Sene 2001...Bolu'da Harekât Eðitim Þube müdürüyüm...Gerede'ye denetlemeye gittik komutanla; Osman Ödemiþ albayým...Allah rahmet eylesin çok iyi insandý...General yapacaklar diye göndermediði koli çeþidi kalmadý Ankara'ya ama olamadý...O sene emekli ettiler 1 ay sonra da vefat etti...Mekaný cennet olsun...Neyse...Faili meçhul dosyalara bakýyoruz...O dönem birileri birilerini kesip kesip yol kenarýna atýyor...Bolu-Gerede arasýndaki otobaný kastediyorum...Bu tip olaylar "buluntu ceset" þeklinde adlandýrýlýr, yani teknik tanýmlamasý bu ...Üzerinde kimlik var; sistemden parmak izi ya da DNA karþýlaþtýrmasý çýkarsa da kimliðini tespit edersen fazla sürmez 10 gün içerisinde aydýnlanýr olay...De, paramparçaysa, üzerinde ne bir kýyafet, ne bir kimlik, iz emare yoksa gayet zordur suçluyu bulmak ama imkansýz deðildir...
Bir yýl önce olmuþ bir olayýn dosyasýna bakýyoruz abi: Bir kadýn cesedine ait...Kimliði belirlenememiþ, haliyle failler de belli deðil...Az önce dediðim gibi bu tür olaylarda maktülün kimliðini tespit etmek yolun yarýsýdýr ...Bir ara otopsi raporunda takma diþler yazýlý olduðunu farkettim, hatta 1-2 ufak ayrýntý daha yazýlmýþ konuyla ilgili...Ufak ama çok önemli...Naçizane iþte buna tecrübe diyoruz, keza karakol komutaný genç bir çocuk; görmemiþ geçirmemiþ...Savcýlýklarýmýz -maalesef- günü kurtarmanýn peþindeler olay çokluðundan...Hem savcýlýk hem de karakoldaki dosya, rafta, ilk günkü gibi öyle duruyor anlýyacaðýnýz...Ankara'ya Kriminal'e bile gönderilmemiþ olay yerinde bulunan bu diþler...Velhasýl, rapordan yola çýkarak ne zaman, hangi diþ sökülmüþ, hangi diþ törpülenmiþ, hangi diþte hangi malzeme kullanýlmýþ bilmem ne derken girdik buradan mevzuya... Diþ Hekimleri Odasý saðolsun, tuttuklarý protokol defterleri sayesinde diþleri yapan firmayý bulduk...Oradan maktülün kimliði çýktý, gerisi zaten çorap söküðü gibi geldi...
Bendeniz, gizlisi saklýsý; arka planda herhangi bir katakullisi olmayan, Sv. Coutionary'in baþlýðýnda da yazdýðým gibi meslekten kalma algoritmalara sahip biraz sýyrýk çokça hasta bir adamým...Deðiþik alternatif araçlarýnýn, ki bu enstrumanlarýn hemen hepsine ait bir baþlýk var forumda, bu baþlýkta tartýþýlýyor olmasýný gayet manidar bulduðumu ifade etmek isterim...Ýþbu analizimde tartýþanlarýn geçmiþi de önemli tabi...Son tahlilde zorunlu BES'e olan kadim itirazlar bir nebze olsun anlaþýlabilir bir þey ama bu tür stratejilerle BES'e yönelik saldýrýlar...Ha, isteyen istediði yerde istediði þeyi yazsýn bence hiç bir sakýncasý yok bilakis getirisi var; en azýndan Borsa Genel'deki en az týklanan baþlýk olmaktan kurtulur -belki- burasý... Yazdýklarýmýzýn daha fazla kitleye ulaþmasý açýsýndan iþime gelir yani...Mesaj tartýþma amaçlý deðil bilgi babýndan...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri