Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
29,70 10% 5,61 Mn 27,02 / 29,70
68,75 10% 865,28 Mn 68,75 / 68,75
103,40 10% 9,37 Mn 103,40 / 103,40
37,40 10% 75,39 Mn 32,86 / 37,40
47,36 9.99% 154,19 Mn 42,42 / 47,36
12,42 -10% 773,06 Mn 12,42 / 13,30
41,08 -9.99% 35,75 Mn 41,08 / 41,08
23,24 -9.99% 716,42 Mn 23,24 / 26,24
11,63 -9.98% 295,01 Mn 11,63 / 13,02
8,23 -9.96% 30,33 Mn 8,23 / 8,23
240,50 0.12% 19,58 Mr 234,00 / 241,50
294,00 0.17% 8,83 Mr 290,50 / 295,50
205,90 1.33% 7,87 Mr 196,50 / 207,30
13,18 0% 6,28 Mr 12,95 / 13,34
192,60 1.74% 5,42 Mr 189,00 / 192,60
16,73 -2.68% 538,85 Mn 16,56 / 17,34
66,90 -0.52% 5,27 Mr 66,10 / 68,30
330,75 -2.14% 4,96 Mr 328,00 / 341,00
205,90 1.33% 7,87 Mr 196,50 / 207,30
670,50 -0.37% 2,44 Mr 670,50 / 685,00
86,95 -1.02% 351,46 Mn 86,25 / 88,45
110,50 -0.72% 132,84 Mn 109,70 / 112,30
330,75 -2.14% 4,96 Mr 328,00 / 341,00
27,20 -0.8% 92,71 Mn 26,92 / 27,58
10,79 -4.09% 454,26 Mn 10,75 / 11,55
71,60 -4.15% 513,73 Mn 71,55 / 75,40

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 354/498 ÝlkÝlk ... 254304344352353354355356364404454 ... SonSon
Arama sonucu : 3977 madde; 2,825 - 2,832 arasý.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alýntý Originally Posted by moza80 Yazýyý Oku
    altýn nasýl kazandýrmamýþ? siz 10 yýllýk yatýrým yapýp unutmak istiyorsanýz bes iyi bir tercih deðil.yatýrým yaptýðýnýz fonlarý takip edip gerekli deðiþiklikleri gereken zamanda yapmazsanýz verimli bir yatýrým olmaz.

bugün altýn iyidir yarýn hisse senedi fonlarý coþar öbürgün döviz bazlý fonlarda hareket olur vs vs.al- unut beste çok riskli iþiniz þansa kalýr
    10 yýllýk yatýrým için bes iyi tercih deðilmi? kardeþ besin ana kurulma amacý uzun vadeli yatýrým: ) adam sana boþuna mý 10 yýldan önce çekersen devlet katkýsýný azaltýrým diyor? adýný niye emeklilik koymuþlar sanýyorsun? kýsa vadeli yatýrým yapacaksan her gün takip edeceksen tefasýn normal fonlarý ne güne duruyor? adam altýna baðla gitsin deyince o yüzden kýzdým zaten, altýný maden çýkarma maliyeti dip seviye 1500 usd görürsen alýrsýn daha aþaðý gidemeyeceði için, 2000 usd gördümü satarsýn karý cebe koyarsýn. onun da yeri yýlda 12 deðiþim hakký tanýyan bes deðil kesinlikle. 10 yýl sonra borsanýn 2500 puanda kalma olasýlýðý yoktur ama 10 yýl sonra altýnýn 1500 usd olma olasýlýðý gayet de vardýr. petrolun 2008 yýlý fiyatý 150 dolar. emtia yönsüzdür, borsanýn arkasýnda kar yapan þirketler vardýr belli bir zamanda yükselmeye mecburdur. onun için 10 yýlda en iyi performans saðlayan agresif deðiþken ve karma allianz fonlarýnda ýsrar ettim adamlara.

Alýntý Originally Posted by friendly_1980 Yazýyý Oku
    10 yýllýk yatýrým için bes iyi tercih deðilmi? kardeþ besin ana kurulma amacý uzun vadeli yatýrým: ) adam sana boþuna mý 10 yýldan önce çekersen devlet katkýsýný azaltýrým diyor? adýný niye emeklilik koymuþlar sanýyorsun? kýsa vadeli yatýrým yapacaksan her gün takip edeceksen tefasýn normal fonlarý ne güne duruyor? adam altýna baðla gitsin deyince o yüzden kýzdým zaten, altýný maden çýkarma maliyeti dip seviye 1500 usd görürsen alýrsýn daha aþaðý gidemeyeceði için, 2000 usd gördümü satarsýn karý cebe koyarsýn. onun da yeri yýlda 12 deðiþim hakký tanýyan bes deðil kesinlikle. 10 yýl sonra borsanýn 2500 puanda kalma olasýlýðý yoktur ama 10 yýl sonra altýnýn 1500 usd olma olasýlýðý gayet de vardýr. petrolun 2008 yýlý fiyatý 150 dolar. emtia yönsüzdür, borsanýn arkasýnda kar yapan þirketler vardýr belli bir zamanda yükselmeye mecburdur. onun için 10 yýlda en iyi performans saðlayan agresif deðiþken ve karma allianz fonlarýnda ýsrar ettim adamlara.
    bes uv yatýrým deðildir mi dedim?madem tüm enstrümanlara hakimsiniz yönlerini az çok kestiriyorsunuz beste ne iþiniz var?
    burada bilgi paylaþýmý yapýyoruz ben 14 yýldýr besteyim size burada bedava tecrübelerimi paylaþýyorum

bes e tl bazlý yatýrýyorsunuz altýnýn onsu dolarla fiyatlanýyor.altýn yarýn 2500 dolar da olur 1500 dolar da.borsanýn 10 yýl sonra 2500 de kalma olasýlýðý düþük de olsa var dolar bazlý çok daha yukarýlarý görmüþtük araçlara tl olarak bakarsanýz yanýltýr.

bu sistemin amacý birikim yapamayan insanlarý düzenli birikime yöneltmek bunu yaparken de devlet katkýsý ile teþvik etmek.siz tüm yatýrým araçlarýna hakimseniz zaten besle iþiniz olmamasý lazým.

ben de yatýrým araçlarýna hakimim ancak tasarruf konusunda zorlandýðým için maaþýn bir kýsmýný buraya atýyorum yoksa bistte de iþlem yapýyorum emtia da alýp satýyorum coin de.

ama bes te olsa uv yatýrým da olsa ben bir fon sepeti yapayým 10 yýl sonra bakayým derseniz olmaz neden 12 deðiþiklik hakký var?

3.  Alýntý Originally Posted by moza80 Yazýyý Oku
    bes uv yatýrým deðildir mi dedim?madem tüm enstrümanlara hakimsiniz yönlerini az çok kestiriyorsunuz beste ne iþiniz var?
    burada bilgi paylaþýmý yapýyoruz ben 14 yýldýr besteyim size burada bedava tecrübelerimi paylaþýyorum

bes e tl bazlý yatýrýyorsunuz altýnýn onsu dolarla fiyatlanýyor.altýn yarýn 2500 dolar da olur 1500 dolar da.borsanýn 10 yýl sonra 2500 de kalma olasýlýðý düþük de olsa var dolar bazlý çok daha yukarýlarý görmüþtük araçlara tl olarak bakarsanýz yanýltýr.

bu sistemin amacý birikim yapamayan insanlarý düzenli birikime yöneltmek bunu yaparken de devlet katkýsý ile teþvik etmek.siz tüm yatýrým araçlarýna hakimseniz zaten besle iþiniz olmamasý lazým.

ben de yatýrým araçlarýna hakimim ancak tasarruf konusunda zorlandýðým için maaþýn bir kýsmýný buraya atýyorum yoksa bistte de iþlem yapýyorum emtia da alýp satýyorum coin de.

ama bes te olsa uv yatýrým da olsa ben bir fon sepeti yapayým 10 yýl sonra bakayým derseniz olmaz neden 12 deðiþiklik hakký var?
    kardeþ durmadan deðiþtirip durduðun þey nasýl uzun vadeli yatýrým oluyor?: ) bir yatýrým portföyünü sürekli deðiþtiriyorsan buna al-satçýlýk denir, buna uzun vadeli yatýrým diyen ilk seni görüyorum hayatýmda. misal bir hisseyi satýn al en az 5 yýl düþsede çýksada ekraný kapat dokunma dedikleri iþte uzun vadeli yatýrým odur.

evet beste sürekli deðiþtirme hakký tanýdýlar milletin yýllar süren baskýsý sonucunda oldu bu. ama bence hiç iyi birþey yapmadýlar. en az 5 yýlda bir tanýnmalýydý o hak. her ay deðiþtirirsen besi amacýna uygun kullanmamýþ olursun daldan dala konarsan aldýðýn devlet katkýsýda pç olur zaten. ben her ay potföyü deðiþtirdim 4-5 yýl sonunda faizden iyi kazandým diyorsan o benim yutacaðým numara deðil o masalý baþkasýna anlat.

tüm yatýrým araçlarýna hakim olmak da diðer kavram kargaþasý: ) hakim olmaktan kasýt yönü kesin bilmekmi? duhülün 2018 olduðuna göre bu kadar absürt bi söz söylemiþ olamazsýn iktisat mezunuysan yada yirmi yýllýk tecrüben varsa demek istedin heralde, ikisi de deðilim o yüzden geçmiþ 10 yýllýk getirisi baþarýlý karma ve deðiþken fon arayýþýndayým çünkü yatýrýmým 10 yýllýk olacak. bizim gibi ky kýsa vadede yönü bilemez, ancak istatistiklere, geçmiþ grafiklere, dünyanýn gittiði yöne bakar en mantýklý yüksek olasýlýklara oynar sonucuna da katlanýr. 5 yýllýk tecrübem izlediðim yüzlerce saatlik eðitici video bunu anlamama fazlasýyla yetti.

o halde grafiklere bakalým, bistin 10 sene sonra ayný rakamda kalmasý kurulduðu 1986'dan beri görülmüþ þey deðil, dünya borsalarýnda da galiba tek örnek japonya ve son bir aydýr rusya var. yani borsaya oynarsan, yada ille borsa olsun da demedim, allianzýn 10 senedir düþe kalka sonunda tam 10'a katlamýþ deðiþken fonlarýnda sabit kalmayý baþarýrsan(umarým baþarýrým) 10 sene sonra karda olma olasýlýðýn %99, altýnda ise %50. ha dolar bazlý gram açýsýndan bakarsak faiz getirisi de olan eurobond fonlarý daha güvenli.
    Son düzenleme : friendly_1980; 16-04-2022 saat: 13:03.

Alýntý Originally Posted by friendly_1980 Yazýyý Oku
    kardeþ durmadan deðiþtirip durduðun þey nasýl uzun vadeli yatýrým oluyor?: ) bir yatýrým portföyünü sürekli deðiþtiriyorsan buna al-satçýlýk denir, buna uzun vadeli yatýrým diyen ilk seni görüyorum hayatýmda. misal bir hisseyi satýn al en az 5 yýl düþsede çýksada ekraný kapat dokunma dedikleri iþte uzun vadeli yatýrým odur.

evet beste sürekli deðiþtirme hakký tanýdýlar milletin yýllar süren baskýsý sonucunda oldu bu. ama bence hiç iyi birþey yapmadýlar. en az 5 yýlda bir tanýnmalýydý o hak. her ay deðiþtirirsen besi amacýna uygun kullanmamýþ olursun daldan dala konarsan aldýðýn devlet katkýsýda pç olur zaten. ben her ay potföyü deðiþtirdim 4-5 yýl sonunda faizden iyi kazandým diyorsan o benim yutacaðým numara deðil o masalý baþkasýna anlat.

tüm yatýrým araçlarýna hakim olmak da diðer kavram kargaþasý: ) hakim olmaktan kasýt yönü kesin bilmekmi? duhülün 2018 olduðuna göre bu kadar absürt bi söz söylemiþ olamazsýn iktisat mezunuysan yada yirmi yýllýk tecrüben varsa demek istedin heralde, ikisi de deðilim o yüzden geçmiþ 10 yýllýk getirisi baþarýlý karma ve deðiþken fon arayýþýndayým çünkü yatýrýmým 10 yýllýk olacak. bizim gibi ky kýsa vadede yönü bilemez, ancak istatistiklere, geçmiþ grafiklere, dünyanýn gittiði yöne bakar en mantýklý yüksek olasýlýklara oynar sonucuna da katlanýr. 5 yýllýk tecrübem izlediðim yüzlerce saatlik eðitici video bunu anlamama fazlasýyla yetti.

o halde grafiklere bakalým, bistin 10 sene sonra ayný rakamda kalmasý kurulduðu 1986'dan beri görülmüþ þey deðil, dünya borsalarýnda da galiba tek örnek japonya ve son bir aydýr rusya var. yani borsaya oynarsan, yada ille borsa olsun da demedim, allianzýn 10 senedir düþe kalka sonunda tam 10'a katlamýþ deðiþken fonlarýnda sabit kalmayý baþarýrsan(umarým baþarýrým) 10 sene sonra karda olma olasýlýðýn %99, altýnda ise %50. ha dolar bazlý gram açýsýndan bakarsak nasdaq kat kat iyi tercih. öyle fon varmý beste iþte onu bilmiyorum: )
    kardeþ sana durmadan deðiþtir dur diyen mi var?müdahale hakkýn var .al unut yapma müdahale et kazan diyor.al unut yapacaksan al hisse senedi unut o zaman?

pandemi zamaný bedevadan hisse fonu toplayan petrol alan adamla alýp unutan ayný mý kazandý.savaþ ekonomik kriz vs zamanlarda senede 1-2 küçük müdahaleler ile bazen de portföyü deðiþtirmeden sadece aðýrlýklarý ile oynayarak yol alýp gideceksin.

buraya 2018de üye olmamýmýn da benim tecrübem ile bir baðýnýn olmadýðýný her akýllý insan kavrayabilir.biz imkbde telefon ile iþlem yapýlan dönemden geliyoruz cep telefonu deðil

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
    Bence de BES te yýlda 12 kez deðiþiklik hakký tanýnmasý son derece yerindedir. Bu yýl 12 yi doldurmadým(gerek kalmadýðýndan) ama daha önce 6 hak olduðunda çok kez stres yaþadýðým oldu. Fonlarýn getirisinin uygun zamanlarda yapýlacak fon deðiþikliði yada daðýlým oraný deðiþikliði ile ilk durumuna göre çok daha fazla olmasý mümkündür.

Mesela yakýn zamandan örnek vermek istersem; geçen sene 20 aralýk hemen öncesi dönemde hisseler zirveye yakýnken {biraz da fiyatlarýn daha da yukarý gitmesi riskini de alarak} %100 olan hisse pozumu sýfýrlayýp önce likite birkac hafta sonra da tekrar %25 altýn %75 hisseye geçerek kendimce harika bir pozisyon daðýlýmý ve extra bir getiri saðladým.

Son olarak da bu hafta hisse pozlarýmý realize edip coðunluðu düþük getirili likit fon ve dolar bazlý bazý fonlara geçme kararý aldým. Eðer endekse yakýn dönemde satýþ gelirse tekrar durumu deðerlendireceðim.

Kýsaca ben de fonlara fiyat dalgalanmasýna ve konjonktüre göre uygun zamanlarda yapýlacak müdahalelerle getiri oranlarýnýn normalde olduðundan daha fazla kazanç elde edilebileceði kanaatindeyim. Altýn,usd ve özellikle hisse senedine dayalý fonlarýn fiyatlarý sürekli yükselmiyor yada düþmüyor belli dönemlerde kiþi bunlarý görece uygun yerlerden almasýný yada satmasýný bilirse kazancýný daha yüksek yapabilir.

6.  Alýntý Originally Posted by cennetyolu Yazýyý Oku
    Bence de BES te yýlda 12 kez deðiþiklik hakký tanýnmasý son derece yerindedir. Bu yýl 12 yi doldurmadým(gerek kalmadýðýndan) ama daha önce 6 hak olduðunda çok kez stres yaþadýðým oldu. Fonlarýn getirisinin uygun zamanlarda yapýlacak fon deðiþikliði yada daðýlým oraný deðiþikliði ile ilk durumuna göre çok daha fazla olmasý mümkündür.

Mesela yakýn zamandan örnek vermek istersem; geçen sene 20 aralýk hemen öncesi dönemde hisseler zirveye yakýnken {biraz da fiyatlarýn daha da yukarý gitmesi riskini de alarak} %100 olan hisse pozumu sýfýrlayýp önce likite birkac hafta sonra da tekrar %25 altýn %75 hisseye geçerek kendimce harika bir pozisyon daðýlýmý ve extra bir getiri saðladým.

Son olarak da bu hafta hisse pozlarýmý realize edip coðunluðu düþük getirili likit fon ve dolar bazlý bazý fonlara geçme kararý aldým. Eðer endekse yakýn dönemde satýþ gelirse tekrar durumu deðerlendireceðim.

Kýsaca ben de fonlara fiyat dalgalanmasýna ve konjonktüre göre uygun zamanlarda yapýlacak müdahalelerle getiri oranlarýnýn normalde olduðundan daha fazla kazanç elde edilebileceði kanaatindeyim. Altýn,usd ve özellikle hisse senedine dayalý fonlarýn fiyatlarý sürekli yükselmiyor yada düþmüyor belli dönemlerde kiþi bunlarý görece uygun yerlerden almasýný yada satmasýný bilirse kazancýný daha yüksek yapabilir.
    6 olunca dediðiniz gibi stres oluyor. Ben ortalama 3-4 kez deðiþtiriyorum yýl içinde.

CPH2205 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

7.  Alýntý Originally Posted by cennetyolu Yazýyý Oku

çekirge bir sýçrar iki sýçrar üçüncüsünden yakalanýr demiþler hatýrlatayým: ) zirvenin dibin neresi olduðunu bazen bilirsin ama çoðu kez bilemezsin. al-satla neler kazandým ben, sonunda fazlasý gitti(bu iþteki acemilik dönemimde tabi, o devir kapandý benim için)..siz en az 5 yýldýr bu iþte olduðunuza ve sürekli yön deðiþtirerek baþarýlý olmak gibi bir mucize baþardýðýnýza göre þimdiye ciddi getiri yapmýþ olmanýz gerekirdi, devletin vereceði üç kuruþ katký için bes'te vakit kaybetmek niye? tefasta her hafta fon deðiþtirme þansýnýz varken, hatta yabancý borsalar ve petrol dahil çok daha çeþitli enstrumana eriþme þansýnýz varken.

ayrýca hisse senetlerinin sürekli yükselmediði konusunda yanlýþsýnýz. 15 yýllýk vadede kesin olarak yükseliyor. devlet bize 15 yýlý doldurursan katkýný ful veririm demiþ, 58 yaþ demiþ, bu iþ uzun vade demiþ..alr ve amy fonlarýn befasta 10 yýllýk getirisi gözükmez, gidin acentadan temin edin tam 10'a katlamýþ fonlar, bu getiriyi bu kadar uzun sürede kendi al satla baþaran bence ky falan deðildir.

8. 12 kez deðiþiklik hakký muazzam birsey oldu, lakin bir de BEFAS yerine tum TEFAS'tan fon secme imkani verilse tadindan yenmez.

Hem devlet katkisi hem de sinirsiz fon secenegi, mukemmel bir bilesim olurdu...

Sayfa 354/498 ÝlkÝlk ... 254304344352353354355356364404454 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •