Sn. RLC44 ve akturus,
Gönderdiðim link trafik sigortasýnda karþý taraf sorumluluðu için uygulanan fiyatlardýr. Dediðiniz gibi kasko farklý trafik sigortasý farklýdýr. Orada yanlýþ ifade ettiysem özür dilerim. Sn akturus'un dediði doðrudur. Hepimiz bir birimizden öðreniyoruz.
Ak sigorta yatýrýmcý sunumunda geçen "Motor Third Party Liability" sigortasý fiyatýna kamu müdahale ediyor. Ancak "Motor Own Damage Gross" (kasko) kýsmýna müdahale etmiyor.
Motor Third Party Liability prim üretimi yýllýk %12 büyümüþ.
Motor Own Damage Gross prim üretimi yýllýk %25 büyümüþ.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Kasko büyümek zorunda araç kasko bedelleri ve parça servis giderleri de ciddi büyüme gösteriyor, benim odagim prim poliçe yani müþteri bazýnda büyümede ki buda son çeyrekte daha da artacaktýr, fiat ile özel anlaþmasý var fiat akýllý yol arkadaþým sistemi,zaten 250 bin ve üzeri araç alým satým zayýf asýl alýmýn yogun olduðu bölümde aktif olmalarý olumlu ak sigorta açýsýndan, bunlarýn hisse fiyatýna yansýmasý daha yavaþ olabilir ama pandeminin iþleri kotulestirmedigi hatta iyileþtirdiði görüldü 2.ceyrekte, bu nedenle defansif bir hisse görünümünde son çeyreðe girerken
Aynen sn alikkk bir arkadaþým hayýflanýyordu keþke geçen sene egea 78 binken alaydým diye þimdi 120 bin filan olmuþ dedi, alacam inþallah dedi. Alým gücü bitik ne yazýkki, 2 donaným hele almansa 250 bin den baþlýyor, passat en düþük model bile 340 bin olmuþ.
Son çeyrek a1 telekonferans notlarýndan 100 milyon finansal kar bekleniyordu. Diproyalýn attýðý linkten 3.q 20 milyon teknik kar vardý. Ýkisi bi total 10 m artsa 130 milyon son çeyrek beklentim var. 477 m ile kapatýrýz hadi olsun 475 diyelim. Hisse baþý 1.55 tl net kar eder. Fk mýz 4.52 olur 7.02den.
Arkadaþlar, araç fiyatlarýnýn aþýrý derecede yükselmiþ olmasý sigorta þirketi için aslýnda risk teþkil etmiyor mu? Zira önceden 100.000 TL lik bir riski üstlenirken þimdi ayný araç için 200-250 bin TL lik risk altýna girilecek. Her ne kadar tahsil edilen kasko primi de artýyor olsa da, oradaki riski kompanse eder mi emin deðilim? Bu konuda ne düþünüyorsunuz?
Aksigorta nin borcu var mi yok mu? Bilenler yesillendirirse burayi sevinirim
"Bir ülkenin baðýmsýzlýðý yabancýlarýn lütuf ve merhametine býrakýlamaz."M.Kemal ATATÜRK
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Kasko fiyatý araç fiyatý ile ayný oranda artarsa karda ayný oranda artar.havuz deðiþmez. Aslýnda araba pahalýlaþtýðý için kaza frekans oraný düþer. Ýnsanlar kasko yaptýrsa bile malýn deðeri kazalý diye düþþün istemez. Daha dikkatli kullanýr. Mal biriktirme kolay deðil artýk. Arabaya odaklanýyoruz ama tamalayýcý saðlýk, ev kaskolarý vs. Geliri çok yüksek kar yazan branþlar. Sitede oturuyorum. Ne bileyim birisi tüpünü açýk unutupta yangýn çýkarmayacak vs. 50 daire var. Evim gitsin istemem. Mutlaka ev kaskomu yaparým. Benden deli para kazanýrlar.
Bunun aksaðlýk, tamamlayýcý trafiði, ev kaskolarý, iþsizlik vs. Tomarla ürünü var. Bunlar karlý branþlardýr
Yer Ýmleri