azalmýþ..
mayýs............................................. ................................................%-7,6 azalmýþ..
haziran........................................... ................................................%5 8 + artmýþ
temmuz............................................ ..............................................%+35 0 artmýþ
aðustos........................................... .................................................% +106 artmýþ
görüldüðü üzere ikinci çeyreðin aylarýndan çok çok iyi bir üçüncü çeyrek veriler oluþmuþ....malum aksigorta araç sigortasýnda pazar payý ile en büyük þirket...
2019 yýlý ikinci çeyrekte 90 milyon ,üçüncü çeyrekte ise 91 milyon kar yapmýþ idi....2020 yýlýnda ise ikinci çeyrekte 158 milyon kar yapmýþ idi..o halde üçüncü çeyrekler ikinci çeyreklerden daha iyi olabilme ihtimali yüksektir...finans kýsýmda yine ikinci çeyrek ile benzer karlar gelir..diðer sektör sigorta kollarýnda da ikinci çeyrekten kötü olacaðýný sanmýyorum..
yani otomobil satýþlarýna baktýðýmýzda ve aksigortanýn da otobilde aðýrlýklý olduðuna göre ikinci çeyrek karýndan daha iyi bir kar gelme olasýlýðý yüksektir..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
aksigorta üçüncü çeyrekte çok güzel süpriz bir bilanço da yollayabilir..bu potansiyel var..benim ilk hesap ettiðim yýllýk 586 milyon tl lik kar aþýlabilir..bu hisseyi temel olarak çok beðendim..yalnýz benim faiz hasasiyetim var....ben ekseri geliri faiz olan veya içki kumar iþleri ile uðraþan þirketleri almayý istemiyorum...ilk alýrken bu konularda hasasiyeti olan bir arkadaþa sorduðumda sigorta þirketleri helaldir demiþti..ama tanýdýðýmda ne yazýk ki faiz ile çok haþir neþir olduklarýný görüyorum..zaten þirket yetkilileri geçen yýl gelirlerinin %70 nin finansal gelirden oluþtuðunu söylemiþ....![]()
Yer Ýmleri