19 martta borsa 840 puan þimdi yüzde 38 yükselmiþ. Dolar 5.47 þmdi 7.86 dolar yüzde 43 yükselmiþ.üstelik bankalarda dipte.saçma kaðýtlarla borsa gitti. Gene sýcak para kazanacak
19 martta borsa 840 puan þimdi yüzde 38 yükselmiþ. Dolar 5.47 þmdi 7.86 dolar yüzde 43 yükselmiþ.üstelik bankalarda dipte.saçma kaðýtlarla borsa gitti. Gene sýcak para kazanacak
Bu haftadan itibaren artýk bilanço fiyatlamasýnýn baþlayacaðýný düþünüyorum. Ayrýca bist100 e de yabancý giriþinin olacaðýný endeksin iyi performans sergileyeceðini düþünüyorum. Hepimiz için hayýrlýsý.
Geçen sene, 25 Ekim'de açýklamýþ bilançosunu. Bu sene de benzer bir tarihte açýklar diye düþünüyorum. Nede olsa utanýlacak bir bilanço deðil, göðsünü gere gere açýklar erkenden.
Yatýrým gene baskýsý. Yürrü git iþine. Seni de öpecekler
Aksigorta (AKGRT, Pozitif): Þirket'in 2020 Eylül ayýndaki toplam prim üretimi bir önceki yýlýn ayný ayýna göre %19 oranýnda artarak 422,8mn TL'ye yükselmiþtir. Kara araçlarý sorumluluk hariç toplam üretim ise ayný dönemler itibarýyla %27 oranýnda artarak 269mn TL olmuþtur. Diðer yandan, eylül ayý prim üretimi ile beraber Þirket'in 2020 Ocak - Eylül dönemi prim üretimi bir önceki yýla göre %13 oranýnda artarak 3.520mn TL'ye yükselmiþtir. Kara araçlarý sorumluluk hariç toplam üretim ise yýllýk olarak %14 oranýnda artmýþ ve 2.336mn TL olmuþtur.
13.10.2020/08.53 Ziraat yatýrým/Sabah stratejýsý..Matriks
Kapanýþ (TL) : 7.91 - Hedef Fiyat (TL) : 9.1 - Piyasa Deg.(TL) :
2420 - 3A Ort. Ýþl.Hac.(mn$) : 2.65 - AKGRT TI Equity- Öneri :AL
Get.Pot.%: 15.1 Analist: bsengonul@isyatirim.com.tr Aksigorta Eylül ayý prim üretim rakamlarýný açýkladý Aksigorta Eyrlül ayý prim üretim rakamlarýný açýkladý. Þirket Aðustos ayýnda TL 423mn prim üretti. Geçen yýlýn ayný ayýna göre bu rakam %19 yükseliþe karþýlýk gelmekte. Böylece 2020 ilk dokuz ay toplam prim üretimi TL 3,51 milyara ulaþarak yýllýk bazda %13 artýþ gösterdi. Büyümeye en büyük katký sýrasýyla yýllýk %23,%20 ve %23 artýþ ile yangýn, trafik ve genel sorumluluk segmentlerinden geldi. Prim üretiminde Aðustos’a göre bir önemli bir artýþ bunda mevsimsel faktörlerin ön plana çýktýðýný düþünüyoruz Gerçekleþen hasar rakamlarý ise yýllýk bazda %10 artýþ göstermiþ durumda. Trafikteki hasar frekanslarýnýn normalleþmesiyle beraber hasar ve muallak karþýlýklarda geçtiðimiz aylara göre bir miktar artýþ var.
Hasar rakamlarýnýn yýllýk yüzde 10 arttýðýný açýklanan hangi rakamdan nasýl çýkartýyoruz bilen var mý?
Yatýrým kasma. Paþa paþa al lotlarýný otur bekle, elindeki de gidecek yoksa
Yer Ýmleri