Selam arkadaþlar
Temel analize baþladýk bakalým. Ayaðýmý ýsýndýrmaya çalýþýyorum
Batuhan
Selam arkadaþlar
Temel analize baþladýk bakalým. Ayaðýmý ýsýndýrmaya çalýþýyorum
Batuhan
Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr
Benimde anlayamadýðým bir konu o gerçekten. Biz sigortacý mýyýz, yatýrým þirketi mi? Bu kadar araç satýlýp arzý iyice arttýrdýktan sonra kasko/sigorta tarafýnda ciddi bir zam gelir mi? Gelirse gerçekten harika olur.. Ýtibardan tasarruf olmaz anlayýþýyla sürekli araç satýn alan toplumumuzu sigorta þirketleri kýstýrabilirler diyorum, neden olmasýn.. Belki de cari açýða katký sunmak için devlet desteði ve planlamasý ile olur.. Sadece ütopik bir düþünceydi bu![]()
Ansgr nin o kadar teknik zarara raðmen kar yazmasýnýn sebebi 5 milyar tl lik portföy büyüklüðü kazançlarýdýr. Bizimde az teknik kar var. Portföy büyüyor. Eurobondlarýn 1 çeyrwkte 611 den 728 m ye çýkmasý bunun göstergesidir. Elektirk þirketlerinin kar yazamýyoruz deyip zam istemesine benzetebiliriz. Bence çaktýrmadan döviz yükseliþi ile beraber mutlaka zam gelecektir sigortalara.pandemi, depremler, saðlýk endiþesi vs. Derken hu bilinç giderek artacaktýr ama önce alým gücü
Sn. Tarila ve RLC44,
Linkte görüleceði üzere taþýt sigorta primleri bu yýl Haziran ayýndan beri her ay %0,75 gelecek yýldan itibaren de aylýk %1 artacak. Prim artýþý konusunda pek bir ütopik düþünceniz yok.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Hocam %1 iyiymiþ.. Ben bundan ziyade þöyle düþündüm özellikle bu TÜVTÜRK gibi fahiþ zam sigortacýlýk sektöründe olur mu? Araçlarýn her ay %3-5 üzerine koyduðu þu devirde 100 binlik araba 3-5 ayda 15-20 bin lira arttý.. Biz kaskoyu 1000 lira yerine 1500-2000 lira desekte insanlar bunu yaptýracak, bence sigortacýlýk sektörünün bunu deðerlendirmesi gerek.. Haziran ayýnda 110 bin liralýk aracýn kaskosunu ak sigortadan 900 liraya, trafik sigortasýný 450 liraya yaptýrmýþtým.. 110 bin liralýk arabayý 1350 liraya koruyorum.. Araç þu an 140-150 bin oldu.. Özellikle bu zamaný sigortacýlýk sektörü iyi deðerlendirmeli, poliçe fiyatlarý artmalý.. Bunun için bir izin/kanun vs gerekli mi bilmiyorum tabii..
Yer Ýmleri