Rekabet kurumuna baþvuruyu sordum. Yatýrýmcý iliþkilerinin saðolsun cevaplarý. Sizlerle de paylaþayým ortaklarým.
Rekabet kurumuna baþvuru yapýlmýþ tek kontrol hacý sabancý holding olsun diye. kapta herhangi bir bilgi yok. Neden acaba? Ageas çýkýyor mu? Çýkýyorsa neden çýkýyor?
Bu açýklamanýn kaynaðý Rekabet Kurulu’dur. Sabancý Holding, Ageas veya Aksigorta herhangi bir açýklama yapmamýþtýr.
Aksigorta’daki ortaklýk yapýsýnda, Sabancý 36% Ageas 36% Halka Açýk 28%, herhangi bir deðiþiklik yoktur, bu kurumlarýn gündeminde ortaklýk yapýsý ile ilgili bir deðiþiklik yoktur.
Bildiðiniz gibi yakýn zamanda Avivasa’daki Aviva hisselerinin Ageas’a devri açýklanmýþtý.
Bu devir ile ilgili olarak Rekabet Kurulu’na baþvuru yapýlmýþtýr.
Bu baþvuruda, hakim ortaklar olan Ageas ve Sabancý’nýn tüm sigorta sektöründeki konumu baþvuru içinde yer almasý gerektiðinden, Aksigorta da Avivasa ile ilgili baþvurunun içinde yer almaktadýr.
Rekabet Kurulu’nun açýklamasýnýn bu sebeple yapýldýðý düþünülmektedir.
Aksigorta’nýn ortaklýk yapýsýnda bir deðiþiklik veya küçük hissedarlara hisse alým çaðrýsý gündemde yer almamaktadýr.




Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri